Reisblog Canada/Michigan 01

Een race tegen de klok


De koffers staan klaar, de cadeautjes ingepakt, alles is geregeld een oppas voor huisje boompje en beestje. Lekker hier in huis. Je zou zeggen dat we klaar zijn om te gaan. Niets is minder waar. Nog nooit ben ik zo toe geweest aan vakantie maar deze keer is de timing echt ‘the worst” of juist niet?

En jaar geleden in Florida ontstond al het idee voor deze reis. Onze vrienden uit Michigan bezochten ons in Florida en nodigden ons spontaan uit voor “hun”4 th of july feestje aan het meer. Het klonkt te aanlokkelijk om het niet met beide handen aan te nemen en zo planden we door het jaar heen onze combi reis naar Canada/Michigan. We starten in Toronto waar we de CN tower willen bestijgen en over de glazen vloer willen lopen. Althans, waar ik over de glazen vloer wil lopen. Mijn lief is er nog niet zo zeker van.  Na een paar dagen Toronto reizen we naar een National Park in een blokhut  om daar hopelijk wat elanden of zelfs beren te spotten.  Vanuit daar reizen we naar The niagara Falls een soort van bucketlist dingetje, tenminste dat is als ik een bucketlist had. In Niagara Falls ontmoeten we onze vrienden uit Michigan. Voor haar een favouriete plek. Dus toen ze hoorde dat we de falls gingen bezoeken, moest ze komen om ons voorla alles te laten zien.  Na the Falls reizen we verder naar Windsor, een grensstad aan de overkant van Detroit, Michigan vanuit waar we een paar dagen later naar het huis van onze vrienden af reizen.

Een droomreis in een notendop. Natuurlijk straks dagelijks bijgehouden in een reisverslag.  Dat is, als ik er aan toe kom want zoals ik dit verhaal al begon, dit is echt de slechtste timing ooit. Nee eigenlijk moet ik het juist anders zien.  De vakantie is de beste timing ooit maar wat we er even tussen neus en lippen door omheen gepland hebben lijkt een scene uit een slapstick.  Toen onze kinderen plotsteling samen het huis verlieten om overburen te worden,  krabden wij ons eens goed achter de oren.  16 jaar wonen we in ons huis waar we meteen verliefd op werden. 16 jaar waarin er een hoop is gebeurd. Mooie en minder mooie dingen, het bekende lief en leed.  We wilden al jaren eerder wel eens wat anders maar de kinderen hielden ons tegen. Zij wilden niet weg van vrienden en omgeving. Dus we bleven. Tot het moment dat zij gingen. Wie houdt ons nu immers nog tegen?

Binnen een paar weken tijd waarin we de knoop hebben doorgehakt te gaan verhuizen vonden we ons nieuwe droomhuis. Belachelijk snel maar wederom liefde op het eerste gezicht. Zo moet het zijn. Zo zag ik mijn lief, mijn eerste woning, mijn hond en nu deze woning.  Alles draait om gevoel.  Nou gevoel heb ik inmiddels genoeg.. Als in stress! Binnen no time is het circus in gang gezet.  De financiering, de aankoop, na denken over de verkoop, wanneer, hoe, bij wie? Opruimen, wat nemen we mee, wat niet? Wat komt er enorm veel kijken bij zowel het kopen als het verkopen van een huis. En oh ja we moeten ook nog even naar Bon Jovi  en Canada tussendoor. Het voelt als een race tegen de klok.  

De klok mag alleen nu even stop.. of eigenlijk achteruit Candese tijd! Als we terug komen gaat het circus wel weer verder. Foto’s maken, Funda, bezichtigingen inplannen  om in het najaar hier de deur voorgoed achter me dicht te trekken.  Nog nooit ben ik zo toe geweest aan vakantie. Dus eigenlijk als je het goed bekijkt is de timing gewoon perfect!

2 gedachten over “Reisblog Canada/Michigan 01

 • 19/06/2019 om 08:21
  Permalink

  Die stress kan ik me heel goed voorstellen toch denk ik ook dat deze reis op het juiste moment komt. Eerst genieten, ontspannen, beleven en weer opladen. Daarna kun je hier de schouders er weer onderzetten. Ik ben benieuwd naar jullie belevenissen.

  Beantwoorden
  • 12/07/2019 om 15:22
   Permalink

   Inmiddels weer thuis vind ik je berichtje. Het was een topvakantie.En wat een belevenissen hebben wij gemaakt. Terugkijkend op dit alles, kun je er alles over lezen in de aankomende weken. Ga je mee op reis? Groetjes Anke

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: