Mijn Rebel Heart

Toen de diva begin dit jaar aankondigde om in december naar Nederland te komen, wist ik dat ik mijn lief ultiem gelukkig ging maken met de felbegeerde concertkaartjes. Een heel jaar heeft hij er naar uit gekeken. Twee jaar geleden heb ik hetzelfde gevoel gehad toen ik Miss Brabra Streisand in het echt mocht gaan zien en beluisteren, dus ik kon me helemaal inleven in zijn gevoel. Pakjesavond was voor mijn lief dan ook met recht een heerlijk avondje. Als een kind zo opgetogen zijn we zaterdag naar het Ziggo Dome gereden om de diva met haar Rebel Heart te gaan zien.

Al vanaf dat ik mijn lief leerde kennen, nu 25, bijna 26 jaar terug, is hij al weg van Madonna. Helemaal begrepen heb ik het nooit. De rijen met armbanden om mijn armen en kruisen om mijn nek heb ik een beetje aan me voorbij laten gaan.Ik was meer het type Dolly Dot , helemaal verliefd op George Michael, uiteraard tevergeefs en hield vanaf mijn zesde al van Barbra Streisand. Tóch denk ik er nu eindelijk achter te zijn waarom hij haar en daarom ook mij zo leuk vindt. Dat heeft niks te maken met de haarkleur rode lippenstift, lenigheid of wel of niet kunnen zingen. Madonna en ik hebben een andere overeenkomst. We bezitten beiden een rebel heart.

In alle eerlijkheid heb ik mijn mening over de queen of pop echt wel bij moeten stellen. Ik wil niet zeggen dat ik nu helemaal om ben, maar wat was deze show op sinterklaasavond geweldig om mee te maken. Een meer dan twee uur durende wervelende show van een dame die verdomd goed weet waar ze voor staat en daar hou ik van! Deze vrouw straalt een en al kracht uit en tegelijkertijd is ze zo kwetsbaar. Rebel Heart de titel van haar album en haar tour omschrijft volgens mij precies wie ze is.

Ik voelde het diep in mijn hart toen ze sprak. Laat niemand je ooit vertellen dat je iets niet kunt, dat je moet stoppen met doen waar je van houdt.Als iemand zegt je moet vechten, zeg ik kom maar op.. Het was alsof ik mezelf op dat podium zag staan om te vertellen hoe ik me al zo lang voel. Krachtig en kwetsbaar tegelijk. Met een doorzettingsvermogen en een wil die zo sterk is dat hij nooit breekt. Ondanks dat mensen dat proberen door je te kwetsen, door te zeggen dat je het niet kan. Door te zeggen dat je het fout doet. Dan nog breek je niet, maar buig je als een grote veer  bijna tot de grond om weer terug te veren, net als de dansers in de act op het podium. Helaas voor de mensen die deze act niet hebben gezien.Ik kan het niet beter uitleggen, daar had je bij moeten zijn. Hoe dan ook voor mij was het voelbaar.

Niets is zo belangrijk als een eigen mening, daarvoor uit durven en kunnen komen, zonder daarbij anderen te kwetsen, maar juist te respecteren. Doen waar je gelukkig van wordt. Een leven is immers zo kort. Wanneer je dat besef krijgt, is het leven zo veel waardevoller dan voorheen. Ik leer mezelf steeds beter kennen. Dus laat mij maar af en toe buiten de lijntjes kleuren, dwars tegen de draad in opkomen voor datgene waar ik in geloof, me hard maken voor de schildklierkankerpatiënt en dromen over een betere wereld met mijn eigen Rebel Heart!

 

2 gedachten over “Mijn Rebel Heart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: