Meer Disney, Lava en regen. Florida reisblog 11 (7 juli 2018)

Na een laatste ontbijt met vers fruit en zelfgemaakte pancakes, nemen we afscheid van onze vrienden. Zij vliegen weer naar huis en wij gaan naar ons laatste hotel in Lake Buena Vista, dat slechts 20 mile van dit hotel blijkt af te liggen. Hoezo, we hebben ons een beetje verkeken op de afstanden?

Dat we ons niet alleen op de afstanden hebben verkeken blijkt als we ons later inchecken in het laatste hotel. We dachten voor de laatste dagen een luxer resort te hebben geboekt om nog even te relaxen voordat we naar huis zouden vliegen echter dat valt tegen en van relaxen komt weinig.

The Clarion Inn in Lake Buena Vista is een prachtig hotel. De kamer is ruim, compleet, netjes en vooral heel erg schoon. Ook dit enorme hotel blijkt uit heel veel gebouwen te bestaan.  Er zit een heerlijk zwembad bij waar we ook veelvuldig gebruik van maken. In de wensput achter het hotel in de tuin doe ik een wens die ik niet verklap. Wat er tegenvalt is dat het een aangesloten Disney hotel blijkt te zijn en uitgerekend hier in dit hotel alle gekleurde T-shirtjes met zomerkamp jongeren die we al de gehele vakantie tegenkomen, zich hebben neergestreken. De laatste dagen rust waar we dus op hebben gehoopt is ver te zoeken.

Toch ligt dat ook een beetje aan ons zelf. We zitten nog helemaal in de flow van Disney, ieder dag reizen of een uitstapje,  dat een dag niets doen bijna zonde van de tijd lijkt. We hebben immers nog maar twee dagen hier. Waarom niet ten volle genieten en benutten. Rusten kunnen we thuis ook. We stappen dus maar weer de auto in om even goed te gaan shoppen bij de naastgelegen shopping outlet.  We scoren er leuk een paar kledingstukken voor soms wel 70% korting en hopen vurig dat we nog voldoende ruimte in onze koffer of handbagage over hebben. Na het shoppen duiken we het koele zwembad in. Het is deze vakantie de eerste keer dat we water voelen dat koeler is dan onze lichaamtemperatuur.

In de avond rijden we naar Disney Springs. Daar zijn we natuurlijk al geweest  maar vandaag is het zaterdag en op zaterdagavond is er extra veel vertier met live muziek e.d. Daarnaast brandt dan alle sfeerverlichting. Gezellig! Als we aan komen rijden staat er al aangegeven dar de parkeergarages van vijf lagen helemaal vol zitten. Verschrikt rijden we door naar de tweede parkeergarage die ook vol aangeeft maar we rijden toch naar binnen. Meteen op laag 1 kunnen we de auto al kwijt. Iets klopt er niet helemaal, maar wij zijn binnen! Op naar de feestelijkheid!

Helaas, na de eerste meters, pakt zich een dreigende lucht boven ons hoofd samen en binnen een paar seconden komt de regen met bakken uit de hemel vallen. Okee. We zijn wel wat gewend als doorgewinterde Hollanders, maar vandaag hebben we echt geen zin in regen.  De weergoden weten echter niet van ophouden en de regen houdt aan.  We schuilen van winkel tot winkel. Ondertussen scoort mijn lief een paar zilveren Aligator oorbelletjes voor mij. Ik ben er dolblij mee. In de Disney store word ik helemaal verliefd op een rose olifant die naar suikerspin (Coton Candy) ruikt. Ik laat hem toch maar liggen. Iets in mij blijft smachten..

Als het iets droger wordt lopen we snel over de brug naar het restaurant waar we die avond wilden gaan eten. De lava lounge is een restaurant onder het vooral bij kinderen populaire Rainforest Café.  Het ligt op een prachtige plek aan het water met uitzicht op Disney Springs .  We bemachtigen nog net een laatste plekje aan het water aan de open pui.  Ondanks de regen en het onweer dat steeds harder gaat, blijven we heerlijk droog. Wanneer in Disney het vuurwerk de lucht in gaat zitten we eerste rang. Het eten is werkelijk voortreffelijk. Naar wat ik later hoor, beter dan in het bijbehorende Rainforest Café en in ieder geval een stuk minder luidruchtig. Hoewel ik moet toegeven dat ik de aankleding van het Rainforest Café echt erg leuk vind met dieren uit het oerwoud die interactief beweging en geluid produceren en een vulkaan die om het half uur op uitbarsten staat met rook en vlammen.

Na het eten houdt het onweer eindelijk op. Het wordt droog en de temperatuur is aangenaam. Nog een paar uur genieten we van Disney Springs op zaterdagavond met gezellige livemuziek, lampjes en open winkeltjes en gaan vervolgens moe maar voldaan naar huis. Morgenvroeg willen we ontbijten bij het hotel want daar hebben ze Mickey Mouse wafels en vers fruit en daarna rijden we naar Kennedy Space in Cape Canaveral voor een vlucht naar de maan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: