“Goede”Kanker bestaat niet!

Boek 1Op 5 december 2014 werd mijn verhaal een boek. In 110 pagina’s  ligt mijn dagboek dankzij SON en uitgeverij Hans de Graaff zwart op wit als een tastbaar feit  in de winkel. Mijn missie om schildklierkanker op de kaart te krijgen is een feit. Goede Kanker bestaat niet! Van veel mensen kreeg ik de vraag waarom zo’n heftige titel? Voor mij was er geen andere titel mogelijk.

Ik wilde mijn verhaal delen met als doel herkenning te bieden en een stem te geven aan schildklierkanker. Natuurlijk is mijn verhaal niet zoals het bij elke schildklierkankerpatiënt verloopt. Ik weet dat er ook schildklierkankerpatiënten zijn die in de gelukkige omstandigheden verkeren dat ze geen tot nauwelijks last hebben van de restklachten die ik heb omschreven. Zo werkt dat bij elke ziekte en ook bij ziekten als kanker. Iedere ervaring is er één. Dit is MIJN verhaal. Ik hoop slechts met mijn verhaal herkenning te kunnen bieden aan diegenen die dat nodig hebben. Een lichtje aan de horizon te brengen dat het straks weer beter gaat ondanks de eventuele restklachten en onzekerheden. Meer informatie 

mijn verhaal in beeld

Mijn verhaal is ook te zien op een filmpje gemaakt door Genzyme Sanofi ten bate van de informatiewebsite over schildklierkanker. 

Zoals mijn verhaal zijn er zo velen…Vlinder kaat

Dat schildklierkanker een “goede” soort is, een “geluk bij een ongeluk” is een veronderstelling waar veel mede-musketiers mee te maken hebben. Tijdens het schrijven van mijn columns heb ik wekelijks ervaringen van lezers mogen ontvangen zoals deze:

Dezelfde opmerkingen kreeg ik te horen net als jij van de ‘goede kanker’ enz. en dat ik me vooral niet druk hoef te maken. Maar wat moeilijk is dit allemaal!!!

Missie

Mijn missie is meer bekendheid geven aan deze vorm van kanker.
Bekendheid en besef! Besef dat “goede”Kanker niet bestaat!! Elke kanker is een kanker. Met dezelfde gevoelens en onzekerheden en angsten voor de patiënt.

informatie schildklierkanker

Meer informatie over schildklierkanker is er te vinden op:

 

Tekening vlinder gemaakt door Karin Hulshorst

4 gedachten over ““Goede”Kanker bestaat niet!

 • 27/07/2015 om 08:55
  Permalink

  Goed initiatief en een geschenk uit de hemel.
  Bij mij werd in 2005 schildklierkanker ontdekt door een tumor in de hals. Na zes operaties, drie volledige jodiumkuren en heel veel ‘inregel’-bezoek aan het ziekenhuis ben ik nu redelijk onder controle. Ik had een zeer goede arts dr. F. van Zijlbergen en dat heeft wel geholpen. En mede omdat men weinig vreemds aan je ziet en je jezelf goed voelt wordt het snel vergeten dat je kanker hebt. Vooral wanneer je een aantal scans achter elkaar ‘schoon’ bent.
  Begin dit jaar is er weer een (vermoedelijk) stukje gevonden waarmee de titel van jou boek bevestigd wordt.

  Groet,
  Fred van de Ridder.

  Beantwoorden
 • 12/04/2017 om 18:30
  Permalink

  Net vanmiddag te horen gekregen. Schildklierkanker. Maar gelijk dat is wel een van de gemakkelijkste vorm van kanker.
  In shock. Moet dit eerst verwerken. Weet niet wat me te wachten staat ….

  Beantwoorden
  • 12/04/2017 om 19:19
   Permalink

   Beste Trees,
   In shock is een logische reactie van wat je zojuist hebt gehoord. Iets dat je moet verwerken, leren begrijpen wat er allemaal te wachten staat en wat dit met je doet. Neem daar je eigen tijd voor. Bepaal je eigen tempo. Mocht je vragen hebben, stel ze. Ik wens je heel veel liefs en sterkte toe xx

   Beantwoorden
 • 15/04/2018 om 16:42
  Permalink

  Ik heb het boek in een keer uit gelezen. Getroffen door een “goedaardige hersentumor” (waar het woordje “goedaardig” ook misplaatst is) was niet alles even herkenbaar, maar de grote worsteling zeker wel!. Anke beschrijft het proces van diagnose en herstel op een mooie en toegankelijke wijze, complimenten! Voor mij was het alsof iemand mijn dagboek had geschreven en af en toe was het even slikken.
  Complimenten voor dit boek en voor de openheid waarmee je de wereld een kijkje in de keuken geeft van veel lotgenoten, die na de diagnose kanker zich weer opnieuw tot de wereld moeten gaan verhouden….
  Ik hoop dat veel mensen dit boek baanlozen en zeker niet alleen lotgenoten, maar ook mantelzorger, hulpverleners en werkgevers…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *