Lamgeslagen

 

Een aanslag bij een concert van een popidool. Nieuws dat je letterlijk lam legt. Ik kan ze zo voor me zien, de uitgelaten, tienermeiden vol adrenaline omdat ze hun idool live hebben mogen zien optreden. Nog na dansend, vol verhalen om aan hun ouders te vertellen….

Elke terreurdaad is wreed en laf en alle menselijkheid voorbij en toch raakt deze zieke daad waarin de daders van te voren wisten dat hier zo veel kinderen bij betrokken zouden zijn,  me harder dan alle anderen. Wat voor haat leeft er in het brein van deze daders om de onschuld van zulke jonge  mensen te bezoedelen?

Waarom..eigenlijk is er geen enkele andere vraag en toch zijn er geen antwoorden. De vraag blijft ergens hangen in mijn hoofd dat vol zit met watten dat sinds dit vreselijke nieuws van vanmorgen niet meer kan nadenken. Niets lijkt meer belangrijk van wat me gisteren nog verdriet deed of me juist positieve energie bezorgde. Mijn gevoel lijkt lamgeslagen. Een complete leegte vult mijn hoofd en mijn hart en ik weet niet hoe ik het moet omzetten naar de orde van de dag.

Een dag waarin alles  en iedereen gewoon weer verder gaat, iedereen behalve al die  jonge mensen in Manchester. Dansen zij verder in de hemel? En hun ouders, broers, zussen, geliefden? Hoe leven zij door?

En hoe doen wij dat? Ík krijg niet eens de letters op papier  als ik probeer te schrijven over wat er is gebeurd. En ik sta er letterlijk mijlenver van af. Maar we doen het wel. Na ieder bericht, na iedere laffe daad van terreur, na iedere aanval van angst en haatzaaierij. Want boven alles moéten we doorgaan. Doorgaan met dansen, uit gaan, voetballen, op vakantie gaan, uit eten, hand in hand lopen. De angst  en de terreur mag nooit de strijd verliezen van de liefde voor het leven en voor elkaar.

Dus ik ga terug naar de orde van deze dag. Ik schenk nog een keer koffie in, maak me boos om onbenulligheden, laat mijn hondje uit en schrijf, maar mijn hart, die blijft stil…. lamgeslagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: