Volg je hart, want dat klopt!

volg-je-hartMidden in nacht ben ik plotseling klaarwakker.  Zachtjes om mijn lief niet wakker te maken stap ik uit bed en ga naar beneden. Het is doodstil in huis. Gerrit zit dommelend op zijn stokje en kijkt verdwaasd op als ik de kamer binnen kom. Lichtelijk geïrriteerd omdat ik hem uit zijn slaap haal,  duwt hij zijn snavel weer diep in zijn veren. Bekijk het maar, weet je wel hoe laat het is,  denkt hij. Ik ga maar weer terug naar bed. Terwijl ik achterover in de kussens ga liggen ben ik me bewust van mijn hartslag die zachtjes en ritmisch in mijn borstkas klopt. Een geruststellende klop die me herinnert aan de quote die ik van een zeer krachtige dame kreeg. Volg je hart, want dat klopt!

En hoe dat klopt! Als ik terugkijk naar de afgelopen jaren en de snelheid waarmee die jaren zijn omgevlogen, kan ik dat alleen maar beamen. Het waren intense jaren vol tegenslag, ziekte en verlies. Maar waar ik wel eens de weg ben kwijtgeraakt, heeft mijn hart me steeds weer op het juiste spoor gezet. Een hart vol geloof, positiviteit en vertrouwen  in een goede uitkomst. En dat blijft het doen. Iedere nieuwe stap, die ik zet is vol vertrouwen geleid door mijn hart.

Van nature ben ik een passioneel mens. Als ik zou moeten kiezen tussen hart en hoofd dan zal het hart het 9 van de 10 keer winnen. Hoewel feiten soms voor zich spreken kan ik toch gedreven door passie door willen gaan tot mijn hart gelijk krijgt.  Ik moet eerlijk toegeven dat ik blij ben dat mijn gezonde verstand me ook af en toe wel eens geholpen heeft.  De kunst is om de twee in balans samen te laten werken tot het beste resultaat.

En dat lukt me steeds beter. Het vertrouwen in mijzelf groeit, de waarden waar ik in geloof, draag ik uit door middel van mijn schrijven en doet mijn hart sneller kloppen van geluk. Steeds meer kom ik tot de conclusie dat het leven loopt zoals het lopen moet.  Dat iedere fase die het leven biedt, iets nieuws prijs geeft waar je van leert en groeit. Ook als het tegen zit, schuilt daar een levensles die je meeneemt op je pad. De weg wordt gewezen door je hart die weet waar je heen moet af en toe geprikkeld door het verstand die je nog eens over dezelfde rotonde laat rijden om je de volgende keer een andere afslag te laten nemen.

Ik volg mijn hart want dat klopt! En het klopt op alle mogelijke manieren. Ik ben dankbaar voor het grootst mogelijke teken van leven dat mijn lichaam geeft. Ik ben dankbaar voor de medische wetenschap die het pilletje heeft ontwikkeld dat mijn hart kloppend houdt. Ik ben blij met de mensen die ik op mijn pad ben tegengekomen die mijn hart kloppend hebben gehouden. Mijn hart heeft wat klappen gehad is gebroken geweest en heeft veel verloren, maar het is gelijmd en klopt weer vol overtuiging, vol passie, liefde en vertrouwen in de toekomst.

* sharing is caring*

 

5 gedachten over “Volg je hart, want dat klopt!

 • 18/09/2015 om 10:55
  Permalink

  Mooi stuk Anke. Kan me hier goed in vinden… Dat gaat helemaal goed komen. Je genruikt je hart, maar vergeet je verstand niet… Pracht combi.

  Beantwoorden
  • 18/09/2015 om 11:01
   Permalink

   Dank je wel Marnel! Jazeker ik ben blij met een gezonde balans tussen beide xx

   Beantwoorden
 • 18/09/2015 om 17:51
  Permalink

  Wat een mooie woorden! Even een traantje weggepinkt…
  Ik volg je blog nog maar heel kort, maar ben geroerd door je treffende woorden en herken er als (ex)schildklierkankerpatient heel veel in.

  Beantwoorden
  • 18/09/2015 om 17:56
   Permalink

   dank je wel Joke. Ik ben erg blij met je reactie zeker die over herkenning. Ik hoop dat het nu goed met je gaat?

   Beantwoorden
 • 18/09/2015 om 22:16
  Permalink

  Het gaat goed met mij, dank je Anke. Bij mij is in 2007 schildklierkanker geconstateerd (ik had ook geluk, “goede kanker”) en ben na 2 operaties en verschillende “slokken” genezen verklaard. Ik heb die periode als zeer heftig en emotioneel ervaren en voelde me vaak onbegrepen door de medici. Mijn medicatie is al een aantal jaren volgens de normen ingesteld, maar mijn fysieke en mentale gezondheid is helaas nooit meer stabiel geworden.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: