Op ontdekkingsreis naar mezelf, genieten van de kleine dingen

sinterklaas blog

De uitslagen van het bloed en de longfoto laten gelukkig niet lang op zich wachten. In het bloed zijn wat verhoogde onstekingswaarden gevonden en mijn schildklierwaarden waren niet goed. Dat laatste vertelt me niets nieuws. Dat ik niet in balans ben dat wieet  ik al een tijdje. Ik zit immers nog midden in de fijnafstemming van het schildklierhormoon.  Eind van de maand staat er toch al een  controle gepland dus ikhoef hier even niets mee. Het baart me geenszins zorgen.   De uitslag van de  longfoto geeft me iets om over na te denken. Op de longfoto is een klein plekje te zien. En omdat ik na drie antibioticakuren nog niet veel beter ben , wil het ziekenhuis toch graag verder onderzoek doen. Dat betekent een afspraak bij de longarts en een eventuele  CT scan.  Eigenlijk, hoe raar het ook klinkt,  ben ik blij met deze doorverwijzing. Na de schildklierkanker blijft er toch iets knagen en  daar wil ik graag van af. Een CT scan zal me in ieder geval duidelijk geven..
Ik besluit mijn rust te pakken en niet te veel na te denken over het wat als…

In de periode dat ik ziek was heb ik wel geleerd meer te genieten van de kleine dingen om me heen.

Kleine dingen die klein lijken maar stiekem heel groot zijn.  Mijn puberzonen van inmiddels 17 jaar waar ik best wel eens op mopper omdat ze nu eenmaal puberen met alle streken die daarbij horen,  vragen mij gisteravond ineens ..
Mam, we gaan toch morgen wel gezellig naar de intocht van Sinterklaas kijken op de televisie? Ik ben een groot Sinterklaasfan maar mijn pubers zijn die tijd wel ontgroeid dus verrast door deze vraag, loop ik even later blij in de supermarkt om pepernoten te halen in alle soorten en  maten.

Een heerlijke ochtend want Sinterklaas komt aan.. was een van de eerste dingen waar ik vanmorgen aan dacht toen ik wakker werd. Ik voelde me net weer een klein meisje die  vol spanning wacht op de komst van de sint en zijn pieten.  Mijn buurvrouw vroeg me even op de koffie en met een ja dat is goed maar ik wil wel op tijd terug zijn voor de intocht van Sinterklaas, zat ik even later gezellig aan een bakkie leut. De pubers die mij de avond ervoor zo dringend hadden gevraagd om samen te kijken, lagen om 11 uur nog in diepe rust..  Dat wordt niks dacht ik nog..

Niks was minder waar. Om vijf minuten voor twaalf, vlak voor de uitzending op de televisie begon , draaide ik de sleutel weer in het slot. Mijn twee pubers  zaten al te wachten en hadden zelfs de boel versierd met zwarte pieten en Klaasjes en ineens zag ik die twee kleine blonde mannetjes weer voor me in hun pyjama. Vol verwachting voor de televisie met een bakje lekkers.

Deze ochtend is één  van die kleine dingen, geluksmomentje  , een klein ding dat een groot ding wordt.. Dat pakt niemand me meer af. Hoe de dingen ook zullen gaan lopen..

5 gedachten over “Op ontdekkingsreis naar mezelf, genieten van de kleine dingen

 • 15/11/2014 om 15:59
  Permalink

  Wat een prachtige morgen. Dan kun je ondanks alles toch alleen genieten? Dat er nog veel van die momenten met en zonder pubers (ze groeien door namelijk 🙂 ) mag beleven. xx

  Beantwoorden
  • 15/11/2014 om 16:11
   Permalink

   Ik ga ervan uit dat dit een van de laatste jaren is dat we dit magische tafereel meemaken thuis, maar het zijn geluksmomenten om de rest van het leven op te teren

   Beantwoorden
 • 16/11/2014 om 00:38
  Permalink

  Hahahaha ja mam we doen veel negatiefs maar hevbe nog wel wat goeds geleerd!! Zoals dat sinterklaas gewoon cool is hoe oud je ook bent hij is de aardigste man na je vader en opa
  Haha

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: