Op ontdekkingsreis naar mezelf: Vrijdag de 13e? ik kan niet wachten!

can-t-wait-till-fridayWaar er mensen zijn die deze dag liever onder de dekens kruipen om er pas bij de slag van 12 middernacht weer uit te komen, juich ik deze dag toe. Ik sta aan het begin van een nieuwe weg in mijn reis. Ik kan niet wachten om de reis te vervolgen en uit te vinden op welke bestemming ik in mei volgend jaar ben op vrijdag de 13e 2016 .

Vanmorgen was ik vroeger dan anders uit de veren om me te richten op mijn kwaliteiten en mijn drijfveren. Die zijn er genoeg! Het doorzettingsvermogen en de positiviteit juichen me toe.  Juist doordat ik ziek ben geworden groeit de drijfveer om mijn leven weer op de rit te krijgen. Iets positiefs te doen met de ervaringen van de afgelopen jaren. Voor anderen en voor mezelf. Het wordt tijd dat ik weer mee tel. De onmisbaarheid van de duizendpoot en de spin weer terug krijg in mijn eigen web van gecreëerde kansen.

Ook al heb je in het leven niet alles in de hand, ik geloof er stellig in dat ik zelf de regie kan nemen in wat ik met dat leven doe. Vandaag is dus die dag. De pijn, verdriet, afwijzing  en onzekerheid van de afgelopen periode stuur ik op een lange reis naar een land waar geen terugkeer meer van mogelijk is en stap zelf op de boot naar de toekomst.

Het liefst had ik het vliegtuig genomen want deze gaat sneller dan een boot, maar ik weet dat ik wat geduld moet gaan opbrengen. Ach, ook een reis in een vliegtuig verloopt niet altijd vlekkeloos. Er is genoeg kans op turbulentie.  In plaats daarvan stap ik in het geuksbootje en neem de golven die ik onderweg nog ga tegenkomen op de koop toe met een lifejacket en een sos kogel als redmiddel voor het geval dát. Ik geloof niet in bijgeloof dus vandaag  op vrijdag de 13e durf ik het aan. Daarnaast kom je in een boot geen ladders en zwarte katers tegen.

Waar ik wel in geloof is dater dieper gelegen redenen zijn waarom dingen gebeuren. Dat er een les ligt in alles wat we meemaken en daar het beste uit kunnen halen. Natuurlijk is er geen reden dat ik ziek ben geworden, maar er is wel een les over hoe ik in het leven sta en hoe ik om ga met wat er is gebeurd. Hoe je het ook wendt of keert ik heb daardoor wel veel meer over mezelf geleerd, een missie ontwikkeld én een boek geschreven. Als dat geen bewijs van doorzetten is!

Natuurlijk heb ik geen idee wat er in het verschiet ligt voor vrijdag de 13e in mei 2016. Misschien staat schildklierkanker tegen die tijd naar tevredenheid van de patient en arts op de kaart en wordt er nooit meer gesproken over een “goede” kanker. Misschien heb ik een  tweede boek geschreven? Eén ding weet ik zeker. Ik zet mijn reis voort tot ik bij de bestemming ben waar ik op mijn plaats ben, mijn kwaliteiten tot zijn recht komen en ik gelukkig ben. Ik kan niet wachten!

 

4 gedachten over “Op ontdekkingsreis naar mezelf: Vrijdag de 13e? ik kan niet wachten!

 • 13/03/2015 om 15:24
  Permalink

  Vele mensen zouden je blog moeten lezen, het geeft zoveel power. Als je ziek bent heb je maar een wens en dat is beter worden. Als je gezond bent weet je niet hoe rijk je bent. Veijdag de dertiende doet ook niets met mij , het zijn dingen die ons aan gepraat worden. Toch ? Fijn weekend lieve Anke

  Beantwoorden
  • 13/03/2015 om 17:46
   Permalink

   Dank je wel André, Wat fijn om te horen dat mijn blogs je power geven! Een positieve boost. En inderdaad.. een Hype die ons min of meer wordt opgelegd

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: