Op ontdekkingsreis naar mezelf, Neverland

 

neverland  so come with meEen van de plaatsen waar ik het gelukkigste meisje ben op deze aardbol is in de wereld van Disney. Disneyland Parijs staat letterlijk boven aan in mijn lijstje favoriete bestemmingen en regelmatig waan ik mij in mijn dromen op weg naar de tweede ster rechts..de weg naar Peter Pans Neverland.

Het is de plaats waar ik alle stress, verdriet , pijn en herinneringen kan vergeten. De plaats waar ik zo blij, zorgeloos en gelukkig als een kind door de mainstreet huppel. De plaats waar je fantasie met je op hol kan slaan. Daar ben ik gelukkig. Daar ben ik vrij!

Walt Disney had het goed begrepen. Hij liet de mensen zien wat ze wilden zien. Een mooie werkelijkheid. Een doomwereld waarin de prinsen vechten voor hun prinses. Een wereld waarin alles wat kwaad is door het goede wordt verslagen. In ieder Disneyverhaal zit een wijze les die je mee kunt nemen in je leven, gebracht op een kinderlijk eenvoudige wijze. En mij helpt het!

Wanneer slapen lastig is dan denk ik aan een prettig moment en natuurlijk ga ik dan niet vliegen want elfenstof bestaat niet, maar het brengt mij wel in een mooie droom zoals ik die wil zien. Er bestaan in het leven nu eenmaal types als Kapitein Haak, Cruella de Ville en  Maleficent. Mensen die door jaloezie, verbittering en gewoon pure slechtheid elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Kunst is te leren om daar zo luchtig en verstandig mogelijk mee om te gaan. Door soms  de confrontatie aan te gaan  net als Peter Pan die Kapitein Haak verslaat in een duel wanneer Haak hem in de rug wil aanvallen en uiteindelijk in de bek van een oude vijand terecht komt.

En nee ik ben geen volwassene die wil ontsnappen aan de realiteit. Want de realiteit is dat je die altijd meeneemt. Waar je ook heen gaat. Maar er zijn al heel wat wijze Disneylessen die ik gedurende mijn leven al heb geleerd.  Bijvoorbeeld, dat niet iedereen te vertouwen is. Dat de appel soms mooi en glanzend lijkt, maar in werkelijkheid vergiftigd is. Dat je moet vechten voor geluk. Dat je vrienden nodig hebt en er ook één moet zijn! Dat je dromen waar kunt maken! Dat het verleden pijn kan doen, maar je er van kunt leren, dat je je niet altijd zorgen moet maken. Wellicht een idee voor alle therapeuten onder ons. De Disney methode. Bij mij werkt het, dus laat mij in mijn dromen maar vliegen naar neverland, de tweede ster rechts!

Hakuna Matata!

5 gedachten over “Op ontdekkingsreis naar mezelf, Neverland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: