Geniet!

LifeislikeanicecreamenjoyitbeforeitmeltsLuisteren naar de wind in de bomen, vogels die zingen, de hond die tegen je opspringt bij het thuis komen, een ijsje eten in de zon, muziek. Iedereen heeft zijn eigen manier van genieten. Het maakt ook helemaal niet uit. Als je maar geniet! Van de zon, de maan, sterren en het leven.

Een wijze les die me is meegeven. Het leven zit soms niet mee. We maken dingen mee die ons verdriet doen in het diepst van onze ziel. Ieder mens heeft zijn eigen lade vol met pijn, maar de kunst is die lade niet altijd open te laten staan zodat het je leven gaat beheersen. De lade moet dicht, of op een kiertje, maakt niet uit zolang je maar blijft zien hoe mooi het leven ook is. Wat wel goed gaat en wat liefde is. Pas dan zul je ook gaan zien dat ook kleine stapjes, stapjes vooruit zijn en pas dan zul je zien dat het beter gaat. Kortom eet je ijsje voordat het smelt!, Geniet!

Iets wat me is bijgebleven en waar ik me dit weekend bewust op heb gericht. Iedere stap vooruit, ieder mooi moment vastgelegd in mijn geheugen en omdat het geheugen niet altijd goed werkt ook opgeslagen op foto’s om nooit te vergeten. En genoten heb ik. Vanaf het moment dat mijn nichtje kwam logeren tot het moment dat ze weer weg ging en alles daartussen en daarna. En het werkt! Althans voor de pijn in mijn ziel, de hernia blijft nog steeds akelig aanwezig. Maar ook daarin is er hoop in het vooruitzicht. Waar de ene arts liever geen blokkade zet in het thoracale gebied, ziet een andere arts geen obstakel. Ik ga mee met de tweede arts want positief denken heeft mijn voorkeur. Een nieuwe kans en hoop dat ik snel weer de oude ben.

“Snel”, daar ga ik weer. Een woord dat ik uit mijn vocabulaire moet schrappen, net als het werkwoord moeten. Ik moet niet te snel willlen, ik moet niet te snel willen… ik zou eigenlijk 300 strafregels moeten schrijven om deze zin voor eens en voor altijd goed tot me door te laten dringen gevolgd door 300 keer de zin. Geniet, van de kleine dingen, iedere stap is er één!Terug naar dit weekend. Ik heb genoten van mijn nichtje die kwam logeren. Het feit dat ze nog een nachtje extra wilde blijven. Samen een ijsje op een terrasje in de zon of kipnuggets eten op de nationale feestdag van de kipnugget, ja ik weet het wie, verzint zoiets, maar het was nog echt waar ook. Twee in en in idiote films gezien op Netflix. Qrokodellen op een broodje midden in de nacht, een Grumpy Cat pyjama kopen voor de dochter van mijn broer. Samen een rock outfit uitzoeken voor het optreden van mijn broer

Een optreden die mij terugbracht naar een zolderkamer, jaren geleden. De plaats waar ik de geborgenheid van mijn grote broer zocht en vond. De zolderkamer waar hij begon met gitaar spelen. Zijn grote liefde, zijn geborgenheid.De muziek! Voor mij was dat het zingen. Over alles waar ik op dat moment maar aan dacht. Samen maakten we muziek totdat we moesten komen eten en daarna. Tijdens zijn gitaarconcert voel ik me in en in trots. Hij is gaan doen waar zijn hart lag. Een traan van geluk en trots loopt langs mijn gezicht. Ik hoop stilletjes dat niemand het heeft gezien.

De ochtend erna zit ik in de auto. Het is twee weken terug dat ik mijn laatste rijles had. En toch ben ik niet heel erg nerveus. Ik heb er zo’n zin in dat ik haast niet kan wachten tot de lesauto voor de deur staat. Onderweg zie ik alles wat goed gaat. Vol vuur en energie kom ik thuis. Een energie die me de rest van de zaterdag door helpt. Tegen de avond gaat mijn nichtje weer naar huis. Vandaag ben ik alleen. Het regent en de radio staat aan op vrolijke oldies. Ik maak voor mezelf de balans op. Hier en daar een kleine tegenvaller, maar het aantal stapjes die ik dit weekend heb gezet zijn onmeetbaar.

2 gedachten over “Geniet!

 • 21/08/2016 om 22:00
  Permalink

  Mooi geschreven en verwoord Anke. Leuk dat je aan mij dacht bij het woord: Geniet !! 🙂
  Als je van kleine dingen kunt genieten hoeft dat niet veel te kosten en voel je je rijk.
  Sterkte en beterschap met de hernia.
  Liefs xx

  Beantwoorden
 • 24/08/2016 om 23:23
  Permalink

  Heee Lief
  Ik zie volgens mij dat je broer ook had gereageerd op dit stukje… Mag ik wat vragen? Heb je nog goed contact met je broer? (Ik neem aan van wel ,want er staat iets liefs, als het je broer is). Je zegt dat je heel veel energie putte uit het zingen, dat het je positieve “energie” gaf… Je broer op de gitaar, jij zingen… waarom ga je dat niet 1 keer per maand of zo doen ,samen met je broer, net zoals vroeger, mss kun je wel niet meer headbangen (Haha, ik lees dat je broer van rock muziek houd, of heb ik dat verkeerd? Zelf ook een behoorlijke rockfan, van soft tot best hard ,het hardste wat ik heb staan zijn Sepeltura en Slayer, maar daar heb ik allebei maar 1 cd van haha), het meeste wat ik draai is Metallica, maar ook oude rockbandjes vind ik leuk.) je kunt ook op een krukje zitten en zingen… Je kunt ook pauzes nemen, of als het niet gaat, gewoon een keertje niet ,er zijn zoveel mogelijkheden. Muziek is mijn passie, 1 dag geen muziek is voor mij 1 dag niet geleefd, ik put ook veel energie uit, uit muziek, ook uit een aantal andere leuke, kleine dingen maar muziek is alles voor mij. Maarre, wat zijn Orokodellen? Enne, kipnuggets dag? Haha.. daar heb ik nog nooit van gehoord! Is het nog gelukt om een rock outfit te zoeken? Fijn dat je genoten heb van het feit dat je nichtje was komen logeren, kleine dingen daar moeten we idd van genieten! Een zonnestraal kan al heel waardevol zijn..vooral als je een heel diep dal hebt begaan, of doorgaat! Hoe gaat het met lessen? Heel veel succes met auto rijles… Liefs van een ander rockertje haha.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: