Omdenken

Een tijomdenkendje geleden schreef ik een blog. Jeuk is erger dan pijn want jeuk zeurt, pest en treitert. En ik geloofde er ook stellig in. Vergelijkingsmateriaal genoeg gehad na de schildklierkanker zou je zeggen, maar sinds ik geplaagd wordt door een hernia denk ik deze woorden weer even om. Pijn is erger dan jeuk. Er zit maar één ding op. Afleiden, positief denken, geloven dat het beter wordt.

De theorie lijkt makkelijker dan de praktijk. Met het handboek omdenken in mijn hand, zoek ik naar een manier om positief om te gaan met de pijn, het inleveren en het accepteren. En wat als je last hebt van beide tegelijk? Mijn armen zijn te kort om bij mijn rug te komen en mijn rug te pijnlijk om te buigen naar mijn onderbeen. Ik heb eerder een cursus KamaSutra nodig dan een cursus omdenken.

Nou ja misschien niet eens zo’n slecht idee . Misschien heeft de KamaSutra nog wel een mooie oefening om de bobbel in mijn rug weer in één ruk recht te laten schieten en leidt de korte, hevige maar effectieve pijn me zo af van de jeuk op mijn benen dat ik nergens geen last meer van heb.

Ach ik moet het zo zien. Bij de neuroloog ben ik klaar. De diagnose hernia is gesteld. Haar werk zit er op. De fysio en de medicatie nemen het over. Werken mag ik voorlopig nog niet, dus ik heb nu alle ruimte en tijd om een bezoek aan de dermatoloog te plannen. In maart hoef ik pas weer naar de endocrinoloog. Iedere maand maar één arts is best netjes. Ik ken zat mensen die wekelijks “gezellig”op de thee zitten met hun specialist en dat is meestal geen social call met koekjes erbij.maart 2011me

Omdat ik niets mag doen van de neuroloog richt ik me op oude foto’s, facebook en mooie quotes. Ze hielpen me eerder door een moeilijke periode heen dus sluit ik weer vriendschap met de bank en mijn laptop. Met een glimlach kijk ik naar de oude canavalsfoto’s Foto’s uit tijden waar ik nog geen weet had van de kanker. Maar ook foto’s waarbij ik al ziek was. De verschillen zijn voor externen nauwelijks zichtbaar en dat was ook precies de bedoeling. Carnaval, het feest waarop de maskers op gaan en de lol regeert.

Zie je wel, positief kijken, is helemaal zo moeilijk niet. Nu ik toch op dreef ben bedenk ik me dat als ik toch niet naar de carnaval kan gaan dit weekend, ik enorm veel geld bespaar. Eén blik in de stap voor stap reisgids van New York zegt me dat dit heel positief is voor onze geplande reis.

Nee, niet iedere dag is goed, maar er zit iets goeds in iedere dag. Een “omdenker” via “dagelijkse Gedachte”En zo is het ook! “Aan de rand van de afgrond is het uitzicht het mooist”is nog zo’n mooie. Mij helpen ze, deze “omdenkers” en ik weet zeker nog velen met mij. .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: