Topfeest!

Mensen die mij kennen hebben het  mij vast al vaker horen zeggen. ‘Het leven is één groot feest, je moet alleen wel zelf de slingers ophangen.  Nu hangen er bij ons heel wat slingers en vooral rond de feestdagen, maar de laatste weken zijn de serpetines niet aan te slepen. Het is geen feest meer, het is een Topfeest!

Het leven zit vol bijzondere momenten, Vanaf het moment dat je geboren wordt, totdat je sterft. Voor de een  is de tijd daartussen in  wat langer en voor een ander veel en veel te kort. Ik heb er van de laatste categorie te veel te vroeg zien gaan. Reden te meer om te genieten van alle momenten die je mee mag maken. De mooie, maar ook de minder mooie. Ook die horen nu eenmaal bij het leven en leren ons ontzettend veel op het pad naar beter.

Mijn grote persoonlijke leerproces begon toen ik ziek werd. Eigenlijk ook niet helemaal waar. Mijn leerproces begon al veel  eerder maar nadat ik ziek werd, kwam het besef van het hebben van dat leerproces  pas duidelijk in beeld. Het besef dat het leven een gift is. Dat je er wat van maken kunt ondanks dat het niet altijd mee zit. Dat je letterlijk zelf de slingers moet ophangen.

En dat zijn we dan ook gaan doen. Genieten met volle teugen van elkaar en van ons gezin. Reizen, herinneringen maken en vooral veel lachen. Het was dan ook vreemd toen de jongens beiden op hetzelfde moment uit huis gingen.  Een amputatie van een deel van ons waardoor we zwaar zijn gaan overcompenseren met  het plannen van nog meer leuke dingen. Dat dit een veel te zwartgallige vergelijking was bleek al heel gauw. Ik durf zelfs  nu  al te beweren dat ik voel dat de band er alleen nog maar meer op vooruit zal gaan. Buiten dat, is dat overcompenseren misschien ook wat overdreven, maar wel een prettige bijkomstigheid. Het geeftf ons immers nog meer om te vieren. 

Dus na het verven van twee appartementen reden we tussendoor naar Disney om daar weer de broodnodige dromen op te doen terwijl we ondertussen hadden bedacht dat nu de jongens de deur uitgingen, wij wel wat kleiner konden gaan wonen waardoor niet alleen de Disney app overuren draaide maar ook Funda oververhit raakte. In amper twee weken tijd hebben we de makelaar over de vloer gehad en de financieel adviseur, Disney bezocht, geverfd en overgehuisd in twee appartementen en een huis, huizen bekeken,  twee maal een bod gedaan om uiteindelijk in één weekend ons droomhuis te hebben gevonden en de Toppers te bezoeken voor een feestje in het blauw.   

Amper nog te volgen he? En zo voelt het ook. Iets in de trant van moe, maar oh zo voldaan.  De kers op de taart was het feest bij de Toppers dit weekend. Ik kreeg de kaartjes voor mijn verjaardag. We waren er beiden nog nooit geweest iets waarvan iedereen die ons kent niks begreep. Wij houden immers zo van een feestje. En een feestje is het! Uitgedost in glitterblauw, een blauwe boa en gouden schoenen togen we naar Amsterdam. Met een nieuw huis in het verschiet dubbel wat te vieren.  En hoe! Glitter glamour, fout in het goud . Geen feestje maar een Topfeest! Op naar de volgende….

2 gedachten over “Topfeest!

 • 02/06/2019 om 22:01
  Permalink

  Herkenbaar!
  Hier ook een nieuw huis in het verschiet en heerlijk gefeest bij de Toppers??

  Het leven is een feestje, vooral als je zelf flink wat slingers ophangt?

  Beantwoorden
  • 03/06/2019 om 19:52
   Permalink

   Wat leuk Larin dat we hetzelde feest hebben gevierd en ook jij veel geluk in je nieuwe huis

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: