Op ontdekkingsreis naar mezelf,  de zevensprong

7 sprong

Het boek van 2014 is uit.  De laatste bladzijde is omgeslagen op het moment dat de champagnekurk door de kamer heen suisde en het grote knallende vuurwerk losbarste. Met 2015 gaat er een nieuw boek open . Hoofstuk 1 wordt geschreven. De reis gaat verder op weg. Maar waar naar toe? Ik merk dat ik onzeker ben over waar ik precies heen ga. De laatste bladzijden in het boek 2014 wist ik precies wat mijn bestemming was. De feestdagen, Kerst en oud en nieuw. Ik heb er enorm naar toe geleefd. Er zijn momenten geweest waarbij het vooruitzicht aan kerst en oud en nieuw mij letterlijk overeind hielden. Niet na hoeven denken maar eerst richten op de feestdagen en genieten. En genoten heb ik!
Op de avond van 1 januari merk ik dat ik wat doelloos in mijn bed stap. En nu? Waar ga ik nu heen? Ik heb enorm druk en verwarrend gedroomd. Ik sta op een kruispunt, een soort van zevensprong net als vroeger in die inmens spannende serie op de televisie.  Ik sta in het midden en om mij heen gaan er allerlei wegen die ik in sla en doodlopen of rondlopen want steeds kom ik weer op dat middelpunt uit. Wat betekent dat? Misschien betekent het dat ik gewoon even rustig moet blijven staan. Eerst rustig rondkijken waar ik naar toe moet in plaats van als een kip zonder kop beslissingen te nemen waar ik later spijt van krijg.

Hoe dan ook als ik ‘smorgen wakker wordt , voel ik me een beetje verdwaald. Mijn hoofd bonkt, mijn rug doet zeer. Het voelt alsof ik een marathon heb gelopen althans zo stel ik het me voor hoe dat moet voelen als je 30 kilometer hebt hardgelopen en struikelend over de finish valt.  Getsie zo heb ik me mijn nieuwe reis  niet voorgesteld. Ik denk terug aan de droom en tijdens een kopje koffie kom ik weer langzaam tot mijn positieven.  Als je niet weet welke weg je neemt dan kun je een paar dingen doen. Of je gaat inderdaad als een kip zonder kop alle wegen proberen om verkeerd te gaan met het risico weer om te moeten keren. Of je gaat rustig even zitten met een kopje koffie, pakt een kaart en stippelt rustig je weg uit.  Ik kies voor het tweede. Dat rondrennen heb ik nu wel gehad.

De hoofdpijn en de rugpijn trekt langzaam weg. De mist in mijn hoofd trekt op en ik zie het weer wat helderder voor me en ik weet diep in mijn hart dat het goed gaat komen. In mijn reis is er dit jaar geen ruimte meer voor depressie. Ik laat het niet meer toe! Lichamelijke beperkingen zijn al lastig genoeg. De geestelijke kunnen er niet bij. Ik voel een  enorme  kracht opborrelen. Ik ga mijn reis vervolgen en het mooiste is,  ik hoef het niet alleen te doen. Dit jaar in 2015 ga ik mezelf vinden!

10 gedachten over “Op ontdekkingsreis naar mezelf,  de zevensprong

 • 02/01/2015 om 12:41
  Permalink

  Dat kun je!!! Al schrijvende (hoop ik) kom je bij jezelf…. en dat gaat je bevallen.

  Beantwoorden
 • 02/01/2015 om 13:07
  Permalink

  Volgens mijn droomencyclopedie betekent je droom als volgt:
  Kruispunt- Wanneer men op een kruispunt staat, dan wijst dit op radeloosheid. Men weet niet, hoe men z’n levensweg op de juiste manier moet vervolgen; het onbewuste wijst hiermee dikwijls op de levensangst van de dromer- die in werkelijkheid een psychische ziekte of een gebrek aan besluitvaardigheid kan zijn. Zo nu en dan wordt echter in een droom de weg gewezen; men zou erop moeten letten welke richting men inslaat( zie ook”hemelrichtingen”)
  Hemelrichtingen – Naar het zuiden leidt de weg van het gevoel, van het hartverwarmende. Het noorden symboliseert de ongevoeligheid, maar ook het nuchtere verstand. Gaan we naar het westen, dan bevinden we ons in het gebied waar de zon ondergaat, waar de nacht heerst en gevaren op de loer liggen. In oostelijke richting lopen we de zon tegemoet en het licht, dat ons levenspad verlicht. De dromer zou dus moeten proberen, om zich te herinneren, uit welke richting de wind waaide.

  Heb je misschien hier wat aan? groetjes

  Beantwoorden
  • 02/01/2015 om 13:12
   Permalink

   Ik geef de voorkeur aan de oostelijke richting, maar ik blijf denk ik nog maar even rustig met mijn kopje koffie eerst even rustig nadenken over de juiste route..xx

   Beantwoorden
 • 02/01/2015 om 13:30
  Permalink

  Hallo Anke,

  Mooie blog. Soms is het goed om inderdaad even stil te gaan staan totdat je weet waar je heen wilt. Wat ook kan zijn is dat je op een van jouw vorige kruispunten de verkeerde keuze hebt gemaakt en dus een of twee kruispunten terugmoet om hier een andere keuze te maken. Maar dat kun je pas vaststellen als je weet waar je heen wilt. Dus geniet lekker van jouw koffie en volg gewoon jouw gevoel. Ik weet zeker dat je weer op de juiste route komt.

  Groetjes,
  Frans.

  Beantwoorden
 • 02/01/2015 om 19:09
  Permalink

  Mooie blog, mooi inkijkje in je binnenste, Anke! Neem de tijd om een weg in te slaan waarbij jij je prettig voelt!

  Beantwoorden
 • 02/01/2015 om 21:39
  Permalink

  Neem de dag zoveel mogelijk zoals die komt Anke, stap voor stap op weg in 2015! Liefs xxx

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: