Het leven is zooooo zwaaaaaaar…

negativeNegativiteit! Ik kan er gewoon niet tegen. Mensen die al sacherijnig zijn voordat de dag moet beginnen. De buschauffeur waar geen goede morgen uitkomt.  Mensen die bij je in de lift stappen zonder een woord te wisselen of de Facebookstatussen waar de ellende van “het leven is zoooooo zwaaaaar”  iedere dag van af druipt zonder ooit een greintje positiviteit.  Ik heb er de perfecte remedie voor gevonden.

Juist door de nog steeds razende hormonen sinds de schildklierkanker  mijn leven binnen wandelde, heb ik last van buien. Aanvallen van plotselinge sacherijnigheid, irritatie en soms zelfs een beetje agressiviteit. Vooral op die momenten ben ik heel erg vatbaar voor alles wat negatief is. Ik kan me daar dan heel erg in mee laten slepen zonder dat ik me daar volledig bewust van ben.Wanneer het bewustzijn bemerkt dat ik in de negatieve spiraal ben getrapt, is het te laat. Kunst is om dat bewustzijn voor te zijn.

Inmiddels heb ik speciale voelsprieten ontwikkeld voor negativiteit om me heen. Al heel snel merk ik mijn eigen reactie op de sfeer van de ander. Mijn nekharen gaan omhoog. Mijn ademhaling wordt sneller en ik word onrustig. Een duidelijke uiting van “dit wil ik niet”.  Alles in me zegt: Dit is niet goed voor me! En het is ook niet goed voor me. Ik heb er last van. Tijdens mijn ziekteperiode heb ik ervaren dat positief omgaan met , door het negatieve positief te gebruiken, veel meer oplevert. Waar ik eerder werd meegesleept in dat gevoel, heb ik nu geleerd me te wapenen tegen de negatieve spiraal die me mee naar beneden wil trekken.

Wanneer de negativiteit overheerst en mensen hun sacherijnige bui botvieren op mijn persoon, doe ik iets wat niemand weet. Ik zing liedjes in mijn hoofd. Cause I’am Happy van Pharell Williams doet het best zijn werk, maar ook vrolijke kerstliedjes willen graag een positieve bijdrage leveren aan mijn goede humeur. Lastiger wordt het als ik zelf het onderwerp van sacherijn ben, want ook ik word natuurlijk wel eens wakker met een sik tot aan de grond. Op die momenten is het des te crucialer afstand te nemen van nog meer ellende.  Op die momenten haal ik een heel repertoire uit de kast van Brigitte Kaandorp met een heel zwaar leven naar happy tot sacherijn , sacherijn van Gordon.

En ja het leven is ook wel eens heel erg zwaar. Bij de een misschien wat zwaarder dan de ander.Vergelijkingen maken is niet eerlijk. De een voelt zijn eigen pijn nu eenmaal het hardste.  Maar als je de omstandigheden niet kunt veranderen, dan in ieder geval wel je zelf Probeer het zingen in je hoofd maar eens.  Binnen de kortste keren schijnt e zon en prijkt er een glimlach op je gezicht.  Het werkt voor mij  als het beste medicijn dat er is. Dus mensen als je me een keer betrapt met een lach om mijn mond zonder een aanleiding, zou het maar zo kunnen dat ik samen met Pharell Williams zingend door de straten van Parijs huppel.

*sharing is caring*

5 gedachten over “Het leven is zooooo zwaaaaaaar…

 • 30/10/2015 om 13:16
  Permalink

  Kan me helemaal in je verhaal inleven….negativiteit moet de loodjes leggen , zeker als het komt door dat je vrolijke liedjes begint te zingen in je hoofd.
  Gewoon zalig , je voelt je zo beginnen zweven en niemand die er weet van heeft, deden dat maar meer mensen…vrolijke liedjes zingen in hun hoofd….De wereld zou er heel anders uitzien!!!!

  Beantwoorden
 • 30/10/2015 om 14:43
  Permalink

  Ik word ook blij van blije liedjes in m’n hoofd en zing ze ook regelmatig hardop, wat mijn pubers dan weer net niet zo geslaagd vinden!! het helpt echt! happy is ook mij. Favoriet,
  Die werkt echt!!

  Beantwoorden
 • 30/10/2015 om 14:51
  Permalink

  Van die sik tot op de grond schiet ik al spontaan in de lach Anke, zie het helemaal voor me! 😀

  Beantwoorden
 • 30/10/2015 om 15:48
  Permalink

  Terwijl ik je blog zit te lezen, komt Happy voorbij op de radio! Dat kan ik wel gebruiken nu ik na twee jaar weer meetbaar ben en aan de capsule moet. Dank voor je tips, Anke, ze helpen om af en toe toch weer vrolijk in het leven te staan.

  Beantwoorden
  • 30/10/2015 om 21:10
   Permalink

   Graag gedaan. Ik ben blij dat ik daaraan bij kan en mag dragen

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: