Factor Afrika (Fuerteventura 2)

Om de dag komt er een dame langs bij het zwembad van ons hotel. Ze noemt zich zelf zonnedeskundige maar eigenlijk betekent dit dat ze aloë vera producten komt verkopen. De eerste echte vakantiedag op Fuerteventura hebben we haar duidelijk gemist met als resultaat een huid zo rood als een kreet. Een wijze les voor de dagen die volgen. Ook als de zon niet schijnt, kun je levend verbranden.

Na het ontbijt krijgen we eerst bezoek van de reisorganisatie.  Omdat we geen 10 volle dagen alleen aan het zwembad willen liggen, gaan we graag luisteren naar wat het eiland allemaal te bieden heeft. We kiezen voor een dierenpark en een dagtocht naar het naastgelegen eiland Lanzerote om daar het vulkaangebied van dichtbij te bekijken. Ook willen we een autootje huren. Handig om zelf naar het dierenpark te rijden dat zich aan de zuidkant van het eiland bevindt en het eiland op eigen gelegenheid verder te gaan onderzoeken.

Maar eerst gaan we twee dagen relaxen. We hebben het beide meer dan nodig. Iedere vezel in ons ontspant. Het lijkt zelfs of ik minder pijn in mijn rug heb. Lekker onderuit op een bedje aan het zwembad, parasolletje op en een boek zacht rustend op mijn schoot, klaar om te worden gelezen. Het lijkt eeuwen geleden dat ik voor het laatst een boek heb gelezen.  Sinds de lichte beroerte is een boek lezen meer een opgave geworden dan een genot. Opperste concentratie is vereist en op één of andere manier kan ik me daar thuis niet toe zetten. Maar hier in deze rust, moet het lukken. En rustig is het, op wat gekwek van een groepje Nederlanders die al gauw de bijnaam kamp Holland hebben, na.  In het voorseizoen op vakantie gaan is niet alleen prijstechnisch een voordeel, maar zeker ook met betrekking tot de drukte.

De eerste dag maken we de klassieke fout om te denken dat je niet verbrand wanneer het bewolkt is, dus dag twee brengen we veilig door onder een dubbele parasol en smeren we ons om het half uur in met factor Afrika (50) want dat de zon gewoon door de wolken heen zijn werk doet komt door ligging van het eiland vlak naast Afrika.  Ook de inrichting van ons hotel is Afrikaans georiënteerd. In mijn hoofd repeteert zicht het deuntje van Shakira’s “ Its time for Africa”. Zéker de dag erna wanneer we met onze rental naar De Fuerteventura Zoo rijden. Ik ben op slag verliefd op het kleine witte upje. Jammer dat ik mijn rijbewijs nog net niet heb, want ik had deze rit graag zelf gemaakt, aan de andere kant had ik nu de mogelijkheid om goed om me heen te kijken en te genieten van al het schoons om ons heen.

 

Mijn lief houdt eigenlijk helemaal niet van dierentuinen. “Poepende beesten kijken”, noemt hij het dagje uit altijd, maar dit keer was zelfs hij vol verwondering over hoe mooi dit park is aangelegd. De dieren hebben alle ruimte in hun meest natuurlijke habitat. Het is net alsof je in een Afrikaans wildernis reservaat loopt. De giraffen en kamelen kun je zelfs aaien en ik heb nooit geweten dat er zoveel verschillende soorten krokodillen bestaan. Cactussen vanuit de gehele wereld groeien hier met een hoeveelheid als dat er bij ons paardenbloemen in de berm staan. We hadden de keus uit vier live shows. Als liefhebber van kromsnaveligen en roofvogels was de roofvogel show was voor mij de absolute must en tevens het hoogtepunt van deze prachtige dag toen er een vogel in het publiek vloog en naast me kwam zitten. We hebben enorm veel gelopen bewees de stappenteller die compleet overstuur raakte van zoveel activiteit. Op de terugweg zijn we nog even met onze vermoeide voeten de zee in gelopen om die avond moe maar voldaan lekker onderuit te gaan op het terras met een cocktail.

Mañana Mañana! Relax, morgen weer een dag.

2 gedachten over “Factor Afrika (Fuerteventura 2)

 • 03/07/2017 om 14:00
  Permalink

  Heerlijk om even zo te genieten… ?
  Dikke knuffels xxx

  Beantwoorden
 • 03/07/2017 om 17:23
  Permalink

  Fijn dat jullie zo hebben genoten. En inderdaad weer wat geleerd ook, altijd smeren ook in de schaduw, Wist ik ook niet hoor, heb ik pas een aantal jaren geleden ook van iemand gehoord.
  Wie weet als jullie weer een keer die kant opgaan heb jij je rijbewijs en kun je zelf het stuur in handen nemen.

  Groetjes van Wil

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: