Tavernier Key Largo, Life ís better in flipflops. Reisblog Florida 03 (26 en 27 juni 2018)

Tavernier Key Largo blijkt een nog mooier tropisch paradijs dan Key West. Ook hier komen we weer iets te vroeg in ons hotel aan en ook hier is dat geen enkel probleem. De kamer is nog niet helemaal klaar maar we krijgen een paar kortingsbonnen om ergens te gaan lunchen. We komen terecht bij het tot vorig jaar september florerende “Snappers” The place to be in Key Largo. Tenminste voordat Huricane Irma de prachtige zaak totaal verwoeste. Met een groot respect voor de wijze waarop de Nederlandse eigenaar en zijn mensen de zaak weer opbouwen, voelen we diep in ons binnenste welk een verwoesting hier heeft plaats gehad. Het eten is heerlijk als ook het uitzicht aan het water. De kortingsbon gebruiken we niet. Dat voelt simpelweg niet goed.

Ons hotel, The Coconut Palm Inn, is in één woord geweldig. Het is meer een huisje dan een kamer. Met complete keuken en zelfs een overdekte aanbouw voorzien van horgaas om in de avond heerlijk te vertoeven. Het bed bezorgt me spontaan een ‘Supradyn Complex gevoel’. Het is zo hoog dat zelfs mijn lief niet bij de grond kan met zijn voeten. Voor de huisjes ligt een strand met heerlijke hangmatten, strandbedden, zitjes een prachtig zwembad, barbequeplaatsen, een steiger waar mensen elkaar het ja woord geven en een fireplace waar we als de zon onder is marshmallows roosteren. Amerikaanser wordt het niet.

De hoteleigenaresse vraagt ons hoe het eten bij Snappers is bevallen en we vertellen over het respect dat we hebben voor de wijze waarop mensen proberen door te gaan. Ook zij heeft haar eigen verhaal over huricane Irma. Op een paar palmbomen na heeft het hotel geen schade opgelopen, maar het was de hevigste storm die ze in de afgelopen 15 jaar heeft meegemaakt. Haar broer heeft alles verloren. De storm heeft heeft het trailerparc waar hij woonde totaal verwoest. Omdat de reglegeving omtrent het opnieuw opbouwen is aangescherpt met eisen die voor veel mensen onbetaalbaar zijn geworden, zijn veel mensen met de noorderzon vertrokken. Ook haar broer.

Omdat we nog vol zitten van het eten bij “Snappers”, gaan we bij de supermarkt een halve mile verder salades, fruit en cool Corona’s halen. Met een zelf geroosterde marshmallow met chocolade als toetje is dit een koningsmaal. De ondergaande zon is een plaatje en misschien  nog wel romantischer dan in Key West, hier vinden we rust.

De volgende dag houden we het rustig. Bij het ontbijt aan het water krijgen we visite van een vijftal leguanen. Prachtige dieren. Na het ontbijt gaan we heerlijk in de zon liggen en koelen we af in het zwembad. We zouden van alles kunnen ondernemen van dolfijnzwemmen en een helikoptervlucht tot snorkelen in het koraalrif maar we zijn meer dan tevreden met wat dit prachtige hotel biedt. Rust! Meer dan slippers heb je hier niet nodig. En feit is, het leven is écht beter in slippers.

In de avond gaan we eten bij de plaatselijke Chinees. “The great wall” is niet great in omvang, maar zeker wel in smaak en gastvrijheid. En jonge vrouw met een halloweenjurkje aan midden in de zomer, is over enthousiast als ze verneemt dat we uit Nederland komen. Het blijkt haar droom ooit te gaan leren in Nederland voor bakker of chocolatier. Het eten is voortreffelijk. Een Mandarijns stoofpotje van rundvlees. Mijn lief drinkt voor het eerst in zijn leven een mierzoete Shirly Temple met een kers er in en ik waag me aan de hete Sake.

De volgende ochtend pakken we na het ontbijt aan het water een beetje weemoedig onze spullen in. Achteraf gezien had ik hier nog wel een week willen blijven. Des te meer reden ooit terug te gaan. De weemoedigheid maakt snel plaats voor opwinding.Vandaag gaat mijn droom in vervulling. We gaan naar de Everglades. Alligators here we come!

2 gedachten over “Tavernier Key Largo, Life ís better in flipflops. Reisblog Florida 03 (26 en 27 juni 2018)

  • 10/08/2018 om 11:11
    Permalink

    Jeetje, wat klinkt dat, en ziet het er uit, als een paradijs, prachtig! Op zo’n plek Kun je inderdaad heerlijk tot rust komen!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: