Een leerzaam 2017

Na de Kerst val ik altijd in een gat. In de laatse dagen van het jaar wordt ik altijd wat stil. Ook dit jaar wordt het gat tussen Kerst en oud en nieuw traditioneel opgevuld door de top 2000 maar ook met het overdenken van een zeer leerzaam 2017. Daarnaast word ik stilletjes zenuwachtig voor al het nieuwe dat komen gaat.’Niet doen’, denk ik verder,.het kan alleen maar beter worden…

Het was een vol jaar. Nou staat ons leven nooit stil, maar het afgelopen jaar is er zeker één die op veel gebied de boeken ingaat als vooral ‘heel leerzaam’ Er zijn belangrijke lessen geleerd en keuzes gemaakt die meegenomen worden naar het nieuwe jaar en naarik hoop de jaren die daarop volgen. 2017 is het jaar waarin ik mezelf terug heb gevonden. Het jaar waarin ik heb gekeken naar wat ik wil en vooral wat ik niet meer wil en daar ook naar heb gehandeld. Het jaar waarin ik aan het einde de rust heb gevonden om het nieuwe jaar met vertrouwen in te gaan. Mooie vooruitzichten van een nieuwe baan, rijbewijs, en mijn tweede boek.

Begin 2017 was ik nog volop aan het knokken tegen mezelf, het ziek zijn, gevoelens die mijn leven overheersten. Ik was aan de verliezende hand. Pas ergens in het midden van het jaar leek ik te ontwaken uit een boze droom waarin me duidelijk werd dat ik stappen moest gaan zetten om weer vooruit te gaan. In Fuerteventura vond ik rust daarna begon een revalidatietraject wat mijn leven compleet heeft veranderd. Nee, ik moet zeggen ons leven, want ook op mijn gezin heeft deze periode een hele positieve uitwerking gehad. De revalidatie leerde mij omgaan met grenzen, verlies, pijn en verdriet. Liet me zien wat ik wél kon. Ik groeide en met hernieuwde kracht knokte ik mezelf 11 kilo lichter naar een nieuwe toekomst. Ik leerde de waarde weer zien van de liefde, mijn gezin, en vooral mijzelf. Ik zag dat ik de verkeerde dingen voorop gesteld had. Ik liet los en begon weer te geloven in mijn eigen kunnen in plaats van te luisteren naar diegenen die mij naar beneden bleven trekken.

Ook voor mijn gezin is het een bewogen jaar geweest. De tastbare gevolgen van een aanrijding nu twee jaar geleden op de dag af. Deze krijgt ook in het nieuwe jaar weer een vervolg maar wel een met hoop op beter. Iets wat we de afgelopen zomer wel even zijn verloren toen mijn zoon doodziek van een bacterie voor de tweede keer werd geopereerd Hij heeft veel moeten inleveren, maar heeft daarnaast ook de hoofdprijs met een liefde die ik best de liefde van zijn leven durf te noemen en een werkplek waar hij een graag geziene gast is. Ook zoon twee heeft veel geleerd. Letterlijk prachtige papiertjes gehaald en heeft daarnaast de rust in de liefde gevonden. Noem mij maar een trotse moeder maar ik durf te hopen dat dit is wat wij onze jongens hebben meegegeven. Mijn lief en ik zijn vooral na de revalidatie aleen maar meer naar elkaar toegegroeid. Ook voor hem was dit jaar leerzaam en hebben gebeurtenissen op alle gebied ons alleen maar meer onderstreept wat echt belangrijk is.

Wij!

We wensen iedereen dezelfde inzichten, gezondheid, warmte en liefde in 2018 toe!

2 gedachten over “Een leerzaam 2017

 • 29/12/2017 om 17:24
  Permalink

  Prachtige blog waar ik ook een beetje stil van word.

  Beantwoorden
  • 29/12/2017 om 17:28
   Permalink

   Wat leuk Hilly dat je mij nog steeds leest!Over een paar maanden zie ik jou hopelijk weer op de presentatie van boek 2 De kanker voorbij!Mooie jaarwisseling

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: