Volg je droom… maar niet déze

folow your dreamsEr komt water naar beneden vanuit de zolder. Geen druppel maar een hele straal. Een tweede straal komt ernaast. Als een kleine waterval klettert het water langs de muren omlaag, de trap af, het plafond wordt donkerder en donkerder..

Het angstzweet staat me op de rug. Ben ik wakker? Is dit echt? Nee ik slaap, maar wakker wordt ik niet. Hoe graag ik ook wil. Ik kan niet ontsnappen aan het water. Het water komt steeds meer naar beneden. Ook het plafond en langs de muren van de woonkamer beneden loopt water. Het tapijt sopt. Ik probeer mezelf wakker te krijgen. Het lukt niet. Het lijkt alsof ik deze droom persé moet uitdromen.

Er zitten mensen in de kamer. Geen idee wat ze daar doen. Het lijkt op een gewone koffie visite. Ik ben volledig in paniek. Waarom doet niemand iets? Waarom komt niemand op het idee om het water af te sluiten, de stekkers uit de muren te halen? Waar is mijn lief? Ik hoor mezelf zijn naam schreeuwen. Hij is zijn jas aan het aantrekken. Ik moet naar mijn werk, los jij dit op? zegt hij en laat me in volledige paniek achter in het stromende water.  Ik probeer te bellen naar mijn beste vriend. Zijn nummer is buiten gebruik. Ik probeer iemand anders, nummer buiten gebruik. Ik roep en schreeuw om hulp naar de mensen in mijn woonkamer . Ze blijven rustig zitten.

Heel even ben ik een seconde wakker. In het volle besef dat dit gewoon een hele vevelende droom is. Dit gebeurt niet. Dit is niet echt. Mijn muren zijn droog. Binnen diezelfde seconde word ik weer in de droom gezogen. Schreeuwend om hulp , volop in paniek. De mensen blijven zitten, mijn lief is weg, de telefoonnummers van vrienden buien gebruik en 112 bellen lukt me niet. Ik haal steeds de cijfers door elkaar. Het water komt hoger en hoger. Een zachte stem zegt tegen me, je moet hier weg. In de verte gaat de telefoon…

Mijn benen werken niet. Ik hoor wel de telefoon, maar ik krijg het niet voor elkaar om hem op te nemen. Ik knipper een paar keer met mijn ogen. Wakker blijven, zeg ik tegen mezelf. Ik wil me niet meer mee laten zuigen in een droom die ik niet dromen wil.  Het lukt me om op te staan. Een beetje wankel sta ik op. Deze droom heeft duidelijk impact gehad. Ze zeggen altijd dat dromen je iets vertellen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk liever niet weet wat deze droom te zeggen heeft.

Volg je droom zeg ik altijd. Ontdek waar je gevoel ligt, en volg de dromen die je hebt, want daar ligt je hart. Vandaag zeg ik nog steeds precies hetzelfde, want het is iets waar ik heilig in geloof, maar ik heb er één nuance in aangebracht. Volg je droom, maar niet déze..

*sharing is caring*

Ik kreeg aan de hand van dit blog deze mooie reactie. Ik hoop dat deze uitleg van mijn waterdroom deze betekenis mag hebben

je droomt betekent altijd wat anders. En zo slecht is deze droom echt niet! Water, het vallende water geeft hoop op succes, een snelle ontwikkeling van de talenten en steun van hogerhand.

Eén gedachte over “Volg je droom… maar niet déze

 • 06/11/2015 om 12:23
  Permalink

  Nu zou het mooi zijn als je iemand hebt in “social media kring” die dromen kan verklaren. Er zijn boeken over geschreven, dus er zullen vast mensen zijn die hiervoor gekwalificeerd zijn.
  Mij persoonlijk zou het gevoel van verstikking geven, verdrinken in /door iets waarin je meegezogen wordt…
  Sterkte en dikke knufff
  Liefs, Olga

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: