Ziek

 

Met een zielig koppie strijkt ze piepend tegen mijn benen aan en drentelt van links naar rechts de kamer door. Bij de deur houd ze stil. Raar, denk ik , ze is toch uit geweest vanmorgen? Ik negeer haar signaal en drink samen met mijn lief onze vrije ochtend koffie totdat mijn man uitroept wat ik op hetzelfde moment ruik. In de keuken ligt een nog na dampende hoop poep Daarnaast zit een schuldig kijkend, trillend hoopje Tikkel.

Daarom piepte ze zo! Terwijl mijn lief Tikkel naar buiten laat, maak ik de keukenvloer schoon. In mijn hoofd mopper ik op mijn zoon “zeker te weinig tijd gehad en maar heel even buiten geweest”. Ik weet niet of ik nou boos op Tikkel moet worden of niet. Ik heb zelf ook de signalen niet goed opgepikt . Nou ja ongelukjes kunnen nu eenmaal gebeuren, denk ik.

Nog geen kwartier later komt ze weer piepend langs mijn benen lopen. “potverdorie”zeg ik een beetje kriebelig tegen haar “nu moet je ophouden hoor’. Ik word er nerveus van merk ik en vertrouw haar gepiep niet helemaal. Ze zal toch niet ziek zijn? Haar koppie voelt alles behalve warm of zweterig aan. Geen koorts. Even aankijken maar. Een geluk bij een ongeluk dat ik thuis ben. Tijdens het uitlaten van de week met Tikkel een klein ongelukje gehad en nu zit ik met mijn voetje omhoog. Manlief haalt ondertussen de boodschappen en ik kan mijn aandacht op deze piepende, in huis poepend monstertje richten.

Ondertussen komt mijn zoon thuis. Natuurlijk vraag ik hem waar ik hem, onterecht blijkt later,  in mijn hoofd van heb beschuldigd. “Heb je haar wel uitgelaten vanmorgen?” Hij verzekert me ervan dat hij dat wel degelijk heeft gedaan en terwijl wij een kop koffie maken, piept Tikkel weer en legt midden op het kleed een nieuwe hoop, dit keer is het braaksel en binnen tien minuten nog een keer. Dit keer buiten omdat ik de deur maar voor haar open houdt. Ik begin me ernstig zorgen te maken.

Eevn aankijken zegt mijn lief, misschien heeft ze gewoon iets verkeerds van de grond afgepikt. Tikkel eet alles wat los en vast zit. Als ze eten ziet, wil ze het hebben. Ik denk dat hij gelijk heeft, want ze heeft nog steeds geen koorts, maar ze is zo zindelijk als wat en spugen doet ze ook wel eens maar dan is het geen vast voedsel maar omdat ze gras heeft gegeten. Iets wat ik al met de dierenarts heb overlegd en daar maakte hij zich niet zon zorgen om. Tenzij ze het dagelijks ging doen.

De rest van de dag verloopt rustig. Tikkel slaapt veel en drinkt gelukkig wel af en toe. Haar etensbakje heb ik voor een dag even weggezet. Nog een keertje heeft ze wat dunne ontlasting , nog een keertje spuugt ze gal en dan is het klaar. Alsof er niets is gebeurd wordt ze de volgende dag wakker. Vragend kijkt ze naar haar lege bak.  Ziek? Nee joh..!

4 gedachten over “Ziek

 • 10/03/2017 om 14:32
  Permalink

  Als ze eens zou kunnen praten. Snap goed dat je je zorgen maakt op zon moment. Zou ik ook hebben. Gelukkig is ze weer fit!

  Beantwoorden
 • 10/03/2017 om 14:38
  Permalink

  Pff lieve Tikkel
  Wat heb je mij laten schrikken met de verhaal! Maar gelukkig is er niets met je aan de hand! Ik denk dat baasjes altijd wel een beetje bezorgd zijn als wij ( ons huisdieren) raar doen. Mijn vrouwtje en baasje vinden het raar als ik hard maauw, (Ja dat doe ik gewoon soms. maar dat is ook soms om aandacht te trekken:” Ik wil naar boven, water drinken uit de douche haha) maar de baasjes zeggen dan:” Ze maauwt nooit zo hard! Ja hoor es, alle dieren moeten soms spugen! Ik ook, als ik idd grasjes eet uit de tuin. Ik snap onze baasjes stiekem wel een beetje hoor, want mijn “vriendje” Moussie, die deed ook zo raar hard maauwen, maar die deed dat, omdat hij op het laatst “de weg kwijt” was.. Mijn vriendje moesten ze toen in laten slapen. Ook Spypie (daar had ik het niet zo op, ik vond dat ze mijn vriendje Moussie had ingepikt, niet dat ik haar wat aandeed maar ik we lagen ook niet bij elkaar), deed raar maauwen, omdat ze een te hoog gehalte van iets had (Ja, ik weet niet als poezzeltje zijnde), ze kreeg daar medicijntjes voor en toen werd de wel wat rustiger maar ook Sypie hebben het vrouwtje, baasje en kindje moeten laten inslapen. Mijn vriendje en Sypie binnen een half jaar ,ze waren dan ook al op leeftijd, dat ben ik ook maar ik ben, NET ZOALS JIJ, een bikkel!!! Wij ziek?? Echt niet, mogen wij een keertje “ontsporen?”Dikke knuffel Poezzie.

  Beantwoorden
 • 10/03/2017 om 15:11
  Permalink

  M. een vriendin van mij heeft ook K., ze vertelde het me zojuist . . . Acht maanden ‘n kale kop . . . , maar ze heeft er alle vertrouwen in, want het komt goed. Tegenwoordig hoef je aan K. niet meer te sterven . . . Ja, wat is gezondheid? Het is het zout in de zee, zout op je vers gekookt eitje en als het op is . . . , dan pas mis je het . . . Het lukt wel . . . , bedankt! Elfriede, vrijdag 10 maart 2017

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: