N.V.E. Aandacht voor Goede kanker bestaat niet! onder endocrinologen

Aandacht voor Goed kanker bestaat niet! onder endocrinologen op de website van de N.V.E. Nederlandse Vereniging voor Endocrinologie

PDe Graaff 2014rof. dr. Jan Smit Internist – Endocrinoloog in het Radboudumc schreef in mijn boek een voorwoord waarin hij zijn collega endocrinologen wijst op de het simpele feit dat Goede kanker niet bestaat.

“Het boek is (…) niet alleen een grote steun voor alle patiënten met schildklierkanker, maar verplichte kost voor alle artsen die het begrip ‘goede kanker’ nog in hun vocabulaire hebben en eigenlijk voor iedereen die begaan is met mensen om zich heen.”

Prof.dr. J.W.A. (Jan) Smit, internist-endocrinoloog
hoofd Afdeling Interne Geneeskunde, Radboudumc

 

 

Met mijn boek wil ik in de eerste plaats herkenning  bieden aan de (schildklierkanker)patiënt echter een niet minder belangrijk doel is de arts bewust maken van de gevoelens van de patiënt zéker wanneer er wordt gesproken over een “goede”kanker. Luisteren naar de patiënt zijn verhaal en gevoel in plaats van alleen af te gaan op de wetenschappelijke feiten. Ieder mens is verschillend,  zéker waar het gaat om hormonale ziekten zoals schildklier(kanker)patiënten.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *