Pannenkoeken met Champagne (1)

Zouden ze pannenkoekjes hebben voor ontbijt, mijmert mijn lief hardop terwijl we Tikkel nog even uitlaten voor we op weg gaan naar het vliegveld. Ik kijk hem van opzij glimlachend aan. “Wat ben jij toch een Pannekoek!“ Als dat je enige zorg is dan sta je al voldoende in de vakantiemodus”, lach ik. Een paar uur later zitten we in het vliegtuig, bestemming Fuerteventura. Het eiland van wind..

Dat dit inmiddels al weer 14 dagen terug is, is nauwelijks te bevatten. Het gezegde  “Time flies when you’re having fun” klopt helaas als een bus. Ik kan niet anders dan zeggen dan dat ik genoten heb. Deze vakantie is meer dan nodig geweest. Voor ons allebei. Al zo lang liepen we nu op onze tenen. We konden ons beiden niet meer herinneren wanneer we voor het laatst echt hebben kunnen ontspannen. Gewoon even helemaal niets. Veel plannen hadden we dan ook niet gemaakt voor deze vakantie. We zouden het wel zien. Alles rustig en vooral niets overhaasten. Het was sowieso een totaal onbekende bestemming voor ons. Het bleek alle verwachtingen te overtreffen. Een paradijs in de oceaan met een natuur vol tegenstellingen.

Toen we op de vluchthaven aankwamen van Fuerteventura en naar onze accommodatie reden, moesten we even slikken. Waar waren we nu terechtgekomen? Een dorre bende van stenen en zand, geen stukje groen te bekennen op wat cactussen en een verdwaalde palm na. Dat  zal een kort reisverhaal worden, dacht ik nog, maar gaande de kilometers aan ons voorbij stoven, veranderde de omgeving mee. Van dorre kale vlakten in heuvelachtig woestijngebied, vulkanisch gesteente, de mooiste cactussen en palmsoorten die we nog nooit hadden gezien, overvloeiend in witte zandduinen met aan de andere kant van de weg een kust zo turquoiseblauw en helder dat je de bodem kon aanraken.

foto van Anke van Haften.Het was liefde op het eerste gezicht. Een droom in  de overtreffende trap. Dat gold ook voor de aankomst in ons hotel. We werden met champagne welkom geheten. Al bij het eerste slokje bedacht ik me dat ik het beter heel rustig aan kon leegdrinken. Champagne op een lege maag, moe en oververhit, is zo’n combinatie waar je heel snel spijt van kunt krijgen. Zwevend en rozig werden we naar onze kamer gewezen. Nou ja kamer, het was een suite met openslaande deuren die een directe toegang verschaften  tot het heerlijke zwembad in een prachtig aangelegde tuin.

Inmiddels was het etenstijd dus na een verfrissende douche togen we richting het restaurant van het hotel waar we keuze hadden uit werkelijk alles.  Schaaldieren, vis, vers gegrild vlees, pasta, paella, salades, kazen, noten, meloen, een chocoladefontijn en ook hier weer kon je champagne laten ontkurken. Gezien het zweverige resultaat van het eerste glaasje leek het ons beter dat laatste maar even te laten voor wat het was en en er niet een te late avond van te maken. Morgen weer een dag.

“Zouden ze pannenkoekjes hebben voor ontbijt”, mijmert mijn lief hardop terwijl we naar de ontbijtzaal lopen. Wat ze in ieder geval wel hebben is champagne. Vol ongeloof staar ik naar de flessen die klaar staan om gedronken te worden. Ik houd het bij koffie en een revitaliserend fruitsapje. Tien minuten later zitten we prinsheerlijk op het terras buiten in de zon. Voor mijn lief prijken een paar goudgele pannenkoekjes op zijn bord. Een gelukzalige glimlach ligt om zijn mond. Een gelukkig man is een man met pannenkoekjes bij het ontbijt.

3 gedachten over “Pannenkoeken met Champagne (1)

 • 27/06/2017 om 12:24
  Permalink

  Ahhh wat een heerlijk verslag is dit al! Fuerteventura lijkt me zo’n geweldig eiland, die kust ziet er prachtig uit. En dan dat eten en die champagne, héérlijk! Malou x

  Beantwoorden
 • 27/06/2017 om 17:10
  Permalink

  Klinkt als ons hotel, waar zaten jullie? Ik vind het ook geweldig na een super zware periode. Groetjes Ilse

  Beantwoorden
  • 27/06/2017 om 17:18
   Permalink

   We zaten in H10 Ocean Suites in Corralejo, Fuerteventura. In één woord top!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: