Op ontdekkingsreis naar mezelf, Een tompouce met antikal.

Feesttompoucen0865

Vandaag vieren we feest!  En nee ik ben niet jarig!  Vanaf vandaag heb ik er een nieuw medicijn bij. Ik ga aan de antikalk.  Te verkrijgen in de plaatselijke drogist of supermarkt. Uiteraard op eigen risico.

De laatste paar weken hebben we in een toch wel redelijk onzekere periode gezeten. Het ziek worden na de griepspuit, het niet beter worden, hees, benauwd en moe blijven en vooral het plekje op de longfoto maakte ons behoorlijk aan het twijfelen. Ik zal toch niet..
Vandaag kwam het verlossende woord.

Eerst nog een onderzoek. Een mannelijke verpleegkundige  die de vrouwen helemaal begrijpt, of denkt de begrijpen. Ik laat hem maar in de waan. Hij is duidelijk op één hand  met mijn echtgenoot en grapt aan één stuk door. Even meten en wegen van te voren..Nooooit  zal hij hardop zeggen hoeveel de vrouw weegt. In mijn geval heel verstandig!

Even later zitten we aan de koffie. Ik ben wat zweverig in mijn hoofd van het in en uitademen met wasknijper op mijn neus. Nu is het wachten op de uitslag. Het wachten wordt gelukkig wat minder nerveus doordat we een vriendin tegenkomen waar we nog even gezellig mee kletsen. Dat scheelt! De klamme handjes komen pas weer in de wachtkamer voor de arts.  Gelukkig  duurt het niet lang.

Een vriendelijk, grijzende meneer met een duidelijk gevoel voor humor, lacht ons vanachter de andere kant van de tafel vriendelijk toe .  Mevrouw u moet aan de antikal. De scan was goed!  Het plekje dat werd verdacht van longkanker blijkt een verkalking te zijn.  Geen idee hoe dat komt, maar eerlijk gezegd kan het me ook niet zoveel schelen. Hoe anders klinkt dit u heeft géén kanker dan de woorden u heeft kanker twee jaar geleden. Een grote opluchting gaat er door mij en mijn man heen om niet snel daarna plaats te maken voor de  vraag..

Hoe feestelijk de uitkomst ook is. Het neemt niet weg waarom ik hier zit. k voel me nog steeds  niet goed. Waarom blijf ik ziek, moe, koortsig en hoesten na de griepspuit van inmiddels anderhalve maand geleden?  Tijd is het antwoord. Tijd en antikal. Ik blijk toch een flinke klap te hebben gehad op mijn weerstand met deze longinfectie.  Hij schrijft me wat voor om me daar wat mee te helpen en verder luidt het advies tijd en rust!

Daar gaan we weer.. tijd en rust zijn nou net die twee dingen die ik niet bezit! Ik wil namelijk graag vooruit! Ik kan het niet nalaten om te denken dat ik in week 1 van deze longontsteking al aan de bel heb getrokken. Het aanmodderen met steeds nieuwe medicatie proberen heeft me alleen maar tijd gekost.  Achteraf geklets natuurlijk.  Als je alles van te voren weet.. Ik zal de tijd uit moeten zitten.. of de tijd zal het leren.. In ieder geval is het tijd voor een tompouce!

Vandaag mag er alleen nog maar ruimte zijn voor één ding. Opluchting!

8 gedachten over “Op ontdekkingsreis naar mezelf, Een tompouce met antikal.

 • 04/12/2014 om 17:30
  Permalink

  Lieve Anke,

  Met veel bewondering je verhalen gelezen, knap hoe je het elke keer weer op papier zet. Ik wens je kracht en sterkte en vooral dat er nog veel mooie dingen op je pad mogen komen!

  Dikke kus Judith

  Beantwoorden
 • 04/12/2014 om 17:57
  Permalink

  Dat is zeker een hele opluchting Anke en gevierd worden met een overheerlijk tompouce.
  En ja je moet hoe moeilijk het ook zal zijn zeker voor iemand die graag vooruit wil, het de tijd geven en vooral de rust is denk belangrijk.
  Ik hoop dat het snel beter mag gaan met je en je 1 Januari samen met je gezin een nieuw jaar in mag luiden zonder gedoe.

  Dikke knuf

  Beantwoorden
 • 04/12/2014 om 18:09
  Permalink

  Oh Anke, wat ben ik blij voor je/jullie. Een tompouce kiezen als het lekkerste taartje wat er op deze dag bestaat #heerlijk
  Rust en doen wat je moet, wat je wilt doen en Rust. Zo lastig kan het leven ook zijn. Sterkte. en als je achterom kijk, doe het dan per wk. en of maand. vooruit kijken is lastig, zeker nu er controle over is. Succes!

  Beantwoorden
 • 04/12/2014 om 18:20
  Permalink

  Wat een pak van je hart! Zeker een tompouche waard. Maar een kalkvlek op de longen duidt in mijn ogen op een litteken van een tb infectie.
  In ieder geval je kan ontspannen de feestdagen in. Groetjes en knuffels.

  Beantwoorden
 • 04/12/2014 om 19:55
  Permalink

  Van harte gefeliciteerd met deze mooie uitslag Anke! Hopelijk verdwijnt het kalkplekje ook na enige tijd, nu is aan de orde je weerstand weer wat op te bouwen zodat je straks weer helemaal boven ‘Jan’ bent! Ben heel blij voor jou en kan me voorstellen dat je nu opgelucht adem haalt! Geniet van de kerstperiode, met veel licht en vrolijkheid! X

  Beantwoorden
 • 07/12/2014 om 17:41
  Permalink

  Gefeliciteerd met de goede uitslag! Wat een opluchting en fijn voor jou/jullie!
  Heel veel sterkte voor een goed herstel.
  Groetjes en liefs van mij X

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: