Over Leven: Surprise Surprise..

surpriseVroeger keek ik altijd op televisie naar de Surprise show van Hennie Huisman. Ik vond het geweldig om te zien hoe mensen in het zonnetje werden gezet. Overvallen en compleet verrast. Vaak ging dat gepaard met een hoop tranen. Hoe raar is het als je ineens zélf het onderwerp van zo’n Surprise blijkt te zijn..

Niets vermoedend ging ik gisteren avond naar een verjaardag toe. Bijna was ik niet gegaan. Ik was heel moe was van de week ervoor en de intensieve dag die ik al had gehad en de dag erna zou ik vroeg uit de veren moeten om te gaan sporten. Mijn hoofd stond duidelijk niet naar een feestje. Eigenlijk was ik, om heel eerlijk te zijn, een beetje sjacherijnig. Een van de twee jongens moest nog werken en kwam veel te laat thuis waardoor we zouden moeten haasten en toen begonnen de heren ook nog te ruziën met elkaar..

Mopperend ben ik naar de verjaardag van onze vriend gelopen. Hij woont net een paar straten verder. Wat moeten mijn 3 mannen inwendig hebben moeten lachen om mijn hormonale gemopper. Nee ik zat duidelijk niet zo lekker in mijn vel. “Ik heb er gewoon geen zin in zo.. blabla”, “waarom moeten jullie nou mee blabla”, “waarom kom je dan ook zo laat thuis blabla…”Achteraf pas valt het op zijn plaats. Dat mijn zoon  zo laat was, was bewust, want we moesten later binnen komen.

De voordeur stond al open. De bel deed het niet, dus ik duw de deur verder open en loop naar binnen. Ik staar recht in het gezicht van mijn beste vriend. “Wat doet hij nou hier?” denk ik, maar nog valt er geen kwartje. Gewoon omdat hij iedereen kent en ook vlakbij woont en tja wie weet was hij wel gewoon gezellig uitgnodigd. Een tel later zie ik twee van mijn vrienden zitten. Mensen die ik echt niet kan linken aan de vriend die jarig was. En vrijwel meteen zie ik ook mijn bloedeigen buuf en buur zitten waar ik die middag nog koffie mee heb gedronken. En toen was ik het kwijt.

Het was alsof alles stil stond. Mijn denkvermogen stopte per seconde met werken. Herkende ik nou echt deze mensen die me zo na staan in de tuin van mijn vriend  die zijn verjaardag viert? Ik hoor mezelf op een afstand zeggen: Wat is hier aan de hand.. SURPRISE!! Klinkt het..Nu snap ik hoe de mensen op de bank bij Hennie Huisman zich moeten hebben gevoeld. Alles maar dan ook alles komt vertraagd binnen. Ik kan de mensen die daar zitten niet plaatsen terwijl ik ze zo ontzettend goed ken.

Er wordt een glaasje water in mijn handen geduwd en er worden cadeautjes in mijn schoot gelegd. Ik voel de tranen over mijn wangen lopen. Ongelooflijk wat een verrassing! Het werd uiteraard een hele leuke verjaardag verder, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik me wel een beetje schuldig heb gevoeld naar de jarige in kwestie. Het was zijn feestje en ineens werd het mijn feestje.. En dat terwijl ik zo sjacherijnig was en liep te mopperen.

Geen idee waar ik deze verrassing aan heb verdiend. Wat  ik wel weet is dit. Deze vriend is iemand die zich altijd bezighoudt met anderen, zelfs op zijn eigen verjaardag. Hij zet zich belangeloos in voor de zwakkeren in de samenleving en loopt de vierdaagse voor de voedselbank ook al is hij uitgeloot en heeft hij geen recht op verzorging onderweg of een kruisje. Deze vriend die dit samen met mijn zoon heeft bedacht omdat ze zagen dat ik even niet zo lekker in mijn vel zat is een vriend die er maar weinig zijn en ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik daar een tuin vol van heb. Ik ben een heel rijk mens!

Eén gedachte over “Over Leven: Surprise Surprise..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: