Klem!

De laptop ligt roerloos op mijn schoot. Mijn vingers rusten zachtjes op de toetsen voor me die me uitnodigend vragen om mijn gevoelens met ze te delen. Met een bonkend hoofd probeer ik mijn gedachten op een rijtje te krijgen. Op de een of andere manier wil dat maar niet lukken. Ze zitten klem.

Sinds een paar dagen heeft er een timmerman zijn intrek genomen in mijn hoofd. Hij blijft maar hameren tegen de wand. Met de grootste liefde van de wereld stuurde ik deze timmerman regelrecht terug naar waar hij vandaan kwam, maar hij heeft zich vastgeketend in mijn hoofd waar hij begonnen is aan een flinke verbouwing. Gevalletje Help mijn hoofd is klusser! Er ligt zoveel oud puin en zoveel nieuwe input dat er geen overzicht meer is. Aan de slag dus.

Het oude puin moet worden geruimd. Maar niet alles gooi je zo maar even weg. Probleem is alleen dat de hokjes in mijn hoofd een beetje vol beginnen te raken. Proppen werkt niet, dat heb ik al eens geprobeerd. Op een gegeven moment springt de kast open en raakt alles in de war. Ik zal dus moeten uitzoeken wat het waard is om nog te bewaren en wat ik los moet gaan laten.

En daar gaat het mis. Zonder dat ik er erg in heb heeft de timmerman mijn pen te pakken gekregen. Mijn pen die mij de vrijheid geeft te schrijven over mijn diepste gevoelens van geluk, verdriet, gemis en passie. Die pen is een deel van mijn leven. Uit alle macht probeer ik hem de pen te ontfutselen, maar de timmerman is onverbiddelijk. Eerst (oud) puin opruimen Het is beter ook. Er komt geen letter op het scherm. Ik blijf maar denken aan de woorden die mij getroffen hebben, de pijn van de oneerlijkheid, de frustratie en het gevoel van een beklemming die ik al eerder heb ervaren.

Ik nestel mezelf in de zon. Ik blader wat in de Schild. Tikkel ligt aan mijn voeten, ze geniet van de warmte van de zon  die zachtjes haar vacht aanraken. Een fris briesje streelt mijn wang als een kusje van een gemiste geliefde die me wil vertellen dat het allemaal wel goed komt omdat ik op de goede weg ben. Op de goede weg, maar waar naar toe? Er is geen duidelijke bestemming, maar hebben we die ooit? Soms moet je gewoon doen wat je hart je ingeeft en geen duik nemen in een hoofd dat te vol zit om nog verstandig na te kunnen denken. Was er maar een knop waarmee ik het nadenken kon uit zetten. Even alleen maar zon, wind, muziek, Tikkel, liefde en verder niets.

Zonder na te denken blader ik verder. Op bladzijde 24 blijf ik steken. Mijn eigen gezicht staart me vanaf de witte glanzende bladzijde vriendelijk aan.Ik grinnik ik mezelf. Damn! Dat is echt wel iets om trots op te zijn Iets dat de snijdende woorden compleet onderuit haalt. Onzichtbaar, staat er boven mijn hoofd geschreven. Hoe toepasselijk. De titel omschrijft exact mijn gevoel. Onzichtbaar en klem. Gevoelens waar ik me diep van binnen allesbehalve in kan vinden. Ik heb bij het dagje teambuilding niet voor niets mijn vlinder meegenomen als voorwerp dat mij typeert als mens. Het dier bij uitstek in het proces van verandering. Een voorbeeld dat het alleen maar beter kan worden. Fladderend met vleugels vol kleur, elke dag genietend van een vergankelijk leven, bovenal VRIJ!

Eén gedachte over “Klem!

  • 03/04/2017 om 10:40
    Permalink

    Lieve Anke
    Ik hoop dat de timmerman inmiddels een beetje plaatst heeft gemaakt in je koppie. De timmerman kan (ook) kastjes maken, waar je je gevoelens, gedachten mss even in kunt stoppen (Of laatjes) en als je er aan toe bent, ze weer uit de kast of lade kunt “pakken”. maar idd ,mss zijn de kasten te vol of de laatjes.. Ik hoop dat je pen inmiddels terug is.. Die heb jij nodig om je gevoelens op te schrijven/ over dingen na te denken… Helaas heeft die Timmerman geen knop uitgevonden voor het stilzetten van je gedachten, ook ik ,zou wel eens willen wensen dat er z’on knop bestond…Lief, probeer de timmerman in zijn eigen houten hokje even terug te duwen.. Succes! Je bent een mooie vlinder..Een vlinder moet haar vleugels uitslaan, net zoals jij, om vrij te zijn!!! Maar dat gaat je zeker lukken!!! Knuffel

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: