Inspiratie, wensen, droeftoeters en bruistabletjes

keep-calm-and-make-a-wish-240Schrijf je allerdiepste wens op een wit vel, vouw het samen tot en vliegtuigje, zucht een keer diep, denk vol liefde aan die wens en vlieg het vliegtuigje de wereld in. Zou hij uitkomen? Geen idee. Maar je kunt er wel zelf invloed op uitoefenen. Hoe? Gewoon door te doen, en vooral door te vragen Zo simpel is het.

Leven is verwarrend eenvoudig. L.I.V.E.! Het is de eerste les die we vandaag meekrijgen op deze warme, zonnige Secretaressedag in een zaal vol secretaresses en managementondersteuners.Voor de zaal staat Jan van Setten. Entertrainer. Een passionele Rotterdammer die het leven van de zonnige kant bekijkt . Hij is druk, humoristisch, positief en bovenal inspirerend. Wanneer hij met de daarbij behorende gezichten een beeld schetst van droeftoeters en buistabletjes rollen bij veel collega’s de tranen over de wangen.Zijn mimiek spreekt boekdelen als hij spreekt over de leidinggevende die je met liefde aan de concurrent gunt. Zijn training inspireert , maar nodigt mij in ieder geval ook zeker uit tot zelfreflectie. Herkenning. Eigenlijk zou je zo’n man een keer in de maand moeten kunnen spreken. Ik zou in staat zijn tot wonderen, denk ik stiekem.

Vanmorgen toen ik opstond was ik in een droeftoeter. Ik zag op tegen deze dag. Ik vond dat ik er geen recht op had om deel te nemen aan het congres dat elk jaar door de secretaressevereniging op mijn werk wordt georganiseerd. Waarom? Ik zag beren op de weg waar ik gewoon omheen ben gelopen en heb genoten van de herkenning, de bloemen, cadeautjes, lekkere hapjes en de lach. Een welkom gevoel dat ik was vergeten overheerste boven de angst, de twijfel en het verleden.

Toen ik in die zaal zat en me liet meevoeren in het enthousiasme van de entertrainer gebeurde er iets wonderlijks. Het gevoel van de loser waar ik vanmorgen mee opstond, verloor het van de winnaar die vierenveertig jaar geleden is geboren. Ik mag er zijn. Ik heb meerdere stormen doorstaan, ben ziek geworden en heb het overleefd  Iemand heeft mij lief en ik heb lief en dat is alles dat telt. Ik ben in de loop der jaren ergens veranderd in een droeftoeter die van binnen nooit een droeftoeter is geweest. Ik legde mezelf onnodige angst op en druk en diezelfde angst en druk onderdrukte het bruistabletje dat wel wilde borrelen, maar ondanks de wil stil bleef liggen in een glas water. Ik liet me regeren door een stem die zei.. je bent maar..

Na de pauze, waarin we werden verwend met heerlijke hapjes, sapjes en verwennerijtjes, veranderde iets in mij. Er begon iets te borrelen. De ochtend waar ik zo tegenop had gezien, veranderde van een storm in een glas water in een bruisende champagne vol plannen. Mijn vliegtuigje bevatte de wens die ik lang niet heb durven uitspreken. Met mijn armen vol cadeautjes en een bos bloemen zo groot, kwam ik thuis. Het gaf me een warm gevoel, maar wat nog mooier is..Ik heb een brede lach op mij gezicht. Ik voel me een bruistabletje dat langzaam weer begint te borrelen. L.I.V.E!

2 gedachten over “Inspiratie, wensen, droeftoeters en bruistabletjes

  • 21/04/2016 om 22:39
    Permalink

    Wat heerlijk voor je zo’n inspirerende dag…….dat er nog maar veel van die mooie dagen zullen volgen voor jou!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: