Gastcolumn “Onzichtbaar Ziek”

onzichtbaar ziekToen de vraag kwam of ik als eerste een gastcolumn wilde schrijven voor Onzichtbaar ziek, hoefde ik daar geen seconde over a te denken. Natuurlijk wilde ik dat! Onzichtbaar ziek maakt zich hard voor mensen met (chronische) onzichtbare ziekten. Schildklierkanker, schildklier ziekten vallen daar zonder enige twijfel onder. Als we door te schrijven samen de mogelijkheid hebben om onzichtbare ziekten, op een positieve manier zichtbaar te maken in de maatschappij waardoor er meer respect en begrip komt voor alles wat niet altijd lijkt wat het is, werk ik daar met volle overtuiging aan mee.

(1) Leven met een onzichtbare ziekte

Leven na schildklierkanker is de titel van mijn blogs op de website van Telegraaf gezondheid. Wekelijks schrijf ik over schildklierkanker gerelateerde  onderwerpen. Persoonlijke dingen, maar ook algemene zaken waar veel schildklier (kanker) patiënten tegenaan lopen.  Bewust zet ik hier kanker al tussen haakjes. Evengoed zou ook schildklier tussen haakjes kunnen staan. Zo veel chronisch zieken herkennen zich wekelijks in de blogs die ik schrijf, dat leven met een onzichtbare ziekte wellicht een net zo goed passende titel zou kunnen zijn. Lees verder..

(2) Zorgverzekeraar Scrooge, A Christmas Carol

De Gastcolumn komt vandaag voor de tweede keer voor rekening van Anke van Haften, auteur van diverse columns op Telegraaf Gezondheid en van het boek Goede kanker bestaat niet. Je kan haar ook vinden op haar eigen Facebookpagina en op haar website.

De feestdagen staan weer bijna voor de deur. De pepernoten liggen in de winkels, de kerstafdelingen zijn volop in aanbouw of zelfs al af en bij mij thuis zijn de eerste kerstplaten al grijs gedraaid. Een heerlijke tijd vind ik het. Maar helaas ook een dure tijd! Om het nog duurder te maken staat verzekeraar Scrooge nog even vlak voor de feestdagen handen wringend voor de deur met de afrekening van het eigen risico. Lees verder..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: