Op ontdekkingsreis naar mezelf, jungle avonturen

bareEen weekendje weg moet even rust bieden in de chaos van de afgelopen periode. Even ontspanning zoeken om  fris en fruitig en compleet uitgerust te beginnen aan al het nieuws dat op mijn pad gaat komen de komende weken. We besluiten een last minute te boeken naar een groot bungalowpark in de buurt. Mijn lief kan helaas geen vrij krijgen dus hij gaat tussendoor pendelen tussen ontspanning en  werk. Op de eerste avond zal hij dan ook wat later komen samen met de kinderen. Ik vertrek op vrijdagmiddag samen met mijn beste maatje vast vooruit op weg naar een weekend vol jungle avonturen.

Het is lang geleden dat we met onze beste vriend zijn weg zijn geweest naar een bungalowpark. Vroeger toen de jongens nog klein waren deden we dat geregeld. Later gingen we in plaats van naar een bungalowpark naar Disneyland of een dagje Efteling, maar nadat ik schildklierkanker heb gehad, zijn we niet meer samen weggeweest. Ik zocht meer de rust op samen met mijn lief. Vooral de razende hormonen in mij hadden erg veel behoefte  aan die rust.

Al gauw blijkt dit weekend voor mijn hormonen de ultieme proef te zijn. Het overvolle zwembad is een jungle aan schreeuwende kinderen die rondspetteren als jonge olifantjes in het water. De aapjes slingeren van de wildwaterbaan om in de bocht op elkaar te botsen. Zittend op mijn stoeltje die mijn vriend ergens tussen de kudde vandaan  heeft getoverd, verbaas ik me over het dierlijke gedrag van de mensen om me heen. Ik zie de meest kleurrijke haardrachten. Kleurencombinaties van rood en groen, zwart met fuchsiarose kuiven als papegaaien. De grootste kunstwerken getatoeeerd op hun velletje. Zelfs een gespierde luipaard die achter een flamingorose  bikini aansluipt.

Ik kom geen letter verder in het boek dat voor me ligt. Het ligt absoluut  niet aan het goed geschreven boek. Mijn hormonen beletten me om me te concentreren. Hoe ik me ook probeer af te sluiten, steeds trekken jungle geluiden me terug in de werkelijkheid. Een olifantenkreet kondigt aan dat de golven komen. Achter mijn rug door rennen kinderen het zwembad in. Twee kakelende moeders blijven achter mijn rug kletsen . Hun vader loopt met zijn zwembroek op half zeven de trap op van de glijbaan. Zijn duidelijk zichtbare bilspleet haalt me nog verder uit mijn concentratie. Ik voel de hormonen opborrelen. Mijn rust wordt langzaam overgenomen door ergernis. Achterplakkers en bilspleten overheersen de jungle.

Wat doen we onszelf aan om een weekend door te brengen in een veel te druk park met bedden waar een complete zitkuil, zo groot als de Grand Canyon, in zit. Gordijnen die nog steeds stammen uit het jaar dat het park opende.  Een wildwaterbaan waar je tot bloedens toe letsel oploopt om dan te moeten wachten bij een EHBO die al een kwartier onbemand is. Terwijl het bloed naar beneden druppelt vraagt de eindelijk aanwezige bad dame vervolgens eerst om een bungalownummer en of je even een formuliertje wil invullen.. Als beloning ontvangen we na 20 minuten een pleister van een centimeter.

Het etentje dat we hebben geboekt  blijkt ineens 4 euro per persoon duurder te zijn omdat er entertainment is die avond. Een nep Elvis geeft een serenade aan een dame een tafeltje verder. Een soort van circusdirecteur die staat te zwaaien op een tafeltje. Verklede mensen achter de koud warme buffeten waarbij de warmhoud platen zijn vergeten aan te zetten. Ik moet in alle eerlijkheid zeggen dat ik voor 30 euro per persoon exclusief consumpties nog nooit zó slecht heb gegeten. Zelfs de dame waar we even later moesten afrekenen durfde niet te vragen of het had gesmaakt.

Heel even dacht ik dat mijn razende hormonen dit jungleweekend zouden bederven. Tóch bewaar ik mijn kalmte.  Langzaam drijf ik de hormonen in het gareel. Het boek dat voor me ligt, lokt. Ik wil weten hoe het afloopt met Eva, de hoofdpersoon uit het verhaal. ’s Avonds wanneer manlief uit t werk komt genieten we na een gezellige gourmet van een hilarisch spel Ik hou van Holland! Dat er 124 koeien in de wei staan zullen we nooit meer vergeten. Terwijl het haardvuur knispert, bedenk ik me maar één ding.Voor wat betreft quality time is dit weekendje park meer dan een dikke voldoende waard.  Want wat is er meer waard dan dit? Samen zijn met mijn gezin en een hechte vriendschap van al bijna 25 jaar waar je deze jungle avonturen mee mag beleven!

4 gedachten over “Op ontdekkingsreis naar mezelf, jungle avonturen

 • 24/03/2015 om 09:18
  Permalink

  Ik herinner me nog dat …zeker 20 jaar geleden dat we ook wel eens naar zo’n subtropisch zwemparadijs gingen….Aangezien ik met een keer in het water het wel had gehad,bracht ik de rest van de midsag in een stoel door en kijken naar het geen er gebeurde…….Veel schoon gespoten tussen door gebeurde niet en over de toiletten spreken we maar helemaal niet ……. Maar de kinderen vonden het leuk ,en daar deden we het voor……..Het is al weer lang geleden….Maar wat me bij is gebleven van die middag is die vrouw die langsliep met een licht blauw toutje tussen haar benen dat uit haar bikini broekje hing…….mijn hormonen daalde tot het nul punt…….

  Beantwoorden
  • 24/03/2015 om 09:23
   Permalink

   Het plezier van de kinderen om me heen kan ik erg van genieten. Op blauwe touwtjes en kontspleten zou een wet moeten komen. Onderhoud van dit bad is overigens wel erg goed! zelfs de toiletten. Moet ik wel eerlijk vermelden!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: