Intens (2)

17Dag twee van onze droom naar New York is een hele bijzondere. Zo puur als de lucht die je inademt. Als chocolade die smelt op je tong, als liefde voelt als vlinders in je buik. Deze dag kan ik niet anders omschrijven als intens.

We werden vroeg in de ochtend wakker. Waarschijnlijk een gevolg van de jetlag, het verschil in de tijd. Het is even wennen aan het constante geluid van verkeer, sirenes en getuuter. Maar ondanks het lawaai hebben we heerlijk geslapen. The Wolcott hotel stamt uit 1904. Wanneer je de lobby van het hotel binnenkomt is alles goud wat er blinkt. Ornamenten met sierlijke krullen, omlijstingen en een sierlijke marmeren trap. Je moet er van houden, maar ik vind deze kitsch wel erg leuk. Als we ons hebben aangekleed wacht ons koffie en een heerlijke muffin in allerlei smaken. Ontbijt is iets dat in New York niet gewoon is. De echte New Yorker begint zijn dag met een Starbucks koffie in de ene hand en de aktetas in de andere hand, krant onder de arm en gaan!

Wij niet. Wij genieten van de muffin en het zitje in de lobby. Wanneer we even zitten wordt ik enthousiast begroet door een collega schrijfster van Telegraaf gezond. Puur toeval dat we in dezelfde week in hetzelfde hotel zitten. Het is geweldig om elkaar live te zien en spreken en dat kilometers over de oceaan heen. Eigenlijk hebben we zoveel meer te bespreken, maar we hebben allebei plannen voor de dag. Zij met haar dochter en ik met mijn lief. Vandaag gaan we elkaar kussen op de Empire State Building.

Als één van de eersten staan we even later voor het immens hoge gebouw. We hadden niet veel later moeten komen want het is enorm druk. Vandaag is het ideale weer om van het uitzicht te genieten. Een open blauwe lucht en een heerlijke zon. Ik voel me net een kind, een beetje gespannen, vol verwachting naar wat de lift ons gaat brengen. Binnen 30 seconden gaan we van de eerste naar de tachtigste verdieping. Daarna gaan we er nog zes omhoog.

En dan zijn we boven. Onze droom staat op het punt werkelijkheid te worden. Onze kus wordt vastgelegd door een paar hele vriendelijke Duitsers. De vlinders in mijn buik kunnen niet meer stilzitten. Een intens gevoel van liefde voel ik voor mijn man. Het is alsof je boven de wereld staat. Onbeschrijfelijk, adembenemend mooi. Iedere hoek is anders, ieder beeld voor eeuwig op mijn netvlies. We kunnen ons niet losmaken maar we moeten natuurlijk ook weer verder. Er staan rijen mensen te wachten op misschien wel dezelfde droom. Twee uur later staan we weer beneden. In vergelijking met wat we net hebben gezien voelen we ons heel nietig en klein. Van bovenaf zijn we een stip op de aardbol of niet eens.

Met de metro reizen we naar beneden in Manhattan naar Ground Zero. Het gevoel van liefde, geluk en leven dat we zojuist op de Empire State Building hebben gevoeld wordt op deze plek nog intenser. Ondank dat we geen bekenden hebben verloren tijdens 9-11, voelen we in onze maag en hart hoeveel pijn en verdriet hier ligt. Het wordt bevestigd door een man die een bloemetje plaatst bij de naam van zijn geliefde op de immens grote Memorial waterbakken die op de plaats staan waar de Towers ooit in hun volle trots hebben gestaan. Naast verdriet overheerst het gevoel van trots en overleving van het Amerikaanse volk. Ik heb er geen woorden voor wat dit bezoek met mij heeft gedaan. Het enige dat in me opkomt is intens..

Deel 1 van onze droomreis gemist? Dit is leven!

4 gedachten over “Intens (2)

 • 19/06/2016 om 21:39
  Permalink

  Wat mooi geschreven! Een mooie droom die uitkomt, zucht….heerlijk. De vermoeidheid en pijn (door het vele lopen, vele prikkels en drukte) zijn de moeite waard. Wat een stad, zuchten wij hier ook nog steeds. Ik ben er nu 4x geweest en nog steeds onder de indruk. En wat geweldig dat wij elkaar voor het eerst hebben gezien, allebei geblogd voor de Telegraaf, allebei uit Nederland en dan elkaar voor het eerst zien in het Wolcott te NYC. Geweldig!!

  Sabine

  Beantwoorden
  • 19/06/2016 om 21:59
   Permalink

   Zeker weten een geweldige eerste ontmoeting. Top collega schrijfster en een dijk van een dame. Ben blij jou en je dochter te hebben ontmoet. X

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: