Op weg naar Florida, Reisblog Florida 01 (24 juni 2018)

Een beetje verdwaasd zit ik in de tuin. Ondanks dat ik mijn ogen open heb, ben ik niet helemaal wakker. Een jetlag, zwevend tussen droom en realiteit. Dinsdagmiddag zijn we geland op Schiphol, maar het werkelijke ‘ landen’ moet nog gebeuren.  In mijn hoofd zit ik nog in Florida waar we de afgelopen weken zijn geweest. Mijn hart zal daar nog wat langer blijven.

Onze reis begint op 24 juni als om 4.30 uur de wekker gaat. Een reis van vier films lang, vier keer security, twee keer landen en twee keer stijgen en de zenuwen stijgen vrolijk mee. Hoe zal deze droomreis verlopen? We kijken er al zo lang naar uit. Vlak voor de reis blijkt mijn schildklierwaarde niet in orde te zijn. De klachen zijn aanzienlijk. Zal ik optimaal kunnen genieten? Zal mijn lijf me niet in de steek laten? Ik zet het van me af. We gaan naar Disney World. De plek waar de magie alles mogelijk maakt.  Het eerste vliegtuig gaat naar Londen Heathrow. Een enorm groot vliegveld waar we met pendel bus naar de gate voor het volgende vliegtuig worden gebracht die ons naar Miami zal vliegen. American Airlines is fantastisch goed. De beenruimte is zelfs voor economy class aanzienlijk ruim te noemen en de innerlijke mens wordt ook zeker niet tekort gedaan.

Aangekomen in Miami uiteraard nog een keer de security door. De paspoortcontrole gaat geheel digitaal bij een aanmeldzuil. Er wordt een foto gemaakt die in mijn geval blijft plakken als de spitting image van een opgeblazen breedbekkikker met dopogen die duidelijk een facelift nodig heeft. Het is te hopen dat deze foto niet ergens wordt opgeslagen om me de rest van mijn leven te achtervolgen.

Met een ‘peoplemover’ worden  we naar het autoverhuurbedrijf vervoerd. Omdat de auto die we aanvankelijk hebben gehuurd veel te klein blijkt, doen we ter plaatse een upgrade. Veiligheid voorop op de Amerikaanse wegen die toch echt wel anders zijn dan wat wij gewend zijn. De auto’s die er rijden alleen al, zijn big, bigger, biggest en met een kleine compact weet je zeker dat je het niet overleeft bij een aanrijding. Daarnaast is het toch prettig als je je koffers in de achterbak kwijt kunt.

We zijn er klaar voor! On te road, of toch niet?! Schakelen in een automaat leer je snel af als je een paar keer met je neus op het dashboard zit en de de tomtom die we mee hebben genomen blijkt moeite te hebben met omschakelen naar de Amerikaanse tijd. Als kers op de taart  barst halverwege Miami de eerste onweersbui los. De ruitenwissers kunnen de hoeveelheid water nauwelijks aan. Maar zo plotseling als het komt, houdt het ook weer op. Ook de Tomtom begrijpt eindelijk waar we heen moeten en opgelucht gaan we op weg naar onze eerste stop,  Florida City. Midden op een kruispunt voor het stoplicht slaat onze auto af. Wat we ook proberen, we krijgen hem niet meer aan de praat. Een lange rij tuuterende Amerikanen vormt zich achter ons. Kalm blijven is ons motto en ik bel de servicedient van Alamo. De man blijkt alle tijd te hebben en vraagt eerst of we veilig zijn, of we een goede reis hebben gehad en of we het naar ons zin hebben om vervolgens uit te leggen dat we een automaat rijden die eerst in de parkeerstand moet worden gezet om weer te kunnen gaan rijden. Hij doet het weer! Roep ik uit naar de man aan de telefoon en met het schaamrood op de kaken, bedanken we de man voor zijn hulp en vervolgen we, niet meer bijkomend van het lachen, onze weg. Nog geen 100 meter verder ligt het hotel.

Voor een ‘overnight stay hotel’  is deze Best Western’ Gateway to the Keys’ een prima hotel.  Maar op dit moment zijn we eigenlijk  overal blij mee. Inmiddels zijn we meer dan 24 uur wakker en hongerig, zo hongerig dat zelfs Mc Donalds goed smaakt. Nog even lekker douchen en om 23.00 uur lokale tijd gaat het lampje uit…

 

Morgen gaan we naar de Keys.

 

4 gedachten over “Op weg naar Florida, Reisblog Florida 01 (24 juni 2018)

 • 12/07/2018 om 19:47
  Permalink

  Wederom zit ik ademloos te lezen. Wat een schrijftalent. Zo jou.

  Beantwoorden
 • 13/07/2018 om 06:59
  Permalink

  heerlijk zo’n reisverslag, ik ben benieuwd naar wat komen gaat.

  Beantwoorden
 • 14/07/2018 om 18:09
  Permalink

  Leuk zo je eerste stuk Anke!! Wat kun je geweldig schrijven

  Beantwoorden
  • 15/07/2018 om 12:48
   Permalink

   Dank je wel! Gezellig dat je ook met ons mee op reis gaat.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: