Ontsnappen aan een gekkenhuis

crazy-crazy-dogVan de gekmakende brief van de verzekeraar van de tegenpartij, vliegen we een dag later naar een mega blunder van fabrikant Aspen die tijdens de verhuizing van Oss naar Duitsland voor het gemak even vergeet dat er meer dan een kwart miljoen mensen hun merk Thyrax slikken. Twee volle dagen met ontredderde mensen, telefoontjes, berichtjes en duizenden vragen zijn het gevolg. Een vreselijk leed duizenden mensen. Gevoelens van onrecht, onmacht en boosheid. Ik sta ze te woord, probeer gerust te stellen maar ik ben blij met de morfine voor mijn hernia zodat ik af en toe heel even kan ontsnappen aan een compleet gekkenhuis.

Vandaag neem ik me dus ook voor om even afstand te nemen van alles om me heen en me te richten op mijn herstel, de hond en mijn huishouden dat achter dreigt te raken. Helaas nog geen seconde later dat ik mijn telefoon aan zet, ratelen de berichten al weer binnen. En wat doe ik dan? De mensen die mij kennen, weten dat ik  de ellende niet los kan laten. Dat ik wil helpen, dat ik ook deel wil zijn van dit alles omwille van het recht en leven van de schildklierpatient. Ik beantwoord de meest ontredderde mensen en ga aan mijn ontbijt.

Met een harde pling komt er een twitterbericht binnen van de radio. NPO1 of ik morgen aan een programma wil meewerken. Morgen is honddag dus ik moet hier toch echt even over nadenken. Het blijkt te gaan om een minuut telefonisch de voicemail inspreken van meneer Rutte. Ik zwicht voor de grotere groep. 350.000 thyraxgebruikers tegen mijn rug en een hond is geen balans natuurlijk.

En tóch zou het dat wel moeten zijn. Ik besef dat ik tóch even moet ontsnappen aan het gekkenhuis om me heen, de telefoon, de pc, twitter, facebook. Mijn hoofd loopt om met alles wat ik zou willen zeggen tegen meneer Rutte, want geloof me 1 minuut is bar weinig voor alles wat ik eruit zou willen gooien aan frustratie, boosheid en verdriet. Niet alleen van die 350.000 mensen maar ook van mijzelf als mens! Ik voel me radeloos. Ik kan me niet in twee splitsen en in vier al helemaal niet, laat staan 350.000 keer. Waarom draait deze verdomde maatschappij alleen nog maar om geld, klinkers, productie en hebben, hebben, hebben!? We zijn mensen!!

Sowieso moet ik eerlijk zeggen dat ik facebook en whatsapp even bue ben. Oke niet iedereen heeft mijn nummer om me te vragen hoe het gaat, maar diegenen die het wel hebben zouden natuurlijk ook gewoon de telefoon kunnen pakken. Een gesprek van mens tot mens doet soms best goed. Wanneer ik op facebook of via whatsapp eerlijk zeg hoe ik me voel dan ben ik gestresst, overspannen of zelfs negatief. Waarom? Omdat ik net zoals het bij ieder mens gaat ook wel eens niet vrolijk ben? Blijkbaar moet de wereld van facebook en  Whatsapp alleen gaan om vrolijkheid, emoticons en leven in happyland.

Nadat ik radio NPO1 heb toegezegd dat ik die minuut wel wil inspreken bij meneer Rutte, spreek ik ook met mezelf af dat het voor vandaag genoeg is. Het geluid van mijn telefoon zet ik af. Geen plings meer, geen gezoem, gewoon even niets. Ik ga me aankleden, en wandelen. Vanavond gaan we een prachtige hondenmand halen en morgen na de minuut voor meneer Rutte rijden we naar onze hopelijk nieuwe gezinslid toe..

6 gedachten over “Ontsnappen aan een gekkenhuis

 • 15/01/2016 om 14:30
  Permalink

  Heel goed!!!! En veel plezier met je nieuwe huisgenoot. Geniet ercan

  Beantwoorden
 • 15/01/2016 om 14:51
  Permalink

  blijf gewoon jezelf en trouw aan jezelf… ik doe op facebook ook niet aan de altijd vrolijk zijn toestand, dat kan ook niet. Prima als mensen alleen willen laten zien hoe leuk hun leven altijd is (ik geloof er geen bal van maar dat is een tweede) ik doe daar niet aan mee. Ik maak van een drol graag een gebakje maar soms is een drol gewoon een drol! Mensen die commentaar op me hebben terwijl ze wel alles lezen wat andere mensen maar schrijven vind ik by the way nog erger… maar ik laat het gaan.
  Ik hoop dat je je rust hebt kunnen pakken!! Zet hem op morgen!

  Beantwoorden
 • 15/01/2016 om 14:51
  Permalink

  Anke je hebt dit mooi geschreven, maar inderdaad nu eens om jezelf gaan denken. Het is nu eenmaal niet mogelijk om de problemen van iedereen op je schouders te nemen.
  Rustig aan nu en wacht op jullie hondekind.
  Prettig weekend en tot schrijfs.

  Groeten van Wil

  Beantwoorden
 • 15/01/2016 om 15:04
  Permalink

  Wat jij allemaal doet is geweldig, en dan MOET je ook aan jezelf denken…lekker genieten van jullie nieuwe gezinslid, heel fijn weekend en succes morgen!
  Groetjes Alies

  Beantwoorden
 • 15/01/2016 om 15:04
  Permalink

  Mijn steun Heb je ,maar denk ook aan jezelf want van jouw is er maar een.gr geertje

  Beantwoorden
 • 15/01/2016 om 19:50
  Permalink

  je hoeft de hele wereld niet te dragen hoor Anke! althans niet de hele tijd 🙂
  mooi dat je Rutte even ‘zijn vet’ geeft
  en voor de hond een kluifje 🙂 – ik ben zo benieuwd!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: