Gastblog van Irma: Ik hou van het leven, want het is mooi!

Dit is het verhaal van Irma. Ze heeft een mooi en rijk leven, met maar één maar.
Of eigenlijk twee, ze lijdt al jaren aan een vorm van reuma en in 2014 kreeg ze daar de diagnose schildklierkanker bovenop. Desondanks staat ze positief in het leven.

Ik hou van het leven, want het is mooi!

Ik ben Irma, getrouwd met Jan, trotse moeder van 2 kinderen, en oma van 3 geweldige kleinkinderen.Daarnaast ben ik juf en raadslid. Twee banen die ik met veel passie uitvoer.Er is één maar.Ik word door het leven een beetje geplaagd, of getest, net maar hoe je het bekijkt.

Ik heb al jaren AR, een vorm van Reuma en in 2104 kreeg ik de schrik van mijn leven omdat ik Schildklierkanker bleek te hebben. Hiervoor werd ik twee keer geopereerd met daarna de bijbehorende Radio Actieve Jodium behandeling. Dit alles doorsta je gewoon, je schakelt over op de automatische piloot. Samen met mijn moppert(mijn lief) konden we het aan.

De tijd daarna lukt ook wel, ik ging re-integreren en mijn collega’s waren lief en begripvol. Maar helaas brak er al snel op school een nare tijd aan. Mij werd geadviseerd om naar een andere school te gaan. Ik ging daar bij de start van het nieuwe schooljaar weer volledig aan de slag.

En toen begon het echte leven weer.De politiek heb ik sneller opgepakt, omdat dit minder enerverend is dan een klas met 30 leerlingen. Maar ook daar had ik in het begin moeite om de stukken te lezen.Nu nog kan ik midden in mijn betoog totaal de draad in mijn verhaal kwijt zijn, maar gelukkig staat mijn betoog altijd op mijn I Pad. Op school draag ik een veel zwaardere verantwoordelijkheid, moet ik aan veel meer dingen denken en aangezien mijn duo al enige maanden ziek is, merk ik dat ik op mijn tandvlees begin te lopen.

Ik vergeet dingen, ik vergeet afspraken, ik kan mij moeilijker concentreren, raak dingen kwijt, sla dingen verkeerd of niet op in de pc, en ik ben emotioneler. Allemaal dingen die het werken voor mij moeilijker maken.Maar een opgever ben ik niet Ik geloof er in dat sterke mensen méér op hun bordje krijgen. Ik heb mijn ziektes gekregen omdat ik een doorzetter ben! Andere mensen krijgen griep, nee Irma krijgt gewoon eerst Reuma, en later als bonus kanker.Het is zo, en daar moet ik het beste van maken.

Het is niet altijd makkelijk, maar vooral de kanker heeft mij ook veel gegeven. Ik geniet veel meer van de natuur, want ik ben tijdens mijn ziekte gaan wandelen.Ik geniet meer van kleine dingen, en ik ben schathemeltjesrijk  met mijn lieverds.Ik merk dat ik nu alles pas echt aan het verwerken ben, ik moet deze maand weer voor een echo en bloedonderzoek. En hoop mijn 1-jarig “schoon” zijn te kunnen vieren.

Ik hou nog steeds van het leven, want het is mooi!

Mocht je net als Irma jouw eigen ervaring willen delen via een gastblog dan is dat heel erg welkom. Reageren kan via het contactformulier 

Eén gedachte over “Gastblog van Irma: Ik hou van het leven, want het is mooi!

 • 12/04/2016 om 13:49
  Permalink

  Irma ik herken veel van wat je schrijft. Als een van mijn collega’s op maandag ziek was, kwam dat door de zondag. Als een poepie ze dwars zat waren ze al ziek. Ik niet hoor, gewoon doorlopen met je verkoudheid tot het een longontsteking wordt.
  Inderdaad wanneer je dan ‘echt’ ziek bent is het meteen heftig. In 2010 heb ik chemo’s en bestralingen gehad om een tumor aan mijn baarmoeder weg te krijgen. Dat is goed gelukt hoor.
  Maar mijn concentraties is helemaal weg, de kanker ook gelukkig. Ik heb altijd veel gelezen, kan ik niet meer. Mijn benen zijn slecht door de chemo, vanbinnen helemaal kapot bestraald. Geeft wel een aantal ongemakkelijkheden. Ach er zijn ergere dingen.

  En inderdaad het leven is mooi, neem het zoals het komt.
  Leef vandaag, geniet van vandaag en morgen zie je wel weer.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: