Fort Lauderdale, Hugh Taylor Birch Parc, Reisblog Florida 05 (29 en 30 juni 2018)

Na een weer heerlijk ontbijt met zelfgebakken wafels en Colombiaanse koffie, checken we uit bij ons al voor de tweede keer bezocht overnight hotel Gatway to the Keys. Vanuit hier kun je alle kanten op in Florida en vandaag gaan we naar Fort Lauderdale.

Omdat het niet zo ver is en we anders echt veel te vroeg in ons volgende hotel aankomen, gaan we eerst naar de nabijgelegen Outlet. Voor belachelijk weinig geld verkopen ze de grootste merken. Om maar een voorbeeld te geven. Levi’s voor 17 dollar of Converse Schoenen voor 16 dollar. Hier komen we voor het eerst tegen. Groepen met jongeren in dezelfde t shirtjes. Later blijkt dat ze  overal ons pad blijven kruisen.

Na een paar uurtjes rijden we verder naar Fort Lauderdale. We zijn reuze benieuwd naar het hotel en vooral de kamer. We hebben de bruidsuite geboekt met een jaccuzi op de kamer. Op het plaatje zag het er geweldig uit, maar wanneer we aan komen rijden moeten we eerst drie keer kijken of we wel goed zitten. Wat een “getto hotel”roep ik teleurgesteld uit. Niets blijkt minder waar.  Het is geen op en top luxe in het Royal Beach hotel zoals het plaatje suggereert, maar de kamer met een eigen, nou ja eerlijk gedeeld met een paar buren, zwembad voor de deur is heel netjes, ruim en inderdaad voorzien van een reusachtige jaccuzi. In de cocktailbar maken we kennis met de Russsche eigenaar en die avond dineren we voor de verandering eens in het hotel. Op mijn menukaart staat ‘shrimp & lobster’ en op die van mijn lief zalm. Heerlijk! In de avond lopen we naar Commercial Boulevard aan de zee. Het is er gezellig druk met eettentjes, barretjes, winkeltjes en een pier waar veel mensen zitten te vissen en een fantatstisch uitzicht. Een paar pelikanen vliegen boven ons hoofd over de zee op zoek naar hun avondmaal.

 

 

 

 

 

De volgende ochtend ontbijten we bij New York Deli met pancakes en eieren. Op het programma staat een bezoek aan de zee voor een duik maar donkere wolken pakken zich samen en al gauw stort de regen zich wederom met flinke bliksemschichen uit de hemel. Omdat de regen daar nooit lang duurt, rijden we naar Hugh Taylor Birch Parc om eerste even te wandelen  om dan in de middag alsnog de zee in te duiken. Dat even wandelen in een park blijkt daar toch even anders te zijn dan hier park bezoeken. Het lijkt wel een dierentuin, maar dan zonder hokken of hekken. We vallen van de ene verbazing in de andere. Wat een dierenrijk!

 

 

 

 

 

 

 

Zeekoeien,  eekhoorns, schildpadden, wasberen, gigantische krabben, vlinders in allerlei soorten en maten en een heuse valk. We komen plantensoorten tegen die bij ons in Nederland alleen als kamerplant kans op overleven hebben en langs de rivier liggen de miljonairshuizen met boten ervoor geparkeerd die net even iets groter zijn als het mototbootje voor de deur in onze duurdere wijken. Mijn lief vind er de pluizenbomen die hij zo graag wilde zien, geen idee hoe ze heten maar weelderig zijn ze. De meest imposante boom is de “Huge Banyan Tree”. Een boom van meer dan 100 jaar oud die zichzelf onderhoud door zijn takken de grond in te werpen als ankers. Omdat het weer begint te onweren, schuilen we bij strandtent “Adventure is calling” onder het genot van een heerlijke hamburger.

Onder de indruk van de schoonheid van het park, rijden we later in de middag terug naar het hotel en nemen we even later een duik in de zee. Het zeewater is niet fris zoals je zou verwachten maar voelt aan als een warm bad. Het strand is afgezet met broedplaatsen voor zeeschildpadden. Op het bordje staat dat wanneer je deze plaats verstoort er een boete van 100.000 dollar boven je hoofd hangt. Dat zijn pas boetes! Na een heerlijke einde dag aan het strand, duiken we om af te koelen nog even het zwembad en in de avond halen we bij de supermarkt een kipsalade en een kalkoenwrap. Even geen vettigheid meer voor ons. Moe van een intensieve maar heerlijke dag in de natuur vallen we na een plons in de jaccuzi in een diepe slaap op weg naar Neverland.

Morgen gaan we naar Kissimee..

Eén gedachte over “Fort Lauderdale, Hugh Taylor Birch Parc, Reisblog Florida 05 (29 en 30 juni 2018)

  • 10/08/2018 om 11:25
    Permalink

    Die jongeren in T-shirtjes: proberen je die iets aan te smeren? Timeshare? Mijn ouders waren daar veertig jaar geleden (toen ik een jaar in Amerika woonde en zij op bezoek kwamen) al woest over….

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: