I will survive

i will surviveJaren geleden won ik tijdens het jaarlijkse  koorkamp van ons koor de eerste prijs tijdens de soundmixshow met mijn live vertolking van Gloria Gaynor. Compleet met pruik en veren zette ik mijn plankenkoorts overboord en zong met volle overtuiging “I will survive”.

En dat deed ik..De jaren erna werd het een soort van lijflied. Ook nu ik niet meer zing blijft “I will survive”een speciale plaats houden in mijn hart, maar ook in mijn hoofd. Op zo veel momenten heeft dit lied me geholpen door te gaan en te blijven geloven in mijn uiteindelijke “overwinning”. Ja ik overleef het wel! Maar hoeveel toeval kun je hebben ,dat juist op het moment als je op de terug weg naar huis  even goed in zak en as zit ineens voluit.. I will survive door de bus heen schalt.

Het kwam op precies het goede moment. Het zijn een paar moeilijke weken geweest. Weken vol onzekerheid. Heen en weer geslingerd tussen ja en nee, hoop, tegenslag, weer hoop  en uiteindelijk de genadeklap waarin ik zelf uiteindelijk de laatste knoop heb doorgehakt. Een lastige knoop, maar wel een die uit elkaar moest. Hoe moeilijk ook, ik heb geen spijt van mijn uiteindelijke keuze. Ik neem het roer in eigen handen en vaar de horizon met weliswaar gemengde gevoelens maar wel met vertrouwen tegemoet.

Ik voel me een beetje als een piratenkapitein die zijn hart volgt omdat zijn kompas het niet doet.Ik weet niet waar ik heen kan, maar weet in ieder geval waar ik niet heen wil. Een kaart die me de weg wijst zou handig zijn, maar die heb ik onderweg ergens verloren lijkt het. Weggewaaid in de storm waar ik in terecht kwam. Nu de storm gaat liggen, moet ik me weer even orienteren. Ik ben een beetje mijn richting kwijt maar weet wel dat ik degene ben die de weg weer terug moet vinden. Ergens ligt er een schat op mij te wachten.

Ach..Misschien wil ik wel te veel.  Wat is een schat? De grootste heb ik immers al. Vandaag zijn mijn lief en ik 19 jaar getrouwd. En hoe!  Ik zal niet zeggen dat alles van zelf ging, maar het houden van zéker wel. Ik wist het toen ik 19 jaar geleden ja zei. Daar heb ik geen pruik en veren bij nodig. En deze 19 jaar waren zeker geen kwestie van   “ I will survive”.

*sharing is caring*

5 gedachten over “I will survive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: