Op ontdekkingsreis naar mezelf,  de laatste stappen in 2014

last chapter of 2014In de dagen tussen kerst en oud en nieuw  zet ik mijn laatste stappen in het jaar 2014. Stappen die ik móet maken om in 2015 de ontdekkingsreis naar mezelf af te kunnen gaan sluiten.  Er zijn keuzes die gemaakt moeten worden. Keuzes die ik wil maken en keuzes die ik min of meer gedwongen moet maken maar wel keuzes die goed zijn voor mij. Tenmiste dat houd ik mezelf voor. Zeker weten doe je het nooit. Dat is het lastige met keuzes maken. Soms weet je achteraf pas of je de juiste afslag hebt genomen. Een tomtom voor het leven, zodat je zeker weet dat je goed gaat, is helaas nog niet uitgevonden. Misschien maar goed ook want juist door de keuzes die je maakt, ook de verkeerde, leer je en wordt je leven uiteindelijk rijker. Hoe dan ook, tussen de gevulde eieren maken, oliebollen bakken en champagne koelen heb ik nog wat te doen.

Ik overdenk hoe dit jaar is verlopen. Op facebook verscheen er een, dit was mijn jaar, gadget. Bewust heb ik daar alleen de mooie dingen uitgevist en laten zien. Niet omdat ik de vervelende dingen niet wil (laten) zien, maar om kracht te halen uit de mooie dingen dingen die er zeker waren.  Richten op de dingen die je blij maken is het beste advies dat ik de laatste tijd ter harte heb genomen. Het werkt!

Maar hoe het ook werkt, ik zal ook terug moeten naar de realiteit.  En die realiteit is dat er momenten zijn dat het helemaal niet goed gaat. Dat ik nog boeken vol zou kunnen schrijven over de impact van schildklierkanker en alles wat daar uit voort gevloeid heeft. Geestelijk en lichamelijk. Hoe graag zou ik gezond Nederland, werkgevers en instanties als UWV en bedrijfsartsen bewust maken van de gevolgen van een schildklierziekte. Het begin is gemaakt. Met goede kanker bestaat niet! heb ik de eerste stap geprobeerd te zetten. Wat zou het mooi zijn als mijn boek zou kunnen bijdragen tot iets meer begrip.

In ieder geval heb ik meer begrip gekregen voor mezelf dit jaar. 2014 gaat de geschiedenis in als het jaar waarin ik  een begin heb gemaakt om mezelf te leren kennen. Het jaar waarin ik eindelijk ben gaan voelen, eindelijk ben gaan uiten en eindelijk keuzes heb durven maken die misschien wel alles gaan veranderen. Soms moet je een hoofdstuk sluiten om weer aan een nieuwe te beginnen.

Over een paar dagen als ik tijdens de laatste nummers van de top 2000 gevulde eitjes sta te maken, de champagne koud staat in de koelkast en de oliebollen liggen te pruttelen in de olie, gaat het boek van 2014 dicht en ga ik me richten op een heerlijke ouderjaarsnacht met vrienden en familie.  Dat is alles wat in die nacht belangrijk is!

In 2015 zien we wel weer..de reis gaat verder. Met of zonder omwegen ga ik mezelf vinden en ik hoop dat jullie me blijven vergezellen op mijn reis. Ik wens jullie allemaal een  mooie jaarwisseling toe en een geweldig maar vooral zo gezond mogelijk 2015.

 

Nieuwsgierig waarom ik  graag  gezond Nederland, werkgevers en instanties als UWV en bedrijfsartsen bewust  zou willen maken van de gevolgen van een schildklierziekte? Lees mijn boek Goed kanker bestaat niet! Bestel hem hier.

Eén gedachte over “Op ontdekkingsreis naar mezelf,  de laatste stappen in 2014

  • 30/12/2014 om 19:06
    Permalink

    Het is goed dat je op ontdekkingsreis gaat naar jezelf. Een goede keuze maken is altijd moeilijk en pas later weet je echt of het wel goed geweest is. Maar als jij zelf achter die keuze staat moet je ervoor gaan anke. De tom tom in het leven heeft niet altijd asfalt wegen maar ook wel eens zandwegen met grote diepe gaten erin. Je gezin, familie en vrienden om je heen is rijkdom dat is met geen geld te koop. Je ontdekkingsreis naar jezelf maakt ook andere mensen gelukkig anke. xxx

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: