’t Is zo stil in mij..

be-still-in-the-now-picture-quotesHet is vandaag de elfde van de elfde.In de carnavalsregio’s breekt het begin van de carnaval los, prinsen worden gekozen en alles wordt in volle gang gezet voor de voorbereiding naar de dolle dagen in februari.Carnavalskrakers zijn al voorbij gekomen op de radio., maar ik hoor in mijn hoofd maar één song.. Het is zo stil in mij..

Van binnen huil ik dikke tranen, maar er komt geen geluid uit. Mijn hart en mijn hoofd zijn compleet van slag. Al een tijdje zijn mijn hormonen weer aan het klieren. Ik kan huilen om een scheet die dwars zit, maar ook lachen om helemaal niets. Ik slaap licht of niet en als ik slaap droom ik dromen die ik niet volgen kan. Dromen van paniek en drukte, tijdgebrek en mensen die er wel zijn, maar geen bijdrage leveren aan oplossingen. Misschien zag ik het in mijn onderbewustzijn aankomen

Dit stil verdriet gaat verder dan alleen de hormonen die hierin helaas geen verbeterende rol hebben. Waar ik normaal mijn gevoelens heel gemakkelijk op papier zet, wil het hiermee niet lukken Het is geen kwestie van writersblock of dat ik niet de vinger kan leggen op het waarom. Ik weet precies waar de zere plek zit en toch kan ik het niet anders omschrijven als het refrein van van Dik Houts Stil in mij.

en het is zo stil in mij
ik heb nergens woorden voor
het is zo stil in mij
en de wereld draait maar door
het is zo Stil in mij
ik heb nergens woorden voor
het is zo stil in mij

De rest van de song van van Dik Hout heeft niets te maken met mijn innerlijke stilte (gelukkig maar, want met mijn liefde is alles dik in orde)maar t refrein is zo treffend dat het pijn doet.

Marco Borsato zei dat afscheid nemen niet bestaat. Maar helaas is het wel de realiteit die we soms onder ogen moeten zien. In de afgelopen jaren heb ik al heel wat afscheid moeten nemen.Afscheid voor altijd van mensen heel dichtbij zoals mijn moeder en mijn nichtje, Afscheid van een zeer geliefd huisarts die in mij een vertrouwen stelde die ik zelf nooit heb kunnen zien. Afscheid van de vaste grond onder mijn voeten. Afscheid van een belangrijk orgaan in mijn lijf, afscheid van vrienden en van afscheid van een stukje van mezelf.

Tóch heeft datzelfde afscheid ook weer geleid tot nieuwe inzichten, ontmoetingen en een nieuwe richting in mijn leven. Zo zal het ook nu weer gaan. Ik blijf ontwikkelen en groeien, mensen ontmoeten, contaten leggen en communiceren. Ik weet niet waar het me gaat brengen, maar ik weet wel dat het goed is. Misschien is die stilte in mij niet zozeer van verdriet, maar ben ik stil vol verwachting. Stil van alle ontwikkelingen die zo snel gaan dat ik het soms even niet zie. Stil van geluk. Stil van de verwondering hoe mooi mensen kunnen zijn, en hoe blij ik ben dat ik ze heb mogen ontmoeten.

*sharing is caring*

3 gedachten over “’t Is zo stil in mij..

 • 11/11/2015 om 17:36
  Permalink

  Mooi dit refrein wat ook hier van toepassing is.
  Ben dit jaar ook vrienden kwijt geraakt die ik nog dagelijks mis.
  Wat eigenlijk niet zou hoeven je weet wat ik bedoel denk ik zo!
  Ben vrienden kwijt geraakt die er niet meer zijn.
  Wat de toekomst mag brengen is onduidelijk.
  Maar jou manier van schrijven is zo mooi ik wou dat ik het kon.

  Beantwoorden
 • 12/11/2015 om 19:00
  Permalink

  Soms is de stilte in jezelf het beste medicijn om iets heel pijnlijks te zalven, soms is de ze oorverdovend die stilte.
  Ik heb een kuiltje in mijn hart waar het het heel stil is , waar alleen ik mag gaan schuilen en van die stilte mag proeven, soms ……

  Jouw stilte heb je heel mooi beschreven ….)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: