Als mijn haar maar goed zit

haarTrap op, trap af, glijdend over de veel te gladde vloer in het winkelcentrum  zoek ik.Roltrap op, roltrap af.In de haast komt mijn japon tussen de roltrap. Niets is belangrijk. Ik heb maar één missie. Als mijn haar maar goed zit …….

Het is mijn trouwdag vandaag. Om twee uur is het zo ver. Eindelijk zullen mijn lief en ik elkaar het JA woord geven. De jurk die al een tijdje klaar hangt, heb ik net aangetrokken Mijn vriendinnen zijn bij me. Mijn hart bonst vol geluk en spanning Alles is tot in de puntjes voorbereid. De Jurk, de plechtigheid, de gasten,het feest, de taart. Alles. Met een schok kom ik in de realiteit. Mijn haar!! Wat doe ik met mijn haar?

Het water langs de muren is na de droom van afgelopen week is nog niet opgedroogd of een andere paniekdroom kondigt zich ongevraagd aan. Als een kip zonder kop ren ik door de gangen van het winkelcentrum. Winkel in, winkel uit. De tijd dringt Over een half uur is mijn bruiloft maar ik heb geen spelden voor in mijn haar. Mijn vriendinnen rennen achter me aan. Waarom vertellen ze me niet dat het niet uitmaakt hoe ik eruit zie? Ik struikel en val. De hak van mijn prachtige trouwschoenen breekt. Met een halve hak ren ik verder. Roltrap op, Roltrap af. Mijn bruidsjurk komt tussen de roltrap. Ik heb maar één gedachte. De spelden. Om tien voor twee heb ik ze gevonden. Snel naar de kassa om ze af te rekenen. Mijn bruidegom wacht. Ik begin te pinnen en blokkeer. Wéér haal ik alle cijfers door elkaar net als denacht ervoor toen ik 112 wilden bellen. Wat ik ook intoets het lukt me niet mijn pincode juist in te toetsen. Paniekgrijpt me naar de keel. Mijn haar is niet meer belangrijk. Mijn lief wacht op me…

De wekker verlost me met een luid gepiep uit mijn lijden. Doodmoe van het geren, en nat van het zweten , sta ik even later naast mijn bed. Tijd om te sporten. Dat hoofd moet leeg. Het zijn gelukkig alleen maar dromen, maar toch put het me uit. Ik krijg geen rust s’nachts. Wat zijn dit voor dromen? Waarom overvallen ze mij in mijn slaap? Juist nu ik eindelijk een beetje rust vind in de turbulente tijd van de afgelopen jaren. Willen mijn dromen me iets vertellen of komt het door de hormonen die weer aan het spoken zijn? Ik ben ongedurig, snel geïrriteerd en voel me intens alleen terwijl ik dat juist helemaal niet ben. Ik voel dat negatief ingestelde mensen aan me trekken en van alles van me willen, terwijl ik juist de rust op zoek en me wil richten op herstel, positiviteit en groei. Ik erger me aan alle meningen  die je worden opgelegd in de maatschappij maar als ik mijn mening geef heb ik het gevoel dat niemand luistert.

Ja dit moeten wel de hormonen zijn. De vervelende in de war schoppers van positieve gedachten en gevoelens die eens in de zoveel tijd ineens ongevraagd op visite komen. In het volle besef dat deze visite niet welkom is, pak ik een grote bezem, zet deuren en ramen open en veeg de negativiteit de deur uit. In mijn kerstelf pyjama compleet met elfensloffen nestel ik me op de bank. De kerstzender zingt vrolijk mee op de achtergrond. Als ik langzaam tot mezelf kom, gaat de telefoon. Mijn beste vriend  wil graag even wat leuks gaan doen, ga je mee? Vraagt hij. Mijn hart maakt een klein vreudesprongetje . Deze visite is wel welkom. Mijn elfenpyjama mag niet mee naar buiten hoewel dat wel hilarisch zou zijn, dus ik ga me snel omkleden. En natuurlijk mijn haar doen.. Als mijn haar maar goed zit!

*sharing is caring*

Eén gedachte over “Als mijn haar maar goed zit

 • 08/11/2015 om 18:17
  Permalink

  Ach lieve Anke…ik herken zoooveel van wat jij zo mooi verwoord…
  Blijf die heksenbezem en elven pyama binnen handbereik houden, jij komt er wel!!
  Mrs Positivo!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: