Happy 4th of july Florida reisblog 08 (4 juli 2018)

Van het voorgenomen rustig aan doen komt niet veel deze dag. Dressed up in de kleuren van de Amerikaanse vlag, compleet met ‘stars en stripes’ ketting en zonnebril, gaan we naar Disney Springs een groot winkel en uitgaansgebied onder de rook van Disney World.

Op de vierde dag van juli wordt traditioneel de onafhankelijkheid gevierd welke op 4 juli 1776 schriftelijk is bevestigd tussen de Verenigde Staten en het Koninkrijk Groot- Brittannië. Dit gaat op veel plaatsen gepaard met een groot vuurwerk dan wel georganiseerd op een vaste plaats, dan wel privé bij families in de achtertuin. Toen we deze reis aan het uitstippelen waren, was één ding voor ons duidelijk. The 4th of july compleet met groot vuurwerk,  willen we meemaken onder de bevolking. Die avond zou er in het Lakefront Parc in Kissimee een festival zijn met aansluitend vuurwerk. Dus ons plan is snel gemaakt. Eerst gaan we naar Disney Springs en in de avond naar Kissimee.

Disney Springs is zoals de naam al aangeeft op en top Disney. Schoon en tot in de puntjes verzorgd, prachtig aangelegd, Disney Stores, restaurantjes, barretjes, winkels voor ieder wat wils van familiezaak tot de duurdere kledingmerken. De parkeergelegenheid is enorm en niet onbelangrijk, gratis! Het terrein is behoorlijk groot . Goed om je er uren te vermaken zeker op het tempo waarop wij ons vandaag voortbewegen. Het is enorm heet en de luchtvochtigheid is hoog. We lopen van airco naar airco wat ervoor zorgt dat we het goed en lang kunnen uithouden. Ik heb eerder last van pijnlijke, vermoeide voeten dan van de warmte.

 

 

 

 

 

Manlief heeft van die voeten schijnbaar geen last want die bedenkt dat we op de terugweg nog wel ‘even’ naar de outletvillage kunnen gaan. Want, zo stelt hij, daar zit een Disney Store met spullen tegen outlet prijzen. Hij weet natuurlijk wel waar hij mij mee kan lokken. Dat ‘even’ blijkt iets langer te zijn. Het is er vanwege de 4th of july sale zo enorm druk dat het over de koppen lopen is. Koffers lijken gratis te worden weggegeven want je struikelt letterlijk over de Chinezen met hun handen vol koffers van groot formaat. De schreeuwerige grote groep rode en gele  t- shirtjes Zuid- Amerikaanse jongeren die op zomerkamp zijn, komen we ook hier weer tegen. Kortingen van 70% op de grote merken zorgen voor grote rijen om de winkels in te kunnen.  Mijn humeur zit ondanks de hitte onder het vriespunt en we besluiten later die week wel een keer terug te komen als de 4th of july gekte over is.

 

 

 

 

 

Op de hotelkamer vallen we weg in een powernap om na een uurtje weer in de auto te zitten op weg naar Lakefront Parc Kissimee voor het grote vuurwerkfeest. De lucht is onheilspellend donker en naarmate we in Kissimee aankomen is zijn de losse donkere wolken uitgegroeid tot één grote inktzwarte rolwolk. Als dat maar goed gaat! Dat gaat het niet. Nog voordat we het park bereiken barst er een regenbui los die straten letterlijk schoon spoelt. Het feestelijk versierde park is binnen een paar minuten omgetoverd in een druilerige modderpoel. De wind is zo hevig dat tafeltjes en stoeltjes door de lucht vliegen. De rood-wit-blauwe versiering kapot gescheurd door de wind en de regen wordt in één klap boomversiering.

Na een uurtje is de regen en de wind zichtbaar minder. Veel mensen pakken de festiviteiten weer op, maar het merendeel vertrekt, doorweekt naar huis. Wij gaan met regenponcho aan de waterkant zitten. Mijn rood witte blauwe sterretjes ketting geeft vrolijk licht onder het plastic. Nederlanders zijn immers wel wat regen gewend. Om 21.00 uur zien we om ons heen aan de overkant van het meer al heel wat vuurwerk losbarsten. In de verte zien we zelfs het vuurwerk van Disney World omhoog schieten. Eigenlijk overal, behalve aan het Lakefront Parc. Het begint weer harder te regen. Stilletjes aan beseffen we dat we nog niet eens gegeten hebben. Een meegenomen zakje nootjes voldoet als avondeten.  Honger hebben we toch niet. Even later horen we dat het vuurwerk is uitgesteld naar 23.00 uur.  Met in ons achterhoofd meegenomen dat we de volgende dag vroeg Magic Kingdom gaan bezoeken en het feit dat van uitstel ook afstel kan komen, besluiten we het vuurwerk te laten voor wat het is.

Op de terugweg naar huis worden we om ons heen alsnog getrakteerd op het mooiste vuurwerk. De een na de andere vuurpijl schiet de lucht in om met de mooiste bloemen tot ontploffing te komen. Doorweekt, maar met een dikke glimlach rijden we naar het hotel. De rood- wit- blauwe lampjes om mijn nek branden nog steeds.

 

Happy 4th of July!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: