Tikkel is een circushond (6)

tikkel-clownOp twee poten staat ze springend voor me, blij draait ze een rondje om haar kleine witte hondenlijf. Ze mag mee. We gaan naar de dierenarts omdat ik zeker wil weten dat ze gezond en wel uit Roemenië naar Nederland is geëmigreerd. Daarnaast vind ik het prettig om kennis te maken en om te kijken hoe Tikkel op de arts reageert en andersom. Dat laatste blijkt een schot in de roos. Tikkel is een circushond, roept de dierenarts met een bulderende lach uit!

Ja, “ze is een acrobaat en een clown tegelijk”zeg ik haar lachend terug. Het vertederende lieve snoetje van Tikkel doet de assistente smelten. De klik is gemaakt. Hier durf ik mijn hond met een gerust hart achter te laten. Mevrouw draait nog een ererondje en loopt op twee poten naar de dierenarts die haar op de behandeltafel zet. Ook op de tafel blijft ze op twee poten staan zodat de dierenarts haar goed kan bekijken. Haar hartje klopt als een tierelier en ze klinkt helemaal gezond. Goedgekeurd staan we met een kwartiertje weer buiten.

Het zou maar zo kunnen dat ze in een circus geboren is, zei de dierenarts, maar ze moet wel leren dat ze een hond is en op vier poten te staan. Tja, dat weet ik ook wel, maar probeer deze dame maar eens in te dammen als ze enthousiast is. Huppelend, dan weer op vier, dan weer op twee poten lopen we vrolijk naar huis. Haar oren flapperen als een paar te grote clownsschoenen heen en weer. Iedere persoon die we tegenkomen wordt begroettikkel-acrobaat door een op twee poten huppelende Tikkel. Ze is dol op mensen en vooral op kinderen. Logisch, want die zijn net zo speels als zij.

Thuisgekomen spelen we nog wat in de tuin. Ze vind touwtrekken een heerlijke bezigheid. Grommend van enthousiasme rent ze achter het touw aan om vervolgens zo hard te trekken dat ik eindelijk los laat of dat ik het touw met Tikkel en al naar boven trek. Als een acrobaat aan een trapeze vliegt ze dan met haar tanden stevig in het touw  door de lucht. Haar ogen dicht en haar oren flapperend in de wind.

Moe is onze kleine clown-acrobaat niet te krijgen. Ze heeft energie voor tien. Haar kleine witte lijfje maakt een constante beweging naar haar touw, speelbeestjes, die het liefste heel erg hard piepen, een bal gevuld met koekjes, Met vragende ogen gooit ze de beestjes op mijn schoot. Haar nieuwsgierige koppie maakt mij altijd altijd aan het lachen. Als er muziek op staat, danst ze het liefst op twee poten met mij door de kamer heen. En als ze eindelijk slaapt, maakt ze kleine blaffende, blubgeluiden alsof ze alle drukte herbeleeft.

Ja onze Tikkel heeft het er maar druk mee. Ze wil dansen, rennen, spelen, vliegen en dat het liefst op twee poten en flapperende oren. Hoe combineer je dat allemaal op vier poten? Een acrobaat, een clown en ook nog gewoon hond zijn..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: