Op ontdekkingsreis naar mezelf, jarig met onbekende bestemming

blogOp de ochtend van mijn drieënveertigste verjaardag word ik wakker van de wekker die mijn lief heeft gezet om een lekker ontbijtje voor me te maken. Met een goedemorgen schatje, je zal over zeven jaar maar vijftig worden, vertrekt hij grinnnikend naar beneden. Nou ja zeg! Denk ik, maar als ik even later in de spiegel kijk, begrijp ik waar zijn compliment vandaan komt. Een enorme koortsneus, haren alle kanten op en een paar vouwen in mijn gezicht die even tijd nodig hebben om uit te zakken. Weinig aantrekkelijk  gezicht. Trek wat warms aan lieverd roept mijn lief van beneden naar boven terwijl ik mezelf weer in de plooi trek. We gaan zo weg!  Een feestelijk gevoel komt over mee heen als een warme deken. Ik ben vandaag jarig met onbekende bestemming.

Een heerlijke geur van koffie en croisantjes hangt in de kamer als ik beneden kom. Op de achtergrond speelt de jukebox happy happy birthday baby. Mijn telefoon blijft rinkelen van de binnenkomende berichtjes en op de gedekte tafel staan cadeautjes. In één van de cadeautjes zit een beschermengel. Gekregen van een lieve vriend. Je zal ‘m nodig hebben grinnikt mijn lief. Over een paar uur spring je uit een vliegtuig. Al weken roept mijn man dat hij me een parachutesprong cadeau doet.  Maar hoe graag hij me misschien ook uit een vliegtuig zou willen duwen, hier geloof ik echt helemaal niks van. Toch neem ik even later het zekere voor het onzekere en maak de beschermengel gauw aan mijn sleutelbos vast.

Op weg naar bestemming onbekend, blijven de berichtjes binnen stromen op mijn telefoon. Ik voel me enorm jarig. Tot mijn grote verbazing rijden we even later door Arnhem heen. No offence voor de Arnhemse lezers maar mijn lief komt uit Nijmegen (geen verdere uitleg nodig denk ik)  Niet veel later staan we voor de poort van Burgers Zoo. Een prachtige dierentuin. Ik ben dol op dierentuinen. Maar het moet zeker 100 jaar geleden zijn dat ik daar geweest ben, want manlief vindt het vreselijk. Met de mededeling; “Als er ook maar een dier in zijn hand poept en opeet, dan draai ik om”, koopt hij de kaartjes.  Liefde is… Jarig zijn!!

We hebben een heerlijke dag. De pinguins maken ons aan het lachen, de rendieren genieten duidelijk van de kou en het prachtige aquarium maakt ons helemaal zen. Vissen zijn enorm rustgevend. In de Bush zie ik in mijn ooghoek een enorme vleermuis vliegen. Oh jee.. Als mijn lief die ziet, gaan we weg denk ik. Hij heeft het helemaal niet op vleermuizen. Maar echte liefde overwint zelfs  een vleermuis en we genieten heerlijk van deze mooie dag.

In het begin van de avond rijden we met een omweg langs de plaatselijke wok terug. De Chinese gastheer lacht vriendelijk en knikt naar een plaatsje achter mij .. tafel voor twee? Zoek maar een mooi plaatsje uit! Ik hoor een onderdrukt gegrinnik. Er wacht me een enorme verrassing. De kinderen met hun vriendinnen wachten aan een  tafel voor zes.  Mijn verjaardag kan niet meer stuk. Wat een heerlijke dag van begin tot eind.  Ik voel me enorm geliefd. En mijn bestemming is niet langer onbekend. Mijn bestemming is bij mijn lief en mijn kinderen. Ik ben jarig en dolgelukkig. Dit is alles wat belangrijk is. Dit is precies waar ik moet zijn.

7 gedachten over “Op ontdekkingsreis naar mezelf, jarig met onbekende bestemming

 • 29/01/2015 om 15:08
  Permalink

  Wat fijn dat je zo’n heerlijke dag hebt gehad en het gevoel kreeg dat je op de plaats van bestemming was…bij je man en kinderen…heerlijk voor je, Anke!

  Beantwoorden
 • 29/01/2015 om 15:50
  Permalink

  Een hele speciale dag voor een heel speciaal mens. Ben blij dat je zo genoten hebt.

  Beantwoorden
 • 29/01/2015 om 19:44
  Permalink

  Dank jullie wel voor de lieve reacties. Ik heb genoten!

  Beantwoorden
 • 30/01/2015 om 21:59
  Permalink

  Ik geniet gewoon mee van zo’n verjaardag. Die moet heerlijk zijn geweest als je het zo op kunt schrijven.

  Beantwoorden
 • 31/01/2015 om 15:00
  Permalink

  Leuk geschreven en deze dag had je dik verdiend en echte liefde tussen jullie, wat Marco al niet voor je over heb ;).

  Beantwoorden
 • 31/01/2015 om 22:34
  Permalink

  Anke wat hebben jullie een mooie liefde!! Het is je zo gegund x

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: