Het gevoel van 2015..

2015-2016Mijn vingers blijven een beetje steken op de toetsen. Mijn muis gaat heen en weer en de delete knop is al honderd keer over dit kleine stukje gegaan. Mijn 2015 is al zo intens beleefd en beschreven dat een samenvatting van dit jaar eigenlijk overbodig is. Ik houd het bij het gevoel. het gevoel van 2015.

Gevoelens. Tja wat moet je erover zeggen. Ze zijn persoonlijk en soms heel moeilijk over te brengen. Als ik schrijf kan ik het wel onder woorden brengen, maar als ik het moet gaan zeggen wordt het lastiger. Zeker als het om persoonlijke dingen gaat. Dit jaar waren er gevoelens van pijn, verdriet en angst en ongeloof vooral om de wereld, Parijs, Tunesie en hoe mensen met elkaar omgaan in het dagelijks leven en op social media, maar ook angst om kanker, ziekte en verlies van zekerheid. Er zijn ook gevoelens geweest van het zal wel, kan mij het schelen en complete onverschilligheid met name over hoe de ander over mij denkt. Ik kan dit gelukkig steeds meer langs me af laten glijden. Maar aan de andere kant was er ook de boosheid over de zwartepietendiscussie,misbruik en onrecht in de wereld of op het gebied van de gezondheidszorg, pgb beleid, zorgverzekering, eigen risico. Overheersend waren dit jaar de gevoelens van trots, geloof, hoop en intens geluk. Deze vooral positieve gevoelens hebben meer betrekking op mij als persoon.

Als ik mezelf moet omschrijven zou een gevoelsmens best een antwoord kunnen zijn.Hoewel ik ook het type ben die rationele beslissingen neemt. Ik ga bijvoorbeeld voor wetenschap, bewijs dat geleverd is. Ik omschrijf mezelf als positief realistisch. Ik leef in het nu. Het is wat het is en daar deal ik mee. Ik geloof er in dat dingen die gebeuren, gebeuren met diepere redenen en dat de betekenis vaak pas later duidelijk wordt. Ik geniet van elke dag. Je moet het leven vieren omdat het een feestje is waar je zelf de slingers voor moet ophangen.In 2016 blijf ik mijn kamer versieren!

2015 is me een hoop duidelijk geworden. Ik heb in 2015 ervaren dat je soms door diepe dalen moet om weer de top te kunnen bereiken. Dat je moet vertrouwen op de weg die je aflegt. Ik heb mensen leren kennen op veel manieren zowel positief als negatief. Ik ben voor verrassingen komen te staan en heb gevoeld hoe het is om ineens een ander persoon te zijn. Dit laatste op een negatieve manier door depressie, maar ook op een positieve manier doordat ik door mijn boek en mijn schrijven over schildklierkanker door veel mensen gezien ben als een Anke die ik niet alle dagen ben. Ik ben opperhoofd genoemd, spreekbuis, heldin, rots in de branding, voorbeeld. Ik zie mezelf niet zo. Ik ben gewoon mezelf. Iemand die ergens voor staat en dat uitdraagt. Ik ben wel intens trots en gelukkig met de uitwerking daarvan. Wat dat betreft was 2015 het jaar van Goede kanker bestaat niet!

Voor mij als persoon voelt 2015 als het jaar van een leerproces. Het jaar waarin ik beter werd na een lange periode van ziek zijn. Ik heb de kanker achter me gelaten, maar ook de lichte beroerte en de depressie. Het jaar waarin ik verloor maar ook won.Opgekrabbeld met hulp van mensen die in mij geloven. Het jaar van nieuwe kansen en het ervaren van intens geluk. Op de valreep van dit jaar wordt 2015 ook het jaar waarin ik weer ziek werd. Maar ondanks dat ben ik opgelucht want de diagnose van vanochtend had heel anders kunnen zijn. Tóch voelt het een beeje als het krijgen van de “goede kanker” raar tegenstrijdig. Ik heb gelukkig geen kanker, het is maar een hernia, maar wel eentje die erg zeldzaam is en op een plaats die liever niet word geopereerd. Wat is dat toch dat deze zeldzame aandoeningen mij steeds opzoeken. Het gevoel van nu is overheersend pijn, onderdrukt door hoge doseringen morfine en andere opiaten. Met tijd, rust en geduld gaat het over zegt men.. tegen de meest ongeduldige persoon op deze aardbol.

Ik richt me met het nieuws van deze ochtend op de top 2000. Deze maakt een bron van gevoelens los. Weemoed, geluk, gemis, een glimlach of gewoon ergernis omdat het nummer vreselijk is en te lang duurt.? Ik geniet van de muziek, de gevoelens, de kerstlampjes in de boom, Gerrit, de koffie die mijn zoon voor me heeft gemaakt. Ik weet zeker dat 2016 nog beter wordt gewoon omdat 16 mijn lievelingsgetal is..De top 2000 speelt ondertussen verder. I’ve got a feeling! Het lijkt wel of de top 2000 weet waar ik over schrijf.

Het gevoel van 2015. Als ik erover nadenk voel ik me ondanks de pijn, gewoon happy. Stom he!

Ik wens iedereen een mooi, warm en liefdevol 2016 vol mooie gevoelens van geluk! *sharing is caring*

 

4 gedachten over “Het gevoel van 2015..

 • 29/12/2015 om 16:21
  Permalink

  Ik volg je nog niet zo lang, Anke, maar ik vind dat je echt over doorzettingsvermogen beschikt waarvan menigeen jaloers mag zijn. Voor zover je jaloers kunt zijn op iemand die ziek is/was. De manier waarop jij in het leven staat, is een voorbeeld voor velen. Ik wens je alle goeds voor 2016, een betere gezondheid, geluk en hoop nog veel van je te mogen lezen. Irma Kurpershoek

  Beantwoorden
  • 29/12/2015 om 16:30
   Permalink

   Beste Irma,
   Wat super lief! Ach wat heet ik ben positief gestemd en soms gil ik een paar keer van pure frustratie dan huil ik bittere tranen die blijven lopen, maar t heeft zo weinig zin. Waar het om gaat is dat je verder gaat. Altijd verder gaat. Aan alles komt een eind zei mijn moeder altijd.. En als ik positief blijf is alles draaglijker ook voor de mensen om me heen. xx

   Beantwoorden
   • 29/12/2015 om 19:25
    Permalink

    Zelf zit ik ook zo in elkaar. Heb ontzettend veel meegemaakt, vooral emotioneel. Ben ook ziek maar gelukkig geen kanker. Mijn motto is ook dat je zelf een keuze hebt: ben je slachtoffer of overwinnaar? Ik kies voor het laatste en jij zit ook zo in elkaar. Mooi!

    Beantwoorden
    • 29/12/2015 om 23:10
     Permalink

     zeker weten! positief zijn, scheelt de helft van de ellende xx

     Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: