Persbericht

Op 7 april jl. verscheen bij Uitgeverij Droomvallei het boek ‘De kanker voorbij, (over) leven na kanker’ door Anke van Haften. Dit vervolg op ‘Goede kanker bestaat niet!’,  is een ervaringsverhaal over leven na kanker, de latere gevolgen, verwerking, revalidatie en het weer terug vinden van de weg op de arbeidsmarkt.

Met dit vervolg op haar eerste boek wil Anke laten zien dat wanneer je schoon verklaard bent van kanker, je nog niet per definitie ook vóórbij de kanker bent. Ondanks dat je beter bent verklaard, ondanks dat je er goed uitziet, leeft er onderhuids van alles door. Restklachten waarmee je moet leren dealen, spelen nog een hoofdrol. Je zeurt niet omdat je, “gelukkig maar”, nog leeft. In ‘De kanker voorbij’ pleit Anke voor begrip dat in veel gevallen nog heel ver te zoeken is. Het boek biedt herkenning en vraagt om erkenning en begeleiding na kanker, zowel medisch, als psychisch, als arbeid therapeutisch. Iets dat hard nodig is om uiteindelijk letterlijk voorbij de kanker te komen.

In dit boek, gericht op positieve gezondheid,  laat Anke zien hoe dubbel het gevoel kan zijn van een (ex)kankerpatiënt. Hoe het gevoel van euforie kan omslaan in eenzaamheid. Dat de draad weer oppakken geen gemakkelijke opgave is maar wél een must. Door middel van metaforen, vaak met een glimlach of een knipoog, laat ze zien hoe kleurrijk leven is en hoe deuren zich kunnen sluiten maar ook weer openen.

 

Het boek bevat prachtige voorwoorden van  o.a.

Cathy van Beek, Leading Sustainable Health Care: Als ik Anke’s geschriften van een afstandje beschouw,  komen alle dimensies van het nieuwe begrip van gezondheid van Machteld Huber daarin aan de orde. Anke is het voorbeeld en toonbeeld van deze gezondheidsopvatting”.

Rietje Meijer, directeur van Schildklier Organisatie Nederland (SON) schrijft: “Het pleidooi voor revalidatie in haar boek draag ik een warm hart toe”

 Prof. Dr. Jan Smit, internist-endocrinoloog, hoofd Interne geneeskunde Radboudumc:  “In het boek ‘De kanker voorbij’ rekent Anke van Haften af met het idee dat je een punt achter kanker kunt zetten.”

Verkrijgbaarheid

Het boek  (ISBN 978-94-92844-09-5) verschijnt op 7 april 2018 bij Droomvallei Uitgeverij en is verkrijgbaar bij alle (online)boekwinkels voor € 14,95  en via www.prachtboeken.nl

Recensie exemplaren kunnen worden opgevraagd bij Droomvallei Uitgeverij info@droomvalleiuitgeverij.nl.

Auteur is beschikbaar voor interviews en is bereikbaar via het contactformulier