Over Leven: jeuk is erger dan pijn

jeukZe zeggen wel eens jeuk is erger dan pijn. Nu wil ik de lichamelijke pijn waar sommigen doorheen moeten niet bagatelliseren, maar ik ben geneigd om mee te gaan met deze uitspraak. Ik heb mijn dosis pijn redelijk geincaseerd op meerdere aangelegenheden. Bevallingspijn, operatiepijn, gebroken ledematen pijn en constante hoofdpijn, maar sinds ik sinds een tijdje wordt geteisterd door enorme jeuk, durf ik hardop te zeggen: “Jeuk is erger dan pijn”!

Sinds een paar maanden is mijn huid net een maanlandschap. Rode bultjes al dan niet gevuld met vocht, putjes van de wondjes die ik zelf heb veroorzaakt door het krabben en op mijn onderbeen een enorme plek zo stug als olifantenhuid. Het smeren van allerlei middeltjes met of zonder hormoon, vet of niet vet, mentholpoeder en zelfs zalf voor de rode billetjes van de baby biedt geen opluchting. Er is maar één oplossing: krabben!

Mijn huid vraagt erom. Alsof de pijn van het krabben een verlossing biedt. Als er bloed vrij komt geeft dat een soort van opluchting in mijn huid van binnenuit alsof het uitroept: heheh!! Helaas is het maar tijdelijk. En dom ook, want ik word er niet knapper op. Geeft een leuk gezicht straks aan het zwembad.  Hoe dan ook de jeuk houdt me wakker ’s nachts.Ik verdraag geen enkele stof op mijn blote huid wat lastig is want ik kan moeilijk in mijn nakie gaan rond lopen. Ik weet zeker dat niemand daar vrolijk van wordt. Hoe dan ook ik word er ontzettend chagrijnig van. En ik niet alleen. Mijn gezin lijdt mee.

Alleen dit blog al bewijst mijn humeur ontstaan door de aanhoudende jeuk. Een zeurpieten blog noem ik hem. Maar ook die moeten er soms zijn want mijn schrijven verlicht de pijn. En met pijn bedoel ik de geestelijke pijn die ontstaat door jeuk. De mensen die zeggen dat jeuk tussen de oren zit moeten ze eens een dag in een nest met mieren neerleggen. Jeuk zeurt, pest en treitert. Maar doet pijn dat niet ook.? Pijn beinvloed ook op een vreselijke manier je humeur en je kwaliteit van leven. Zeker wanneer deze pijn chronisch is. Helaas ken ik zo genoeg mensen met zowel lichamelijke pijn als geestelijke pijn.

Tot deze conclusie komend, bedenk ik me maar één ding. Hoe kom je er van af? Hoe zorg je dat pijn en jeuk stopt met pesten en beinvloeden van het leven. Daar is maar één antwoord op. Dat zit wél tussen de oren! Afleiden,positief denken, geloven dat het beter wordt en zien dat het ook altijd erger kan. Want dat kan zeker. De afgelopen dagen hebben me geleerd dat hoe de dingen ook tegen kunnen zitten, het meeste is maar betrekkelijk, er zijn zo veel belangrijkere dingen. Gezondheid, je gezin, je familie, de mensen van wie je houdt.

Er moet dus weer even een knop om. Van Jeuk en pijn naar positief denken, maar voor de zekerheid blijf ik toch ook maar even smeren en neem ik af een toe een ibuprofen.

 

4 gedachten over “Over Leven: jeuk is erger dan pijn

 • 06/07/2015 om 18:27
  Permalink

  toevallig hoorde ik net van iemand de tip om bij jeuk injecties met mierenzuur te nemen of even een mierenbad te nemen…. en verder de lever ontgiften… wortelsap kan hierbij dienst doen – dus ik drink het nu vanwege mijn oog 😉

  Beantwoorden
 • 06/07/2015 om 19:43
  Permalink

  O jee, als je dit al een zeurpieten blog vindt…?!
  Het leest zo vlot, en komt allerminst over als een klaagzang. Mss ervaar je dat zelf niet zo omdat de jeuk je intussen teistert…

  Weet je de oorzaak van je jeuk? Want dat is natuurlijk de eerste stap naar beterschap, naast je goeie mindset…

  Ik kan ervan mee spreken… Al heel mijn leven jeuk wegens atopisch eczeem. En ja hoor, je wordt er helemaal holderdebolder van :-s

  Veel succes!
  Lies

  Beantwoorden
 • 06/07/2015 om 22:27
  Permalink

  Ja hoor, jeuk is heel erg. Je krabt tot de jeuk over is en de pijn begint. Ik spreek over eczeem, dit had ik aan mijn handen tijdens mijn tweede zwangerschap al weer eventjes geleden. Ook bij de derde weer, maar in lichtere mate. Hormoonkwestie waarschijnlijk en dan denk ik dat dit bij jou ook het geval kan zijn vanwege je aanpassing van je medicatie?…. Sterkte Anke!

  Beantwoorden
 • 07/07/2015 om 17:06
  Permalink

  ook ik had mijn leven lang exceem en jeuk. Heb wel eens verzucht tegen m’n man: breng me maar weg, want hier word ik gek van. En kom mij niet aan met tussen de oren zwamverhalen, die komen van mensen die er niets van weten!! Maar ik ben er wel vanaf! Ben naar een natuurgenezer geweest( Lugard in Lonneker) en m’n exceem en jeuk zijn nu weg. Aan mijn lijf geen hormoonzalven!meer!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: