Op weg naar vrede

parijsIn alle vroegte vertrokken we een paar dagen geleden naar Disneyland Parijs. Het geeft een dubbel gevoel na de aanslagen in Parijs. Door de verscherpte controles onderweg worden we constant herinnert aan de nachtmerrie van nog maar een paar weken terug waar zo veel mensen de dood vonden. Tóch vervolgen we onze weg. We laten ons geen angst aanjagen.We gaan door met doen waar we van houden. We zijn niet alleen op weg naar Parijs. We zijn op weg naar vrede.

We hadden al lang geleden geboekt voor de magische dagen in de aanloop naar de Kerst. Disney is voor ons niet gewoon een leuk uitje, maar een soort “way of life”een ontsnapping aan de realiteit, de sleur, het gewone leven van alle dag. Dáar overheerst de vrolijkheid, de warmte en de liefde. Toen we na de aanslagen het aanbod kregen om onze boeking te annuleren of te verzetten, hoefden we daar niet over na te denken. We gaan! Juist nu in deze tijd waarin zo veel verdriet en onrust heerst, is het noodzakelijk ons te richten op datgene wat mooi is en goed.

En het wás goed! Het waren een paar magische dagen. Er is geen mooiere manier om de Kerstperiode in te luiden dan op deze plek waar het sneeuwt ook al schijnt de zon Weliswaar heb ik mezelf overeind gehouden met pijnstillers vanwege een naar wat later blijkt, akelig pijnlijke gordelroos, maar genoten hebben we. Geen moment heb ik me onveilig gevoeld. Wél gelukkig en vrij!. En tóch heeft alles ineens een veel diepere betekenis gekregen. Wanneer ’s avonds tijdens Disney Dreams Celine Dion uit de boxen schalt met beelden van onze wereld geprojecteerd op het kasteel afsluitend met de woorden Peace, Pace en Paz , stromen de tranen over mijn wangen. Als ik om me heen kijk, ben ik de enige niet. Zo veel mensen bij elkaar voor het kasteel zijn aangedaan door de wens om vrede, zeker nu. Stil lopen we door de Mainstreet terug naar de uitgang. Ieder met zijn eigen gedachten..

Thuisgekomen bijft dit gevoel hangen.Onze kerstboom wordt gevuld met vogels, vlinders en Disney. Gouden pauwenveren teken als vredes takjes uit de boom. De Sint staat zwaaiend op de foto naast de kerstman op de schouw. Sint en Santa gaan hand in hand en zwarte Piet verstopt samen met de paashaas kerstballen in de tuin. Alles kan en mag tegelijk.Het gaat om samenzijn en vrede. Een wereld waarin we naast elkaar kunnen samenleven met respect, liefde en in vrede. Met die insteek begint mijn lief aan de jaarlijkse bouw van zijn kerststad. Dit jaar wordt het een stad waarin de Eiffeltoren een prominente plaats krijgt. Fier steekt hij boven de daken van Parijs uit. De lampjes twinkelend, alsof het wil zeggen “Niets of niemand kan het licht doven dat binnen in jou schijnt!”

maya-angelou-Nothing-can-dim-the-light-which-shines-from-within.-quote

 

Nothing can dim the light that shines from within you (Mary Angelou)

Blogs zijn er om samen te lezen en te delen.

2 gedachten over “Op weg naar vrede

 • 04/12/2015 om 13:22
  Permalink

  Wat een mooi reis verhaal, men mag zich inderdaad niet laten afschrikken door wat er gebeurd is en nog zal gebeuren, de wereld draait gewoon door , niets aan te doen…
  Kerstmis is inderdaad ook voor mij de periode van rust binnenin jezelf en die warmte voelen van het gebeuren rondom, niets zo vredelievend als die periode. Al is dit nu met de gebeurtenissen wel een understatement….blij voor jullie dat jullie toch de warmte ervaren hebben en geen angst ….)

  Beantwoorden
  • 04/12/2015 om 13:34
   Permalink

   Dank je wel Rolande. Nee zeker geen angst. Ik denk dat er geen veiligere plaats is dan daar momenteel met zo veel beveiliging. Tóch vraag ik me af wat het met de kinderen doet die daar rondlopen. Ik heb me voorgenomen om door te gaan met het leven zoals ik dat wil leven in mijn hart. Niemand kan me dat van binnen af pakken.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: