All I want for Christmas is…een MRI, morfine en een kus on top of the Empire State Building.

all-i-want-for-xmas-LPMet driving home for Christmas word ik in de tunnel geschoven. Normaal gesproken al niet een van mijn favoriete onderzoeken maar met een hoofd vol morfine is het op zijn zachtst gezegd een vreemde ervaring. Wanneer Chris Rea net op tijd is thuigekomen voor kerstmis, begint Mariah Carrey te schreeuwen wat ze voor kerstmis wil. All I want for Christmas is…. Ik zak een beetje weg door het gebonk van de machine. All I want for Christmas is in mijn geval vandaag een MRI en morfine.

De aanvraag voor een spoed MRI is ook echt met spoed opgepikt. Al een dag na mijn bezoek aan de arts afgelopen kreeg ik te horen dat ik vandaag al mocht komen. Precies op tijd arriveren we vanmorgen in het ziekenhuis voor de MRI. Mijn achterste raakt nauwelijks de zitting van de stoel in de wachtkamer of ik hoor mijn naam al door de gang klinken. “Mevr. Van Haften!” Dat is snel zeg ik tegen de vriendelijke verpleegkundige. “Goed he”, zegt ze vrolijk. “We zijn in kerstsfeer”. Eeven snel als ik word opgeroepen, glijdt ook het infuus naar binnen. “gaat u maar liggen”zegt de vrolijke verpleegkundige. De smalle harde plank ziet er alles behalve comforatabel uit, maar ik maak het me gemakkelijk. Op de vraag welke muziek ik wil luisteren tijdens het onderzoek is er maar één antwoord mogelijk. The christmas station alsjeblieft!

Het gedreun van de machine komt door de muziek heen, maar dat mag de pret niet drukken. Ik moet uitkijken dat ik niet beweeg, maar met de klanken van make someone happy van de Coca-Cola kerstreclame moet ik me bedwingen niet met mee te wiebelelen. Ik neurie vrolijk mee. Het is maar goed dat ze dat aan de andere kant toch niet kunnen horen.  Althans dat denk ik, en anders hebben zij ook een leuke ochtend. Mijn ogen vallen steeds vaker dicht, als ik maar niet ga liggen snurken in dat ding. Eigenlijk ook raar. Als mijn buren aan het boren zijn dan irriteer ik me heel snel en kan ik absoluut niet slapen en bij ditzelfde gedreun en geboor val ik in slaap.

Drie kwartier later stopt het gedreun. De lade waar ik op lig schuift weer naar buiten. Ik mag naar huis. Wankel van de morfine en stijf van het stil liggen, maar dankbaar dat het voorbij is en vrolijk van de kerstmuziek lopen mijn lief en ik het ziekenhuis weer uit. Ondanks de pijn en de natuurlijk toch wel aanwezige onrust van wat scheelt mij nou, zijn we gewoon gelukkig. Over drie dagen is het kerst, we staan volop in het leven en zitten vol plannen voor het nieuwe jaar waarin een lang gekoesterde droom uit gaat komen. Een kus on the top of the Empire State Building.

2 gedachten over “All I want for Christmas is…een MRI, morfine en een kus on top of the Empire State Building.

 • 21/12/2015 om 18:03
  Permalink

  Wat ben je toch sterk en positief! Ik bewonder jou manier van schrijven! Tussen de vrolijke klanken van woorden, hoor ik verdriet en pijn! Ik hoop dat al je dromen mogen uitkomen in 2016!

  Beantwoorden
 • 23/12/2015 om 10:44
  Permalink

  mooi mijn lief en ik blijf Positief dat helpt !

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: