Vrijdag 13 novenber 2015 van geluk naar een bloedend hart

Parijs_Love_HartjeHet is de dag na. De dag na een groot geluk in ons gezin persoonlijk, de dag na dood en verderf in het hart van Parijs. In feeststemming zijn we gisterenavond naar bed gegaan. We hebben compleet gemist wat er maar een kleine 500 kilometer verder is gebeurd. Niks vermoedend ging vrijdag de 13e voor heel veel mensen over van geluk naar een bloedend hart in Parijs.

Het is nog vroeg als ik wakker word vanmorgen. Het is zaterdag. Normaal gesproken ga ik naar de fitness. Met een half oog open besluit ik om vandaag over te slaan. Als ik mijn telefoon aan zet om de buuf te waarschuwen dat ik vandaag verstek laat gaan, staat facebook vol met teksten als RIP Parijs, de wereld is ziek, steunbetuigingen, uitingen van angst, verdriet en boosheid. Met een ruk ben ik wakker. Terug in de realiteit van de dag. Wat is er in hemelsnaam gebeurd?

De dag van gisteren lijkt meteen op de achtergrond verdwenen. Vol zenuwen op weg naar Amsterdam .Onze zoon heeft een belangrijke dag voor de boeg. Een dag die zijn toekomst gaat bepalen. We zijn gespannen, maar toch hebben we alle vertrouwen in een goede afloop. Onderweg er naar toe eten we vol zekerheid  al gebak om de uitslag vieren. Als mijn lief en ik hem afzetten waar hij moet zijn, gaan wij Amsterdam in. De wereld trekt aan ons voorbij. Het is een heerlijke dag.

Om drie uur voel ik in mijn onderbuik dat we terug moeten gaan. Nog geen vijf minuten later gaat de telefoon. Zijn begin aan zijn toekomst kan beginnen. We zijn zo trots en tegelijk zijn onze gevoelens zo gemengd. Loslaten is niet gemakkelijk. Maar we weten dat hij gaat doen waar zijn hart ligt. Hij leeft zijn droom op weg naar de toekomst.

Hoeveel mensen waren er op weg naar de toekomst in Parijs? Hoeveel mensen waren er net zo gelukkig als wij gisteren? Mensen nietsvermoedend lekker een hapje eten in een restaurant. Miscchien hadden ze iets te vieren, net als wij? Gezellig naar het theater. Vaders met hun kinderen naar een voetbalwedstrijd. Mijn maag draait om als ik het nieuws aan zet vanmorgen. De wereld is ziek! Wie of wat denkt dat hij het recht heeft deze mensen hun toekomst te ontnemen onder het mom van geloof.

Wat staat er nog meer te wachten? Het strand in Tunesë, aanslagen in Turkije,een vliegtuig boven Egyte , Parijs tot twee keer toe.Gaan we straks alleen nog in angst over straat, de trein in, het vliegtuig in, op vakantie, naar het theater? Laten we toe dat onschuld en geluk wordt kapotgemaakt door terreur en het zaaien van angst? Moeten we achterom kijken bij elke stap die we zetten?

Ik houd me vast aan de dag van gisteren waarin ik gelukkig was. Ik houd me vast aan de dag waarop mijn zoon aan zijn droom en toekomst mag gaan beginnen. Ik houd me vast aan de dag van morgen.

*sharing is caring*

Eén gedachte over “Vrijdag 13 novenber 2015 van geluk naar een bloedend hart

  • 14/11/2015 om 10:01
    Permalink

    Geroerd door je blog,maar zeker onder de indruk wat er in Parijs is gebeurd . Je vraagt je af wat onze kinderen en kleinkinderen nog te wachten staat in deze wereld,waar een heuse geloofstrijd heerst. Een strijd van dominantie en liefdeloosheid,het is in een woord verschrikkelijk. Ik hou mijn hart vast wat er in de toekomst gaat gebeuren….
    Laten we toch proberen nog het goede voor ogen te houden ,mooie dag ,liefs

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: