Trust the journey, vertrouw op de weg die je gaat..

trust-the-journeyHeb vertrouwen, het leven gaat zoals het lopen moet. Alles heeft een reden en geloof in je eigen kracht en kunnen. Het zijn niet zo maar loze kreten of mooie quotes die je op de been houden wanneer het even tegen zit. Ik geloof er stellig in. Ondanks dat de weg momenteel vol zit met hobbels en kuilen vertrouw ik erop dat ik het goed is. Waarom? Omdat de woorden me meer dan eens zijn gezegd door iemand wiens hart op de juiste plaats zit. Trust the journey!

Daar zit ik weer. Ziek thuis gedegadeerd tot de bank. Het voelt alsof ik de handdoek in de ring heb moeten gooien na een gevecht om de eer. En die eer heb ik zojuist verloren. Maar waarom wordt ik dan toch omhooggetrokken en gaat mijn arm omhoog? Waarom word ik gezien als de winnaar terwijl ik mezelf een verliezer voel? Het antwoord is simpel.Omdat ik mijn grenzen heb aangeven. Omdat ik hardop heb gezegd. Ik stop. Ik kan niet meer. Tot hier en niet verder. Het was de les die ik dit jaar moest leren en op de valreep van het jaar heb ik dat gedaan.

Wat een intens jaar is het geweest. Opkrabbelen na kanker en depressie met hulp uit verschillende hoeken waaronder mijn lief al 25 jaar mijn alles, een reddende engel en zijn assistent, Dr Rossi, de buuf, goede vrienden van dichtbij maar ook van veraf. Virtuele vrienden kregen dit jaar een gezicht door twee fantastische meetings in Arnhem en Harderwijk. Ik heb afscheid genomen van oude collega’s en nieuwe gekregen als een cadeautje onder de kerstboom. Een jaar waarin mijn kinderen ineens volwassen mannen werden behalve op het vlak van opruimen, schoonmaken en beheer van hun financiën. Een jaar van persoonlijke groei en ontwikkeling in mijn reis door mijn eigen leven, mijn boek in twee talen, kansen volop benut om schildklierkanker op de kaart te zetten. Een missie volbrengen die diep in mijn hart ligt.

De intensiteit van dit jaar zit hem soms zelfs in dagen. Neem nou de dag van gisteren. Een dag die ik vandaag duidelijk moet verwerken. Afscheid nemen van iemand waar ik geen afscheid van wil nemen, maar wat onvermijdelijk is, want het leven loopt zoals het lopen moet. Ook deze persoon moet zijn weg volgen en die weg heeft niets met mij te maken. Deze persoon kwam slechts op mijn pad om me weer op de juiste weg te zetten. Een passant. Een voorbijganger. Niets meer en niets minder maar toch voelt het alsof ik mijn beste vriend heb verloren. In ieder geval mijn reddende engel. Wat deze engel me heeft geleerd is dat ik moet vertrouwen op de weg die ik volg, dat ik dat alleen kan, met alle kracht die ik in me heb. Ik heb dus niets verloren. Ik ben een rijk mens dat ik deze persoon heb mogen leren kennen waardoor afscheid nemen zo’n pijn doet

Een paar uur na dit afscheid zit ik tegenover de arts. Van pijn van afscheid nemen naar zenuwpijn in de rug. Een rare overgang. Maar wel een duidelijk voorbeeld van hoe dit jaar is gelopen. Van het één in het ander binnen een paar uur tijd. Intens, veel en vol waarin ook gevoelens in uitersten binnen een uur voorbij komen. Verdriet, geluk en pijn en vrolijkheid. Gewoon niet te volgen en al helemaal niet als je onder de morfine zit. Reacties zijn zo langzaam dat ik huil van verdiet als ik lachen moet van geluk en andersom.

En nu zit ik thuis. Onder de pijnstillers met zo’n grote gele sticker voor op het doosje. De kerstboomlampjes zijn door de morfine een waas van dwarrelende lichtjes. Alsof het feetjes zijn die mij de weg wijzen naar.. Geen idee waarheen. Wat ik wel weet is dat ik vertrouw op de weg die voor me ligt ..
Volgend jaar wordt alleen maar beter!

Blogs zijn er om te lezen en delen *sharing is caring*

6 gedachten over “Trust the journey, vertrouw op de weg die je gaat..

 • 18/12/2015 om 16:35
  Permalink

  Heel goed verwoord, Anke. Mooi om te weten hoe jij uiteindelijk de weg vindt! Wens je een heel goed, gelukkig en gezond nieuw jaar 2016 toe. Het zal je zeker lukken er iets moois van te maken <3

  Beantwoorden
  • 18/12/2015 om 19:27
   Permalink

   Dank je wel voor je lieve woorden Ellie. Ik wens jou ook een mooi 2016 toe vol mooie kleuren, schilderijen en warme woorden. xx

   Beantwoorden
 • 18/12/2015 om 18:30
  Permalink

  Wat kun jij je gevoel goed onder woorden brengen! Ik hoop dat je in 2016 heel veel mooie dingen mag beleven. Dat je gezondheid en de belemmeringen hiervan bijzaak worden. Dat je altijd, elke dag opnieuw momentjes van geluk mag ervaren. Door al je pijn heen! Lieverd, ik wens je sterkte, liefde en kracht!
  Liefs xxx

  Beantwoorden
  • 18/12/2015 om 19:26
   Permalink

   Dank je wel Dian Ik wens jou ook hele mooie dagen en een liefdevol 2016 toe x

   Beantwoorden
 • 18/12/2015 om 20:00
  Permalink

  Sinds kort volg ik je blog.
  Zoekend naar antwoorden, allerlei vragen die door je hoofd spoken. Maar daardoor, er eigenlijk alleen maar meer vragen en gevoelens van reddeloosheid teweeg worden gebracht.
  Je manier van schrijven raakt me, maar geeft gelijk kracht.
  Die ook ik hard nodig heb in een onzekere tijd.
  Ik wil je daarvoor bedanken, en hoop dat het snel beter met je mag gaan, geniet van deze kerstdagen met alle mensen die naast je staan.
  Monique

  Beantwoorden
  • 18/12/2015 om 20:11
   Permalink

   Dank je wel Monique voor je mooie woorden. Ik dank jou voor het lezen en ben blij te horen dat mijn schrijven je helpt in jouw eigen proces. Zo hebben we allemaal op een eigen manier tijden waar we doorheen moeten. Fijn als we op deze manier voor elkaar kunnen zijn. IK wens je mooie dagen toe en een gelukkig 2016

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: