23 april 2015 Celsus Invitational Conference

Dia tijdens column Anke van Haften (23 april 2015)Op 23 april 2015 vond het tweede Celsus Invitational Conference plaats  in het Muntgebouw in Utrecht met als thema:
‘Kanteling van zorg en de betekenis ervan voor kwaliteit en betaalbaarheid’

Dagvoorzitter is dr. Marian Kaljouw die met haar adviescommissie Innovatie Zorgberoepen & Opleidingen op 10 april een advies heeft uitgebracht waarin zij een nieuwe ordening van zorg voorstelt.  Aan het woord kwamen onder meer Prof. dr. Ab Klink en minister Edith Schippers.

Kijk hier naar een compilatie van de Celsus conference 23 april 2015 Celsus2015 betaalbarezorg

Celsus, academie voor betaalbare zorg is een initiatief van het ministerie van VWS in samenwerking met IQ healthcare. IQ healthcare is onderdeel van het Radboudumc.

Naar aanleiding van mijn lezing bij Dekker van de Vegt werd ik door IQ healthcare benaderd met de vraag of ik wilde lezen op dit symposium. Een eigen column vanuit patiëntenperspectief waarmee ik een beeld schets van de kanteling  in de zorg zoals ik deze heb ervaren heb tijdens mijn ziekteperiode en nu bij mijn herstel. Column 

Ondanks de zenuwen hoefde ik hier geen twee keer over na te denken! Een enorme eer om gevraagd te worden voor dit symposium. Een kans om mijn stem, mijn gevoel over te brengen aan een publiek waar ik normaal gesproken niet mee in gesprek zou kunnen als “gewone”patiënt en burger.

Het statement dat ik over wil brengen, luidt als volgt:

Betrek de patiënt bij zijn of haar zorg, zowel mondige als minder mondige patiënten en wees bewust van het totale netwerk aan zorg rondom een patiënt, m.a.w. zorgvuldige afstemming en communicatie met en tussen andere zorgverleners is eveneens van groot belang. Bij mij, en dat geldt voor vele andere patiënten, is bovendien goede nazorg van belang, de behandeling is geslaagd, maar hoe ga je vervolgens om met de veranderingen in je lichaam, persoonlijkheid en functioneren. Soms volgt een traject van revalidatie, vaak van langdurig medicijngebruik, en hopelijk van re- integratie op de arbeidsmarkt. Kortom, zorg op maat en goede begeleiding kan veel leed en kosten besparen. 

Lees De Column die ik speciaal voor dit Congres heb geschreven.

Mijn persoonlijke bijdrage bekijken via You Tube

 

“Meer informatie over de Celsus Invitational Conference vindt u “hier

 

 

4 gedachten over “23 april 2015 Celsus Invitational Conference

 • 16/04/2015 om 15:22
  Permalink

  Wow wat gaaf zeg!!!! Super dat je hiervoor gevraagd wordt en dit gaat doen.
  Heel veel succes & kick some ass;-)

  Beantwoorden
  • 16/04/2015 om 15:27
   Permalink

   Thnx! Ik ben er ook enorm trots op! De patiënt mag meer aan het woord komen.
   Ervaringsdeskundigheid inzetten om de zorg te verbeteren. De zorg gaat immers om hem/haar.

   Beantwoorden
 • 19/04/2015 om 09:27
  Permalink

  Jij kan dat super verwoorden! Dus dat komt helemaal goed! Kanjer xx

  Beantwoorden
  • 19/04/2015 om 21:41
   Permalink

   Dank je wel voor het vertrouwen! Mooi compliment

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *