Bestel boeken

Het vervolg op Goede kanker bestaat niet! De jaren na diagnose schildklierkanker

Over restklachten, gevolgen voor werk, sociaal leven, psyche etc.

Bestellen via de uitgever:

De kanker voorbij – (over)leven na kanker
€ 14,95

ISBN 978-94-92844-09-5

Het leven na kanker gaat met vallen en opstaan. Soms ben ik boos, op iedereen die het niet begrijpt en op mezelf dat ik me dat aantrek. Soms kom ik de trap niet af en andere dagen loop ik fluitend door de stad. Soms moet ik huilen van frustratie en op andere dagen lach ik mezelf uit. Soms spuw ik vuur maar vaak vraag ik om heel veel liefde of juist andersom. Ik ben onberekenbaar als het gaat om stemmingen. Maar daarentegen ben ik er nog en is het leven, nooit saai.

In 2014 schreef Anke van Haften “Goede kanker bestaat niet! Een ervaringsverhaal over haar diagnose schildklierkanker. Met dit vervolg De kanker voorbij, “over” leven na kanker, wil zij laten zien dat wanneer je schoon verklaard bent, je per definitie niet vóórbij de kanker bent. Ondanks dat je er goed uit ziet, bestaat er een realiteit waarin chronisch ziek een hoofdrol speelt met restklachten als depressie waar je mee moet leren dealen. Je zeurt niet omdat je, “gelukkig maar”, nog leeft. In “De kanker voorbij” pleit zij voor begrip, (h)erkenning en begeleiding na kanker zowel medisch als psychisch als arbeid therapeutisch. Iets dat in veel gevallen nog ver te zoeken is.

Prof. dr. J. Smit: In het boek ‘De kanker voorbij’ rekent Anke van Haften af met het idee dat je een punt achter kanker kunt zetten. Het laat zijn sporen na. Anke van Haften laat ons zien dat een positieve, toekomstgerichte houding erg belangrijk is, maar dat erkenning van het trauma dat je hebt meegemaakt essentieel is voor werkelijk herstel.

 

Meer informatie over ‘De kanker voorbij’via Droomvallei Uitgeverij

 

De Graaff 2014
 Goede kanker bestaat niet!

€ 15,00

Een realistisch, eerlijk ervaringsverhaal over schildklierkanker

Aanbevolen door Endocrinologen Prof. dr. Jan Smit en Dr. Netea-Maier Radboudumc 

 

 

ISBN 978-90-77024-47-8

Het boek “Goede”Kanker bestaat niet! is (op bestelling) voor € 15,00 verkrijgbaar  bij elke boekhandel en via de bekende (internet)boekhandel

Naast het “papieren” boek is Goede kanker bestaat niet! ook verkrijgbaar als E-Book! €9,99

En is het boek tevens als luisterboek te bestellen via aangepast lezen

“Het boek is (…) niet alleen een grote steun voor alle patiënten met schildklierkanker, maar verplichte kost voor alle artsen die het begrip ‘goede kanker’ nog in hun vocabulaire hebben en eigenlijk voor iedereen die begaan is met mensen om zich heen.”

Prof.dr. J.W.A. (Jan) Smit, internist-endocrinoloog
hoofd Afdeling Interne Geneeskunde, Radboudumc

Soms sta je versteld wat mensen allemaal kunnen uitkramen. Is dat uit onnozelheid, onwetendheid of gewoon omdat ze zich geen houding weten te geven als het gaat om een ziekte als kanker? Ik prent mezelf in dat het goed bedoeld is, maar een knagend gevoel blijft achter. ‘Gelukkig heb je de goede kanker’ klinkt nog na in mijn hoofd. Goede kanker? Bestaat die dan?

Meer informatie over Goede kanker bestaat niet! Via Uitgeverij de Graaff!!

7 gedachten over “Bestel boeken

 • 07/09/2014 om 20:25
  Permalink

  Wat een prachtige website. Gewoon perfect! Ontzettend mooi opgezet.
  Ik heb alleen maar complimenten. Hiermee alvast mijn gelukwensen.
  Veel succes dadelijk met jouw boek, lieve Anke.

  Ria

  Beantwoorden
  • 07/09/2014 om 20:28
   Permalink

   Dank je wel Ra voor je mooie compliment!Ik hoop dat je straks net zo enthousiast bent over mijn boek.

   Beantwoorden
 • 05/12/2014 om 17:30
  Permalink

  Lang verwacht! Wat zul je trots zijn zeg! Van harte gefeliciteerd met je boek. Respect voor je hele traject en dat je het met ons wilt delen. Je bent een topper!

  Beantwoorden
 • 18/12/2014 om 13:46
  Permalink

  Wow nu al. Benieuwd.
  Heb je nog mijn stukje gebruikt over beslotenheid vs openheid?
  Gefeliciteerd hoor!!!!

  Gr. Maaike (o.z)

  Beantwoorden
 • 19/04/2017 om 21:36
  Permalink

  wist niets van het bestaan van dit boek.
  Ik heb sinds 3,5jaar schedelbasistumoren ik gingcslecht zien ging vrijdagmiddags voor bril naar oogarts uur later lag ik na ct scan met tumoren op neurologie ik vroeg ga ik dood ze zeiden daar moeten we een mri voor maken we nemen u op het is nu weekend dan maken we geen mri fijn weekend nu 3 jaarverder was meningioom duscgoedaardig wn op meerdere plekken eerst ding 12 uur geopereerd in voorhoofd schedel gelicht kon niet geheel verwijdert worden kan weer groeien. na jaar controlle andere plek ook gegroeid maar op bloedvat 30x meerdere bestralingen en op werk weggestuurd later ontslagen 2 jaar ziek en 65% afgekeurd en volgens hun trouwmatiseerde ik de kinderen voor de klas met oa kale hoofd. tumor gekrompen nu nog 1 jaar WIA dan niet meer dan zijn de 28 maanden om en moeten wij zelfs ons huis verkopen kunnen er niet blijven wonen van 1 salaris en nu weer bestraling goede kanker is nu gegroeid in mijn hypofyse dus schildklier en nierschors werkt niet of minder nu ook naar endr… dokter na bestraling en ik moet blij zijn goede tumor wees blij. iemand RUILEN als het toch goed is?
  begrijp echt wat je bedoelt

  Beantwoorden
 • 31/05/2019 om 12:08
  Permalink

  Ik heb na het krijgen van de diagnose schildklierkanker beide boeken van je aangeschaft en gelezen. Complimenten voor hoe je alles zo mooi omschrijft!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *