Blijf jezelf , er zijn al zoveel anderen

wees-je-zelf-er-zijn-al-anderen-genoegHet is misschien wel het beste advies dat je maar kunt krijgen. Blijf jezelf. Voor mij klinkt het persoonlijk als een vanzelfsprekendheid. Gelukkig wel. Ik hoef er niet over na te denken hoe ik me moet gedragen in een bepaald gezeldschap of tijdens belangrijke gebeurtenissen. Het komt gewoon natuurlijk.

Jezelf zijn biedt wat mij betreft alleen maar voordelen. Het is de meest eerlijke manier van omgaan met een ander. Ik durf wel te zeggen dat ik een open boek ben. Oké misschien soms iets té open, maar eerlijk ben ik zeker. Het bekende “What you see is what you get” is bij mij absoluut van toepassing. Ik heb een hekel aan meelopers of mensen die zich mooier voordoen dan ze zijn om er beter van te worden. Ik geloof ook dat dit uiteindelij tegen je werkt. Ergens komt ooit een keer de aap uit de mouw. En dan is dat geen klein doodshoofdaapje meer, maar een enorme baviaan.

Wanneer je jezelf bent, hoef je niet op te kijken tegen iemand die hoger is geplaats of neer te kijken op iemand die minder verdient . Jezelf zijn betekent dat je uniek bent. Net zo uniek als ieder ander mens waar je mee in gesprek raakt. Het niet meedeinen met de grote massa van meningen en durven uitkomen voor je eigen ideeën onderscheidt je van de rest. Dat die eigen ideeën niet altijd goed worden ontvangen betekent niet meteen dat die ideeën er niet mogen zijn, maar slechts dat jouw idee niet past bij het idee van de ander.

Zo kreeg ik deze week een prachtig compliment via het  social media orgaan twitter. Bedankt dat jij verschil maakt. You matter!Een compliment die mij warm maakt van binnen. Want waar heb ik dat aan verdiend? Naar mijn idee ben ik gewoon mezelf en doe ik niets bijzonders. Ik ben geen bekende Nederlander, ik heb geen topfunctie die ik bekleed, ik ben zeker niet alwetend en maak fouten net als ieder ander mens. Wél ben ik eerlijk en zet ik me in voor een patientengroep waarvan ik graag zou zien dat ze serieuzer worden genomen. Ik maak me hard voor een korter lijntje met behandelaars, een betere communicatie en daardoor persoonlijkere en kwalitatief betere zorg. Wat ik doe is slechts een druppel op een gloeiende plaat, maar toch wordt het gezien! Het “You matter! was voor mij de bevestiging dat ik op de goede weg zit  door gewoon mezelf te zijn.

Toch is wat voor mij heel normaal en natuurlijk lijkt, voor een ander heel erg moeilijk. Vanwege onzekerheid omdat men denkt dat hun idee er niet toe doet of omdat men opkijkt tegen een ander of omdat het zo is aangeleerd of misschien wel gewoon bewust om beter uit de verf te komen. Hoe ik ook bij mezelf blijf.het is toch prettig dat wanneer ik nerveus ben om wat voor reden dan ook, iemand je nog even een hart onder de riem steekt met de woorden: “Komt goed, blijf gewoon jezelf”. Een simpele reminder van wat je eigenlijk wel weet. Ik ben ik… een open boek met een missie.

*sharing is caring*

 

Eén gedachte over “Blijf jezelf , er zijn al zoveel anderen

 • 01/10/2015 om 19:49
  Permalink

  Wees maar een open boek daar kom je het verst mee.
  Soms levert het vrienden op en soms kost het vrienden.
  Alhoewel zijn het wel vrienden die je laten vallen als je eerlijk bent?
  Feit is eerlijk en open kom je verder mee in alle communicatie!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: