Animal Kingdom. Reisblog Florida 07 (3 juli 2018)

Ook Animal Kingdom ligt nog geen tien minuten rijden van ons hotel en ook hier zijn we iets te vroeg met weer hetzelfde voordeel dat we behoorlijk vooraan op de parkeerplaats staan met de auto. Dat dit nog iets te ver is, blijkt wanneer het parkeervervoer treintje  ons bij de auto ophaalt en voor de deur van Animal Kingdom af zet. Wat is het allemaal perfect geregeld hier.

Ook deze dag is weer enorm warm, maar binnen Animal Kingdom is gelukkig veel schaduw en afkoeling te vinden door de bomen, airco in de wachtrijen en waterpunten om je fles te vullen. Zelfs gratis ijswater. Het park met de Tree of life (Baobob tree) met daarin 325 uitgehouwen dieren gemaakt van een oud olieplatform is prachtig aangelegd qua natuur en dieren. Alles klopt. In het Azië gedeelte waan je je in het verre oosten en in het Afrika gedeelte verwacht je ieder moment een leeuw die de hoek om komt. Net als Epcot is het park gewoon schoon, zelfs op het toilet zou je bij wijze van spreken haast van de grond kunnen eten. Geen snippertje papier ligt er op de grond. Alleen van de aankleding al kan ik uren genieten. Daar hoef ik niet eens een attractie voor te doen.

We beginnen de dag in het dinosaurusgedeelte. Dit deel van het park is iets meer gericht op kinderen, maar omdat wij nog nooit in Animal Kingdom zijn geweest, willen we alles, zien. Nadat we een reis door de tijd hebben gemaakt op zoek naar een zeer zeldzame dino en bijna zijn geraakt door de meteoriet die de ijstijd veroorzaakte, zoeken we verkoeling in de wildwaterbaan.We hebben geen fastpass voor deze rit en de verwachting is dat het door de hitte in de middag rijen dik wachten zal zijn doen we dit aan het begin van de dag. We kunnen zo doorlopen. Een kleine tien minuten later staan we zeiknat en kronkelend van het lachen weer buiten waar we de nieuwe attractiegangers zelf kunnen natspetten vanaf de kant.

We drogen weer op in de vogelshow waar ik mijn grote vriend ‘The American Eagle’ van zeer dichtbij kan bekijken. Even later gaan we naar de Expedition Everest, een achtbaan gemaakt door een Nederlands bedrijf dat een replica heeft gemaakt van de Mount Everest en als thema de legende van de yeti, de verschikkelijke sneeuwman, heeft. Van te voren hebben we heel wat youtube filmpjes bekeken van deze wilde rit en eerlijk gezegd durfde ik niet zo goed in te stappen. Niet omdat ik niet van achtbanen houdt, verre van, maar niet van achtbanen  die achteruit gaan. Met knikkende knieën stap ik toch maar in. We hebben immers niet voor niets fastpasses geboekt. De rit is in één woord geweldig! Deze achtbaan is echt super gemaakt. Je zou bijna geloven dat de Yeti echt heeft bestaan of nog steeds doet..

Na de doldwaze rit, gaan we op safari door Afrika. Een soort safaritocht Beekse bergen, maar dan niet met de eigen auto. Ook hier hebben we een fastpass voor. Onderweg komen we de big five tegen en nog veel meer diersoorten. Bij musicalshow ‘The Lion King’rusten we uit en koelen we weer even af in de airco. De hitte is bijna niet te verdragen. De vochtigheidgraad stijgt met de minuut en even later krijgt de lucht een onheilspellend gitzwarte kleur. Met een ‘ik denk dat we heel snel moeten schuilen”valt de eerste druppel en de eerste klap. We duiken snel de musicalshow van “Finding Nemo”in. Net op tijd, want eenmaal binnen slaat vlakbij met een misselijkmakende klap de bliksem in. Anderhalf uur later staan we weer buiten in een ineens veel beter houdbare temperatuur. De musical was zeker geen verloren tijd want we hebben enorm genoten.

Die avond eten we, op aanraden van enthousiaste Disney kennissen die daar eerder zijn geweest,  bij Yak & Yeti. Een thematisch Aziatisch restaurant, sfeervol ingericht met Noord Indiaanse en Nepalese invloeden. De bediening is snel en vriendelijk. Als je mij vraagt hoe het eten was, kan ik alleen maar zeggen dat dit werkelijk het lekkerste is dat ik ooit heb gegeten. En dat in een pretpark, compleet onverwacht en alles overtreffend en dat alles voor een zeer redelijke prijs.

Zeer voldaan lopen we het Pandora in. Het parkgedeelte in Animal Kingdom dat is gebaseerd op de film Avatar. We vallen van de ene verbazing in de andere. Wat een aankleding! Zeker in de avond als de lampjes aangaan.  We lopen naar de grootste attractie van Pandora, en tegelijk van geheel Animal Kingdom. Avatar de fligt of Passage. De gehele dag heeft hier 150 minuten wachtrij voor gestaan. Nieuwsgierig naar het waarom van deze extreem lange wachtrij, lopen we even later naar de ingang van de fastpass ingang. We zijn in het gelukkige bezit van letterlijk de laatste fastpass kaartjes voor deze rit. Als we weer buitens staan na deze rit, kunnen we niet omschrijven hoe geweldig mooi deze attractie is geweest. Dit is niet iets dat je kunt navertellen, of nakijken op een youtube filmpje. Dit moet je beleven, voelen… Ik kan oprecht zeggen dat dit de mooiste attractie is die ik ooit in een pretpark heb mogen beleven. Ik vraag me af of er ook maar iets is of nog gemaakt zal worden dat dit zal overtreffen.

 

 

 

 

 

 

Na de droom van Avatar flight of Passage boekt mijn lief op de valreep nog kaartjes voor de Rivers of Light tribune. Een spectakel op het water met drijvende bootjes en een kleurige fonteinshow waar je dromerig van wordt. Tranen wellen op en de emotie zit hoog in de keel als we na deze mooie afsluiter  naar de uitgang lopen en het treintje ons weer netjes bij de auto af zet. Wat een dag. Deze moeten we even verwerken.

Morgen, de 4th of july oftewel Independance day, nemen we een rustdag..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: